Varberg Energi Arena, 2021-11-21 17:30

Varbergs BoIS - AIK
0 - 1

Spelarbetyg: Varberg - AIK
Målfirande efter Nabils mål mot Varberg.

Spelarbetyg: Varberg - AIK

För första gången på tre månader så lyckades AIK vinna på bortaplan. Anfallsspelet var något helt annat än det laget visat upp utanför Stockholm och Gnaget lämnar Västkusten med tre välförtjänta poäng.

1 - Inte godkänd 
2 - Godkänd 
3 - Bra 
4 - Mycket bra
5 - Overklig


Kristoffer Nordfeldt: 2
Målvakten hade inte mycket att göra och gjorde precis det han kunde och skulle. Nordfeldt fick se bollen gå i stolpen efter ett vasst avslut från Simovic, inget avslut som han på något sätt kunde stoppa innan. 

Mikael Lustig: 2
På förhand var känslan att det eventuellt skulle vara här Varberg skulle skapa oreda. Matthews som imponerat stort under säsongen tog sig förbi Lustig någon gång i inledningen, men överlag så stod Lustig för en okej insats. Slår en del svagare passningar.

Alexander Milosevic: 3
Mittbacksgeneralen stod för några fina brytningar men syntes knappt under matchen, något som inte alls behöver vara dåligt som mittback. Stod rätt och gör en bra match. 

Sotirios Papagiannopoulos: 2
Gör likt sin kollega i mittbackslåset en ganska bra insats, men han fortsätter att vara skakig med boll och det var något som hade kunnat kosta. Står upp bra mot jätten Simovic, men får bara en tvåa då jag tycker han fortsätter att slarva med boll. 

Erick Otieno: 4
Vad ska man säga? Ytterbacken fortsätter att dominera längs med vänsterkanten. Det enda sättet Varberg kunde stoppa honom på var att dra och slita i den vindsnabbe kenyanen. Glider förbi och emellan motståndare med sin snabbhet och låga tyngdpunkt mest hela tiden. Står för ett direkt matchavgörande inlägg som Nabil kunde nicka in och är matchens bäste spelare i mina ögon.

Bilal Hussein: 3
I den här matchen tycker jag det är tydligt hur nyttig Bilal är för det egna spelet. När det funkar för honom så blir AIK ett mycket bättre lag än när han försvinner. Han vågade söka boll och styrde tillsammans med Larsson det centrala mittfältet på ett skickligt sätt. Slog flertalet passar som ledde till att AIK kunde vinna mark. Har en fin passning till Nabil i djupled, där den sistnämnde sköt över.

Sebastian Larsson: 3
Lagkaptenen visade prov på vad han bidrar med vid flera tillfällen. Han stänger ner anfall för Varberg, vinner boll och ger AIK ett lugn med boll. Vinner, tillsammans med Bilal, mittfältskampen rätt ordentligt.

Stort avbräck för AIK i kampen om Europaplats att han är avstängd mot Elfsborg.

Zachary Elbouzedi: 3
Var förvånansvärt osynlig i en match där AIK hade ovanligt många målchanser. Hade Stefanelli haft siktet inställt hade Elbouzedi däremot lämnat Västkusten med en assist i bagaget efter att ha tagit sig runt på kanten. Utöver det så hade han några försök, men det kom inte lika många inlägg som det gjort i matcher med liknande matchbild. Det ska sägas att det är en relativt svag trea som irländaren får.

Nicolas Stefanelli: 2
Kanske det svåraste betyget att ge ut under matchen då han blandade och gav. Tycker han hittade rätt i sin position och kom till många lägen där han befann sig mellan Varbergs mittfält och försvar. Väl där så hade han däremot en del slarviga passningar, men där han också hittade rätt när han frispelade Nabil som träffade ribban. Med tanke på jättechanserna som han missade i den första halvleken så är det svårt att nå mer än godkänt. Avsaknaden av skärpa från argentinaren hade kunnat bli otroligt kostsamt.

Erik Ring: 3
En insats som Ring behövde personligen. Han hotade Varberg vid flera tillfällen när han trampade med bollen. Borde även han ha lämnat matchen med en assist efter att han tagit sig runt på kanten och spelat Stefanelli snett inåt bakåt.

Nabil Bahoui: 3
Hittade ofta rätt med Stefanelli och kunde för ovanlighetens skulle hitta lite kombinationsspel. När anfallaren träffade ramen så var känslan att AIK inte skulle få hål på Varberg, men det skulle vi. Ett väl avvägt inlägg från Otieno hittade Bahoui som nickade in slutresultatet 1-0.

Filip Rogic: (IN 78)
För lite speltid för att bedömas.

Ebenezer Ofori: (IN 86)
För lite speltid för att bedömas.

Bojan Radulovic: (IN 91)
För lite speltid för att bedömas

Håller ni med om betygen? Vill ni se Bartosz formera anfallet på annat sätt? Vem ska spela bredvid Bilal mot Elfsborg?

Filip Barkman2021-11-21 20:07:35
Author

Fler artiklar om AIK

Ett välregisserat drama
Fortsätt klättra i tabellen