Påskbergsvallen, 2023-07-17 19:00

Varbergs BoIS - AIK
1 - 2

Spelarbetyg: Varbergs BOIS - AIK
Sotirios Papagiannopoulos firar 1-0 målet i matchen mot Varbergs Bois.

Spelarbetyg: Varbergs BOIS - AIK

Det väntades en ångestmatch på Påskbergsvallen när AIK under måndagskvällen lyckades dra det längsta strået när man besegrade Varbergs Bois med 2-1. Målen gjordes av Sotirios Papagiannopoulos och Mads Thycosen. Nedan presenteras spelarbetyg från dagens match.

Startelva

Kristoffer Nordfeldt: 3

Dagens lagkapten får chans till revansch sig efter en del mindre bra insatser under vårsäsongen och stod för en väl genomförd match. Stark i luftrummet och gör en insats enligt förväntningar och får stå för en fin räddning när Varberg fick ett friläge i den andra halvleken. Hittat tillbaka med sina bolltrygga fötter. Svårt att klandra målvakten för det insläppta målet.

Jetmir Haliti: 3

En av mittbackens bättre insatser i AIK-tröjan. Höll genomgående en bra nivå i sitt riskfyllda spel där han ofta fattade rätt beslut idag. Gör det svårt för motståndarna att komma in i press när han vågade flytta bollen förbi grönsvarta spelare. 

Sotirios Papagiannopoulos: 3

En matchbild på förhand som skulle kunna tänkas passa ”Satte”. Det visade sig stämma då mittbacken står för en högkvalitativ insats. Står upp väldigt bra i alla fysiska dueller, både i spel och fasta situationer. Lyckades även att skriva in sig i målprotokollet när han tryckte in en retur efter en frispark av Saletros. Högst involverad i en slarvig situation som resulterade i friläge för hemmalaget. 

Robin Tihi (ut 26): 2

Fick inleda från start i kapten Milosevics frånvaro. Hade inte mycket att göra under sin tid på planen men i ett AIK med bollinnehav upplevs inte mittbacken helt trygg. Får godkänt utifrån sin korta tid på planen. 

Mads Thycosen: 3

Stängde igen sin kant defensivt och fick äran att trycka in sitt andra mål på lika många matcher. Har en vilja om att hitta in passningar på de centrala anfallarna vilket innebär att det slarvas i vissa aktioner med boll. Kommer bli nyttig under resterande del av säsongen.

Erick Otieno: 2

Fick starta matchen som yttermittfältare innan han flyttade ned ett steg i samband med skadan på Tihi. I vanlig ordning skicklig i sina bolltransporter i offensiv riktning men i övrigt en tydlig prioritering på defensiven. I och med formationsbytet till en fyrbackslinje och en yttermittfältare framför sig blir det inte lika naturligt för Otieno att komma runt på kanten. 

Bilal Hussein: 2

Rörlig på mitten tillsammans med Saletros där bägge spelare fick växla med att vara delaktiga i speluppbyggnaden. I offensiva situationer ser vi en fortsatt brist på kvalitet då han sällan hittar medspelare med sina avgörande passningar. En spelare som behöver komma upp i nivå för att behålla sin startplats.

Anton Saletros (ut 90): 4

Tillbaka i AIK-tröjan och fick kliva in i startelvan direkt. En väldigt bra comeback av den centrale mittfältaren där han stod för ett lugn med sin bolltrygghet. Nyttig i spelet med bollen och inte minst vid offensiva fasta situationer vilket Saletros fick visa upp idag. Framöver skulle han kunna gynnas av att spela tillsammans med en defensiv balanserad mittfältare, till exempelvis Keita, för att kunna utnyttja sina offensiva kvalitéer ännu mer.

Rui Modesto: 3

Högst involverad i den första halvleken när majoriteten av anfallen kom från just högerkanten. Har en förmåga att ständigt ta sig runt bakom motståndarnas ytterback där han ofta har bra inspel in i offensivt straffområde. Hamnar något utanför matchbilden i den andra halvleken när AIK kontrollerar matchen med ett större bollinnehav. 

Dino Besirovic (ut 90): 2

Kämpar och sliter matchen igenom. Visar sin offensiva spets i form av bra rörelse framför motståndarnas backlinje. Har under inledningen av matchen en volley som går i insidan av ribban efter inlägg av Modesto. Klart godkänd match med mer att ge.

John Guidetti: 2

Svårbedömd match för vår spetsanfallare. Guidetti visar under större delar av matchen prov på spelskicklighet i kombinationsspelet. Trots det finns kravet på anfallaren att finnas med i målprotokollet när AIK tävlar. Han har under matchen ett stort ansvar att ta sig in i målfarliga zoner men väljer ibland det ”bekväma” alternativet. Får två bra chanser i slutfasen men lyckades inte överlista Varbergs målvakt. Överlag en godkänd prestation men det är en underpresterande John Guidetti utifrån förväntningar och kravbild.

Inhoppare

Taha Ayari (in 26): 2

Kommer in i mitten på första halvleken till vänster på mittfältet. Inte allt för involverad i matchen men i de fåtal situationer han involveras finns en vilja att kombinera sig framåt. Är en tå ifrån att bli frispelad. Sliter i försvarsspelet tillsammans med Otieno på vänsterkanten. 

Abdussalam Magashy (in 90): Spelade för kort tid för att betygsättas.

Jimmy Durmaz (in 90): Spelade för kort tid för att betygsättas.

Vad är era tankar om dagens match? Vem var bäst i AIK?

 

Nabil Osman 2023-07-17 21:45:00
Author

Fler artiklar om AIK

Ett välregisserat drama
Fortsätt klättra i tabellen