Varbergs BoIS - Djurgården
2 - 2

Spelarbetyg: Varbergs BoIS - Djurgårdens IF
Joel Asoro och Kalle Holmberg i duell med Varbergsspelare.

Djurgården åkte ned till Varberg och hämtade upp ett 2-0 underläge till 2-2 efter en klart bättre andra halvlek. Här är Forum 1891:s spelarbetyg efter matchen.

Alexander Vasyutin - 2
Rysslands-lånet Alexander Vasyutin fick chansen för andra gången den här säsongen. Kan inte riktigt klandras för något av målen även om han möjligen var ute och fiskade lite för mycket vid det första målet. Är vaken i övrigt och är vid ett par tillfällen tidig med att sätta igång bollen. Lär få chansen mer under hösten om Djurgården går till Conference League-gruppspel. Har gjort det klart godkänt de två matcher han fått chansen i vilket är imponerande trots lite spel senaste månaderna.

Piotr Johansson - 2
Fyllde på bra offensivt men går bort sig rejält vid Varbergs 2-0-mål vilket skapar stora ytor för hemmalagets spelare. Godkänd insats, men inte så mycket mer än så.

Marcus Danielson - 2
Det märks tydligt att åren i Kina satt sin prägel på mittbacken. Är ganska långt ifrån 2019-formen och olikt honom så slarvas det en hel del med passningsspelet. Spelade dock upp sig i den andra halvleken och hade en fin sekvens vid 2-1-målet när en fin passning till Joel Asoro i djupled hittades.

Hjalmar Ekdal - 3
Den i backlinjen som stack ut mest. Gör det bättre än sin mittbackskollega, vilket i och för sig inte är så konstigt med tanke på den andres matchskärpa. Allt som oftast bra i passningsspelet och stångar bort de flesta bollarna. Får i matchens slutskede en mer offensiv roll som forward, i en på förhand väldigt otippad anfallsduo som han bildar med Isak Hien. Det taktiska draget från tränarna lyckades dock inte bärga hem samtliga tre poäng i dagens match.

Pierre Bengtsson - 2
Skadeproblematiken ser ut att hämma den rutinerade vänsterbacken. Ser för tillfället ut att ha blivit omsprungen av Elias Andersson på positionen och dagens insats stärkte inte hans aktier nämnvärt. Fyller på bra offensivt men inläggsfoten är för kall, lite för ofta.

Hampus Finndell (ut 46) - 2
Gjorde en svag insats. Slarvar i passningsspelet och borde blivit utvisad i situationen med Varbergs Filipe Sisse. Byts ut i halvtid till förmån för Besard Sabovic och bytet kändes rimligt i flera aspekter. Dels då han kommer att ha en viktig roll nere på Cypern på tisdag, men också då han inte kom upp i nivå under de första 45 minuterna. Nya tag på tisdag, knappt godkänd idag.

Rasmus Schüller - 2
Djurgårdens mittfältsmotor Rasmus Schüller fick väntat starta i den defensiva mittfältsrollen efter att ha dragit på sig en utvisning i onsdagens kval-match mot Apoel. Utvisningen gjorde valet att sätta finländaren i startelvan enklare då han inte kommer till spel på tisdag i returmötet på Cypern. Gjorde en godkänd insats.

Emmanuel Banda (ut 76) - 2
Mittfältaren och publikfavoriten Emmanuel Banda fick en plats i startelvan och gjorde det helt okej. Inte den bästa matchen från zambiern som likt stora delar av Djurgårdslaget slarvade med passningsspelet under den första halvleken. Gjorde på det stora hela en godkänd insats men det fanns än mer att hämta ur 24-åringen.

Joel Asoro (ut 76)  - 3
Var klart godkänd i den första halvleken trots att Djurgården som lag inte kom upp i superhög nivå. Gjorde sedan i den andra halvleken en mycket fin assist till Besard Sabovics 2-1-mål. Ständigt ett hot för motståndarlaget.

Kalle Holmberg (ut 57)  - 2
Direkt från fysboxen fick Kalle Holmberg åter chansen från start. En bättre match idag än mot Kalmar från den forne skyttekungen. Var som vanligt duktig i pressen och bra i spelet. Men med lite mer matchvana, skärpa och självförtroende hade han kanske gjort mål på den målchansen han fick tidigt i den andra halvleken. Löpningen han gjorde vid 2-1-målet ska dock inte underskattas då han öppnar upp fint för Besard Sabovic genom att dra med sig Varbergs-försvarare.

Amadou Doumbouya (ut 57)  - 3
Guinanen stod för en pigg startdebut i den blårandiga tröjan. Tog för sig bra under de knappa 60 minuter han fick på plan. Bra flyt med bollen och hade ett tydligt spelövertag på sin kant under den första halvleken. Med lite finslip och träning kan han komma att bli en mycket bra allsvensk spelare. Potentialen finns där helt klart!

Besard Sabovic (in 46) - 3
Kom in direkt i andra halvlek och det hann bara gå några minuter innan han skrev in sig i målprotokollet. Gjorde det bra i den något mer offensiva mittfältsrollen och var en tydlig injektion till att spelet såg bättre ut under den andra halvleken.

Haris Radetinac (in 57) - 3
Gjorde det viktiga 2-2-målet efter att ha drämt dit bollen med vänsterfoten. Gjorde det han kunde för att ändra matchresultatet. Ett bra inhopp.

Victor Edvardsen (in 57) -  2
Kommer inte riktigt in i matchbilden till 100 procent. Hade ett hyfsat bra läge som han hade kunnat förvalta bättre på en hörna. Fick sedan lite turligt assisten till Haris Radetinac 2-2 mål då bollen styrdes från Varbergsspelare till Edvardsen, som laddade upp fint för Haris Radetinac att raka in bollen.