Tino Kadewere gjorde sitt tionde mål för säsongen i veckan.

En efterlängtad debut i Malaysia för Sam Johnson, Olungas målform fortsätter, Tino Kadewere poängräddare och mycket mer. I den här artikelserien tittar vi närmare på hur utlånade spelare och tidigare djurgårdare har presterat under veckan som varit. Vilka har stuckit ut extra och vilka har det tyngre i sina respektive klubblag? Det här reder vi ut i detta avsnitt.

Lånekollen:

Per Kristian Bråtveit, FC Groningen (Nederländerna), 0 ligamatcher, 0 ligamål
“PK” satt på bänken under hela matchen och fick se sitt lag spela oavgjort (1-1) mot FC Emmen. Målvakten har fortfarande inte spelat en enda minut sedan utlåningen.

Adam Bergmark Wiberg, Falkenberg (Sverige), 0 ligamatcher, 0 ligamål
Falkenberg spelade träningsmatch mot Örebro under fredag eftermiddag. Matchen slutade med en 3-1-förlust för Falkenberg, där Adam Bergmark Wiberg spelade hela matchen. Anfallaren hade två fina möjligheter i den första halvleken, båda skotten täcktes ut till hörna.

Spelare som tidigare representerat Djurgårdens IF:

Sam Johnson, Sabah FC (Malaysia), 1 ligamatch, 0 ligamål
Johnson har befunnit sig i karantän i väntan på att få ansluta till sin nya klubb. Därför missade anfallaren Sabahs första match i veckan. Klubben förlorade med 2-0 borta mot Kedah. Sam Johnson var däremot tillbaka till lördagens match och gick direkt in i startelvan, med nummer tio på ryggen. Laget förlorade igen, den här gången mot Petaling Jaya City FC med 1-0. Sabah har fått en riktigt tuff start på den nya säsongen med två förluster och en oavgjord på de tre första matcherna.

Aleksandar Prijovic, Al-Ittihad (Saudiarabien), 22 ligamatcher, 6 ligamål
Al-Ittihad stod för en riktigt tung seger när de slog ligaettan Al-Shabab med 2-1. Prijovics lag var under stora delar av matchen utspelade, men laget lyckades ändå få med sig alla tre poäng. Anfallaren spelade 85 minuter och lämnade planen mållös. Al-Ittihad har endast fyra poäng upp till förstaplatsen.

Michael Olunga, Al Duhail (Qatar), 6 ligamatcher, 3 ligamål
Anfallarens fina form håller i sig efter ännu ett mål i matchen mot Al-Sailiya, som slutade med en 2-0-seger för Al Duhail. I den 20:e minuten placerade Olunga säkert in bollen från straffpunkten. Straffmålet går att se här. Ett par minuter senare fick han se det gula kortet och med halvtimmen kvar blev han utbytt.

Tino Kadewere, Lyon (Frankrike), 28 ligamatcher, 10 ligamål
Kadewere räddade Lyon från ett mindre fiasko. Han blev inbytt i halvtid borta mot Reims och kvitterade i matchminut 92, vilket sedan blev slutresultatet. Det var anfallarens tionde mål i ligaspelet för säsongen. Lyon ligger fortsatt på en tredjeplats, men tappade viktiga poäng i och med veckans resultat. Ettan (Lille) och tvåan (PSG) tappade också poäng till Lyons stora glädje. Det franska laget är med allra högsta grad med i titelracet.

Othman El Kabir, Ural Yekaterinburg (Ryssland), 14 ligamatcher, 1 ligamål
Ural Yekaterinburg stod för en viktig seger när man slog Rotor Volgograd med 1-0. Laget har i skrivande stund åtta poäng ner till nedflyttningskval. El Kabir startade matchen och spelade nästan 70 minuter innan han blev utbytt.

Julian Kristoffersen, Salernitana (Italien), 2 ligamatcher 0 ligamål
Kristoffersen fick följa hela matchen mot Cosenza från bänken. Salernitana tappade viktiga poäng i kampen om uppflyttning till Serie A, när man “bara” spelade 0-0 mot sjuttondeplacerade Cosenza.

Simon Tibbling, FC Emmen (Nederländerna), 14 ligamatcher, 0 ligamål
Bortamatchen mot Groningen var Tibblings sjunde raka från bänken utan speltid. Matchen slutade 1-1 och Emmen har nu fyra raka matcher utan förlust, men mycket talar för att klubben åker ur Eredivisie.

Joseph Ceesay, KS Lechia Gdansk (Polen), 5 ligamatcher, 0 ligamål
Lechia Gdansk går verkligen bra just nu. Under lördagen vann laget med 2-0 mot Wisla Krakow. Det var klubbens fjärde seger på de fem senaste matcherna. Lechia Gdansk har endast tre poäng upp till tredjeplatsen som skulle innebära Europaspel. Joseph Ceesay saknades i truppen på grund av skada för andra matchen i rad.

Besard Sabovic, Kayserispor (Turkiet), 4 ligamatcher, 0 ligamål
Kayserispor visste att matchen mot Galatasaray skulle bli tuff och det blev den. Laget blev utspelat och förlorade tillslut med 3-0. Sabovic fick hoppa in med lite mer än fem minuter kvar.

Jesper Karlström, Lech Poznan (Polen), 7 ligamatcher, 0 ligamål
Lech Poznan spelade oavgjort (0-0) hemma mot Piast Gliwice, en match som Lech Poznan dominerade. Karlström startade matchen och blev utbytt i den 84:e minuten. Det var mittfältarens sjunde raka start i ligan. Lech Poznan befinner sig på en sjätteplats med sju poäng upp till tredjeplatsen som ger Europaspel nästa säsong.

Daniel Amartey, Leicester City (England), 10 ligamatcher, 1 ligamål
Ett antal mittbackar har kommit tillbaka från skada, vilket gjorde att Amartey fick sitta på bänken i matchen mot Sheffield United. Leicester krossade Sheffield United med 5-0 och är på allvar med i kampen om Europaplatserna.

Omar Colley, Sampdoria (Italien), 19 ligamatcher, 1 ligamål
Mittbacken var utanför truppen i Sampdorias förlustmatch borta mot Bologna. Trots spelövertag, förlorade Sampdoria med 3-1. Laget ligger i ingenmansland på en elfteplats, där risken för bottenstrid är liten och chans på Europaplatser blir svårt.

Aliou Badji, Ankaragucu (Turkiet), 5 ligamatcher, 1 ligamål
Efter en längre tid utan speltid, fick Badji hoppa in i Ankaragucus söndagsmatch. Mycket speltid blev det inte, utan ett inhopp med fem minuter kvar. Ankaragucu vann med klara 3-0 mot Göztepe. Resultatet innebär att klubben, i detta nu, befinner sig ovanför strecket på säker mark.

Emil Bergström, FC Utrecht (Nederländerna), 4 ligamatcher, 0 ligamål
Bergström var på bänken under hela matchen mot Vitesse. Utrecht förlorade med 3-1 och ligger fortsatt kvar på en sjundeplats i Eredivisie.

Seon-min Moon, Gimcheon Sangmu (Sydkorea), 1 ligamatch, 0 ligamål
Moon saknades för andra matchen i rad i Gimcheons trupp. Det är skadan från premiären som håller honom borta. Hur gick matchen? Gimcheon vann sin första match för säsongen. 2-1-segern mot Daejeon Hana Citizen gör att Gimcheon har en vinst, ett kryss och en förlust på de inledande tre matcherna.