Spelarbetyg: Varberg BOIS - Djurgårdens IF
Aslak Witry gjorde 0 - 2-målet på en kyligt slagen straff.

Spelarbetyg: Varberg BOIS - Djurgårdens IF

Djurgården fick jobba för en seger i ett mycket blåsigt Varberg. Nedan följer spelarbetygen från dagens match.

Betygsskala 
5=Mästerlig
4=Mycket bra
3=Bra
2=Godkänd
1=Dålig

Vasyutin 3

Ingen lätt match för Vasyutin idag. Blåsten var verkligen inte lätt att handskas med och det är verkligen en otacksam uppgift för alla spelare, men inte minst för målvakterna. Kan inte göra så mycket på målet. Gör en svettig räddning i en tung period för blåränderna i den andra halvleken. Bra insats och är en trygghet för laget att ha i kassen.

Witry 3
Målskytt på en kyligt slagen straff i den första halvleken. Slog även en fin frispark som räddades på mållinjen av en Varbergspelare. Jobbar bra defensivt och tar enkelt hand om de Brito på sin kant. Varnades i den andra halvleken. Har en tendens att slå bort bollar rakt in i mitten av planen vilket är något han bör ta itu med.

Ekdal 3,5
Spelar ett uppoffrande försvarsspel där han slänger sig för att blocka skott. Tampades med Varbergs långa anfallare på ett bra sätt, nickar undan många inlägg och börjar bli en viktig kugge för laget. Återigen en mycket bra insats av Ekdal.

Une Larsson 2,5
Varnades tidigt i den andra halvleken efter en lite onödig tryckare. Var stabil och trygg. Gör en bra insats men betyget dras ned på grund av varningen.

Käck 2,5
Bra insats av Käck som har en mer anonym roll i dagens Djurgården jämfört med tidigare säsonger. Jobbar bra defensivt och följer med uppåt i banan när tillfälle ges.

Finndell 3
Målskytt för första gången i allsvenska sammanhang när han styrde in Erikssons fina inlägg med pannan. Står för en bra arbetsinsats men slog även bort en del bollar. Passar inte honom särskilt väl att det blir så pass mycket fysiskt spel men gör det ändå bra under matchens gång.

Schüller 3,5 (ut 87)
Grejen med Schüller är att det sällan ser särskilt ansträngande ut för honom att spela fotboll för att han ALLTID står väl positionerad. Fick ta mycket stryk och såg ut att ha riktigt ont efter en smäll sent i den första halvleken. Vinner många dueller på mitten och styr spelet på ett föredömligt sätt.

Eriksson 4
Två assist idag för Mange som gör en mycket bra insats. Fint inlägg till Finndells 0 – 1-mål och en ännu finare längre boll i djupled till Bärkroths 1 – 3-mål. Jobbar som alltid hårt och fixar många frisparkar så att laget får andas. Som sagt, mycket bra insats av kaptenen!

Chilufya 2 (ut 46)
Svår match för Chilufya med tanke på väderförhållandena. Hade det svårt att komma loss och blev utbytt i halvtid.

Holmberg 2,5 (ut 77)
Fick precis som Schüller ta emot en hel del stryk idag. Kommer inte till några lägen men jobbar på bra i presspelet och öppnar upp ytor för sina medspelare. En favorit hos Kim & Tolle vilket man ändå förstår varför.

Bärkroth 3,5 (ut 90)
Målskytt! Mycket bra insats av Bärkroth som såg pigg ut idag. Var inblandad i 0 – 1-målet och såg ut att vara på riktigt bra spelhumör. Avgjorde matchen med en läcker lobb över målvakten när han löpte sig fri med tio minuter kvar av matchen.

Löfgren 3 (in 46)
Kom in för att stångas med Varbergs långa spelare och att hjälpa till med att stänga matchen vilket man får säga att han gjorde väl. Nickar bort många bollar och känns väldigt trygg. Bra insats av Löfgren.

Radetinac (in 77)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Banda (in 87)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Ademi (in 90)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Håller du med? Tyck till i kommentarsfältet nedan!
 

Eric Caballero Häyhtiö@Sanmir12342021-04-25 17:47:00
Author

Fler artiklar om Djurgården