Spelarbetyg Sirius-Djurgården: "Berg var bäst på plan i premiären!"

De regerande mästarna åkte till Uppsala för att spela premiär på ett tomt Studenternas IP. Blåränderna tog en 2-0-seger efter en temposvag match.

Vaiho 2

Tog det han skulle, men behövde inte göra några anmärkningsvärda räddningar. En fullt godkänd insats från Vaiho.

Witry 3
Assisterade till 1-0-målet genom en fin frispark. Var däremot inte lika delaktig i offensiven som förväntat.

Une Larsson 3
Trygg i positionsspelet. Kunde dock fått en straff emot sig i första halvleken.

Berg 4
Succécomeback för mittbacken som blev målskytt efter drygt 23 minuter. Kombinerade säkra brytningar med skickligt passningsspel. Berg var bäst på plan i premiären!

Augustinsson 3
Gjorde en bra defensiv insats och stod bland annat för ett par imponerande brytningar.

Karlström 3 (Ut 88)
Blandade och gav i det långa passningsspelet. Var starkt bidragande till att Djurgården lyckades pressa Sirius högre upp i den andra halvleken.

Ulvestad 3
Gjorde ett gediget mittfältsjobb när Sirius hade mycket av bollen. Ulvestad och Karlströms bildade ett förväntat starkt mittfältsblock.

Ajdarevic 2 (Ut 59)
Gjorde en pigg inledning när han bland annat testade Sirius målvakt med ett okej avslut. Försvann ut ur matchen ju längre tiden led.

Chilufya 2 (Ut 74)
Lyckades inte ta sig förbi sin motståndare när han var ute på kanten. Fick kliva upp centralt efter drygt 60 minuter och gav Djurgården ett större djupledshot.

Kujovic 2 (Ut 59)
Bra i targetspelet. Var dock inte särskilt delaktig i spelet när Djurgården fick ägna mycket tid åt försvarsspel.

Ring 2 (Ut 74)
Spelade lite för säkert och uträttade inte särskilt mycket i offensiv väg. Blir tydligt att Djurgårdens anfallsspel lider när Ring inte har en bra dag.

Avbytare
Radetinac 2
(In 59)
Gjorde inte bort sig när han hoppade in, assisterade till 2-0 med ett missriktat skott.

Holmberg 3 (In 59)
Gav Djurgården en pigg injektion med sitt inhopp.

Pettersson (In 74)
Spelade för kort tid för att betygsättas. Dock värt att uppmärksamma talangens första, om än enkla, mål i Djurgårdströjan!