Spelarbetyg: Shamrock Rovers - Djurgårdens IF
Djurgårdens startelva hade problem med spelet i Dublin.

Spelarbetyg: Shamrock Rovers - Djurgårdens IF

Djurgården började gruppspelet med en ganska tråkig insats. Blåränderna kom inte upp i den nivå som fansen vant sig vid under sensommaren. Här är Forum 1891:s spelarbetyg från kvällens match.

Betygsskala
5 - Mästerlig
4 - Mycket bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Dålig

Aleksandr Vasyutin - 3
Det var ingen händelserik första halvlek för Djurgårdens rutinerade keeper. Tog det han skulle och lyckades störa Shamrock Rovers anfallare precis tillräckligt för att undvika ett baklängesmål efter ett redigt misstag av Piotr Johansson. Tvekade lite väl mycket i 65:e minuten när han inte kom ut på ett friläge, men lyckades blocka skottförsöket. Räddade kvar Djurgården i en match som hade kunnat sluta i förlust, men hade behövt agera tryggare i några situationer, alternativt göra några mer avancerade räddningar för att nå ett högre betyg.

Piotr Johansson - 1
Osynlig i första halvlek. Hamnade helt efter i en defensiv löpning och misslyckades med rensningen, vilket ledde till matchens farligaste läge. Misslyckades flertalet gånger i passningsspelet och var en fara för sitt lag matchen igenom.

Marcus Danielson - 2
Säker i passningsspelet och tog sig upp till en nick på mål. Skapade ett oturligt läge för Shamrock Rovers i andra halvlek när bollen studsade på honom mot Aleksandr Vasyutin.

Hjalmar Ekdal - 3
Verkade för ovanlighetens skull något stressad i passningsspelet under första halvlek och slog bort någon långboll. Kom upp och stötte fint vid mittlinjen i slutet av halvleken och detta var början på en bra match av Hjalmar Ekdal. Slog en fin genomskärare till Victor Edvardsen som skar perfekt igenom motståndarnas lagdelar. Tog sig upp på ett “Ekdalskt” vis och spelade in bollen till Victor Edvardsen som sköt över. En av få spelare som tog initiativ.

Pierre Neurath Bengtsson (ut 59) - 2
Totalt osynlig matchen igenom, men gjorde inga misstag.

Hampus Finndell (ut 59) - 2
Hade en fin halvvolley på mål, rakt på Shamrock Rovers målvakt i första halvlek. Gjorde inget dåligt, men var på tok för osynlig och byttes ut.

Besard Sabovic - 2
Tog för sig bra i de defensiva aktionerna men lyckades ej skapa något offensivt.

Magnus Eriksson (ut 59) - 2
Föll ner fint och fördelade boll på ett bra sätt. Men skapade för lite för ett högre betyg under första halvlek. Fick inte alls till det i andra halvlek då Shamrock Rovers tog över och blev därav utbytt.

Joel Asoro (ut 59) - 1
Totalt osynligt under första halvlek. Misslyckades med allt i andra halvlek.

Victor Edvardsen - 3
Låg på rulle i djupet hela matchen. Stark och vann många dueller. Snappade upp ett misstag som ledde till ett mycket farligt läge i första halvlek, men värderade dåligt och fick till ett dåligt avslut istället för att passa Joel Asoro. Hade en fin aktion där han petade bollen förbi sin försvarare men misslyckades med avslutet i 66:e minuten. Överlag en bra insats och endast poäng saknades för ett högre betyg.

Gustav Wikheim (ut 96) - 2
Bra i bollmottagandet men lyckades inte slå sin gubbe särskilt ofta. Osynlig i andra halvlek och misslyckades med sina passningar fram till de sista minuterna då han blixtrade till något.

Elias Andersson (in 59) - 2
Blev omsprungen på kanten utanför straffområdet vilket skapade ett farligt läge under Djurgårdens sämsta period i matchen. Skapade senare ett farligt läge med ett inspel via Shamrock Rovers målvakt efter att han fint kommit runt sin ytterback.

Haris Radetinac (in 59) - 2
Var osynlig under första delen av sitt inhopp, men blixtrade till under de sista 15 minuterna. Höll bra i bollen, vilket gav Djurgården tid att flytta upp laget. Ropade på straff, men domaren dömde korrekt bort den.

Rasmus Schüller (in 59) - 2
Som vanligt verkade Rasmus Schuller i det tysta under sitt inhopp. Gjorde några bra aktioner men inte tillräckligt för ett högre betyg.

Emmanuel Banda (in 59)  - 2
Blandade och gav. Växlade upp något i slutet av matchen när Djurgården tryckte på och stod för ett farligt inspel i motståndarnas straffområde.

Amadou Doumbouya (in 96)
Spelade för kort tid för att betygsättas. 

* * *

Hur går dina tankar kring matchen? Tycker du att någon spelare borde betygsatts annorlunda? Kommentera gärna nedan, men tänk på att hålla en god ton.

Kim Köhler@kungkimbo2022-09-09 00:13:00
Author

Fler artiklar om Djurgården