Spelarbetyg: Vem var bäst i Hammarby?
Ludwigson firar efter kvitteringen mot AIK.

Spelarbetyg: Vem var bäst i Hammarby?

En match som kunde slutat hur som helst men krysset känns i efterhand som en förlust. Hammarby är inte dåliga men AIK bra i de avgörande lägena och straffar oss där de känns. Tre matcher utan vinst nu för Bajen som måste vända på den negativa trenden.

Betygskala: 1-5 (1 - underkänt, 2 - godkänd, 3 - väl godkänd, 4 - Mycket väl Godkänt, 5 - världsklass. + innebär en hårsmån från ett steg upp)


Dovin - 2+
 Släpper man in tre bollar så ska man knappt ha godkänt. Inte mycket för Olliver att göra på målen förvisso och står för flera avgörande räddningar. Får godkänt på grund av dessa.

Kurtulus (Ut 87’)  - 2
Fint att se Edvin tillbaka från start. Gör det bra men är ibland lite för överemodig och tappar boll. På hälarna vid 3-3 målet. Gör ofta mer rätt än fel dock ska sägas.

Magyar - 2
Kapten för dagen och kanske inte Richards bästa match. Svårt att hitta tydliga fel men känslan är att Magyar är lite i gamla hjulspår och måste hitta tillbaka till vårens fina form igen.

Fenger - 2
Tillbaka i startelvan och bidrar som vanligt med ett lugn till resten av truppen. Döms ta bollen med handen som leder till AIKs 2-2 mål, högst tveksam situation då Fenger håller armarna intill kroppen. 3 mål i fel ända blir inte mer än godkänt.

Jeahze (Ut 76’) - 3
En till som var tillbaka, Mohannad efter avstängning senast. Visar hur viktig han är för Hammarby och prickar in 2-1 på frispark från en snäv vinkel. Utbytt med känning i vaden men bara en säkerhetsåtgärd enligt Martí.

Besara - 4
Viktig för att hela Hammarbys offensiv ska fungera. 1+1 visar också detta. Bäst i Hammarby idag och utan honom hade vi inte lyckats vända.

Sadiku (Ut 74) - 2
Osynlig idag. På gott och ont.

Bojanic (Ut 65’) - 2
Tuff dag för Bojanic som missar straff för att dra iväg med en tvåmålsledning när matchen står och väger. Gör i övrigt en medioker insats. Kudos ska ges då våran mittfältare alltid försöker med de kreativa. Ibland vill det sig bara inte.

Swedberg (Ut 87') - 3
Inte mycket boll på Swedberg i första men har ett par fina aktioner iandra halvlek som är nära på att resultera i mål. Hal som en ål.

Ludwigson (Ut 77’) - 3
Påpassligt framme vid 1-1 målet och en krigarinsats i övrigt gör att Gurra är en av planens bättre. Bra karaktär och tar fina löpningar utan att få boll.

Lahdo (Ut 76’) - 2
Får chansen från start men blir fyrkantig och lättläst i sitt spel mot duktiga Otieno. I andra såg de bättre ut när han inte enbart slickar kant. Kanske börjar de lossna för Lahdo?

Inbytta:

Andersen (In 65') - 2
Klart godkänd men inte mer för Jeppe som springer och sliter på bra. 

Selmani (In 76') - 2
Jobbig för backlinjen utan att ha några riktiga lägen. 

Sandberg (In 76') - 3
Piggt inhopp från Simon som hjälper till i båda riktingarna, ser ut att trivas till vänster.

Paulsen (In 87') -

Khalili (In 87') -
Kul att se Abbe på planen igen efter den långa skadeperioden.



Vem var matchens lirare enligt dig?

Mattias Eckerman@Eckermanmattias2022-05-15 17:52:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!