Spelarbetyg: Sepsi OSK - Djurgårdens IF
Victor Edvardsen inledde målskyttet på straff i en match som Djurgården tillslut komfortabelt kunde vinna med 1-3.

Spelarbetyg: Sepsi OSK - Djurgårdens IF

Torsdag hela veckan när Djurgårdens IF återigen stod som segrare i kvalet till Europa Conference Leauge borta med Sepsi OSK efter en komfortabel insats som slutade 1-3. Nionde raka segern i både allsvenskan och i Europaspelet är därmed ett faktum och en mysig hemresa väntar nu därför tillbaka till Stockholm. Här är Forum 1891:s spelarbetyg efter matchen.

Betygsskala
5 - Mästerlig
4 - Mycket bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Dålig

Jacob Widell Zetterström – 3
Gör ett viktigt ingripande med en reflexräddning redan i inledningen av matchen. Flaxade till lite läskigt vid ett par situationer, annars stabil och trygg. Avsluten från Sepsi-anfallarna som hade en del lägen höll annars ofta dålig kvalité och 24-åringen behövde relativt sällan ingripa. Relativt nära att nå 1-3 målet på den felbedömda straffen i slutet av matchen. Hade slutligen eventuellt lite för få utsparkar och utkast som hittade till rätt adress, vilket drar ner helhetsbetyget något.

Piotr Johansson – 3
Fin nickassist till Joel Asoros 0-2-mål. Något mer offensiv än sin dito på vänsterkanten. Löpte enormt mycket och högerbackens defensiva spel har utvecklats allt eftersom den här säsongen, inte minst tack vare det fina samarbetet med Isak Hien centralt.

Isak Hien – 4
Ja, det börjar onekligen bli lite tjatigt, men om tjatigt innebär lysande får det gärna fortsätta. Brytningssäker, placeringssäker, lugnet själv i nästan alla moment. Får ofta ta uppspelen och blandar både kort och långt och ställde på så vis en del nödvändiga frågor till Sepsi-anfallarna. Assist på Joel Asoros 0-3-mål efter att ha brutit bollen tidigt, drivit upp och sedan fördelat bollen vidare till Asoro. Visar ånyo att han även är otroligt duktig i Europasammanhang. Buden lär knappats inte bli färre efter dagens match.

Hjalmar Ekdal – 2
Stod som så ofta förr rätt och samarbetet med Hien är konst i sig. Något slarvig vid ett par situationer och en mer anonym insats än sin mittbackskollega. Godkänd insats överlag.

Pierre Neurath Bengtsson (ut 73) – 2
Agerade tryggt men gjorde en aningen försiktig insats. Följde inte med upp speciellt ofta och sökte mestadels enklare lösningar hemåt i banan på både gott och ont. Å andra sidan är det i dessa typer av matcher viktigt att inte bjuda på något onödigt och istället ta det säkra före det osäkra.  

Hampus Finndell (ut 73) – 2
Finndell slog en del kluriga passningar och erbjöd samtidigt passningsalternativ till sina mittfältskollegor i synnerhet, men var dessvärre något klumpig i duellspelet ett par gånger och blev sedermera varnad i mitten på den första halvleken efter en dåligt tajmad glidtackling.

Rasmus Schüller (ut 81) – 3
Relativt osynlig i den här matchen. Det brukar förvisso i hans balansroll endast vara positivt. Positionssäker som vanligt och slog i dag inte bort många passningar. Stabil insats.

Magnus Eriksson – 4
”Mange” fördelade bollarna fint framåt i banan och var ofta spelbar och gav medspelarna flera alternativ vid trängda situationer. Gör en hockeyassist till 0-2-målet efter att ha slagit en av sina patenterade krossbollar ut till Piotr Johansson som sedermera kunde hitta in till Joel Asoro. Är överlag otroligt viktig för flytet i anfallsspelet och erbjuder krossbollar varvat med smarta kortpassningar på ett föredömligt sätt.

Joel Asoro – 4
Slog en mycket fin djupledspassning till Victor Edvardsen och gör själv 0-2-målet på volley i den 30 minuten efter ett magnifikt anfall. Gjorde sedan tidigt i den andre halvleken 0-3 efter att drivit inåt i planen och sedan avlossat ett hårt, pressat skott en bit utanför straffområdet. Helgjuten insats och var extremt effektiv.

Victor Edvardsen (ut 60) – 3
Sliter konstant och tummar inte på en meter i det tidiga presspelet. Bränner ett jätteläge i form av ett friläge som givetvis skulle resulterat i ett mål, men skulle sedan revanschera sig i sekvensen efteråt när han både fixade straff i form av en hands från ett inspel och sedan själv slog in straffen till 0-1. Poängproduktionen bara växer och växer, i såväl europaspelet som i allsvenskan.

Haris Radetinac – 3
Rätt osynlig första halvek, men gör det som förväntas av honom, påkopplad mentalt och med ett pulserande djurgårdshjärta. Enormt viktig med sin rutin i dessa typer av matcher, går alltid in stenhårt, så även i denna drabbning. Bränner ett halvläge tidigt i den andra halveken som med lite större lugn kunde fått ett bättre öde.

Gustav Wikheim (in 60) – 2
Kom in i ett tacksamt 0-3-läge. Kom till ett par bra chanser mot slutet där han bland annat försökte med en halvvolley ur snäv vinkel. Fick i övrigt i ärlighetens namn inte särskilt mycket att jobba med, men det spelar väl mindre roll efter en kväll som denna. Godkänd insats.

Elias Andersson (in 73) – 2
Gör en stabil, defensiv insats som inbytt vänsterback. Känns säkrare och säkrare för varje match på sin nya position.

Marcus Danielson (in 73) – 2
Rätt anonym när han kom in. Kan inte lastas för den felbedömda straffen som Sepsi fick i slutet av tillställningen.

Emmanuel Banda (in 81)
Spelade för kort tid för betygsättas.

***
Håller ni med om betygen? Förtjänar någon spelare ett högre/lägre betyg? Diskutera gärna i kommentarsfältet, men tänk på att hålla en god ton!

Mattias Olsson2022-08-04 22:39:00
Author

Fler artiklar om Djurgården