Michael Olunga blev målskytt för sitt Al Duhail.

Olunga målskytt i Qatar, Colley räddade en boll på mållinjen och Amartey startade mot Manchester City. Annars var det generellt sett en tuff vecka för många av spelarna. I den här artikelserien tittar vi närmare på hur utlånade spelare och tidigare djurgårdare har presterat under veckan som varit. Vilka har stuckit ut lite extra och vilka har det tyngre i sina respektive klubblag? Det här reder vi ut i detta avsnitt.

Lånekollen:

Per Kristian Bråtveit, FC Groningen (Nederländerna), 0 ligamatcher, 0 ligamål
Groningen avgjorde sent borta mot VVV-Venlo. Matchens enda mål kom i den 87:e minuten. Bråtveit, som satt på bänken, fick se sitt lag vara hårt pressat under stora delar av matchen. Detta efter att Groningen fått en tidig utvisning i den första halvleken.

Adam Bergmark Wiberg, Falkenberg (Sverige), 0 ligamatcher, 0 ligamål
“ABW” och Falkenberg hade spelledigt under veckan som varit. Laget spelar sin nästa match den 10:e april.

Spelare som tidigare representerat Djurgårdens IF:

Michael Olunga, Al Duhail (Qatar), 7 ligamatcher, 4 ligamål
Det blev en händelserik tillställning mellan Al-Arabi och Al Duhail. Olunga och hans lag vände ett 2-1-underläge till seger med 3-2. Anfallaren var starkt bidragande med ett straffmål (se målet här). Resultatet innebär att Al Duhail har säkrat andraplatsen i ligan.

Tino Kadewere, Lyon (Frankrike), 30 ligamatcher, 10 ligamål
Lyon missade chansen att hänga med i toppen efter PSG:s tidigare förlust. Laget spelade 1-1 efter en sen kvittering. Kadewere blev utbytt med kvarten kvar.

Jesper Karlström, Lech Poznan (Polen), 9 ligamatcher, 0 ligamål
Lech Poznan fortsätter att gå knackigt i ligan. Under lördagen förlorade laget med 2-1 mot KS Cracovia. Klubben har nu tre raka matcher utan seger. Karlström spelade 90 minuter på det centrala mittfältet

Omar Colley, Sampdoria (Italien), 21 ligamatcher, 1 ligamål
Sampdoria gjorde en stark insats borta mot Milan. Ett misstag i Milanförsvaret gav laget ledningen i början av den andra halvleken. Bara minuter senare fick Silva i Sampdoria syna det röda kortet. När de flesta trodde att matchen skulle sluta med Sampdoria seger kvitterade Milan i matchens slutskede. Colley var en av matchens bästa spelare och stod för en svettig räddning på mållinjen.

Daniel Amartey, Leicester City (England), 11 ligamatcher, 1 ligamål
Sjukdom i Leicesters backlinje gjorde att Amartey fick starta i matchen mot Manchester City. Det blev en tuff match och det slutade med en 2-0-förlust för Leicester. Klubben ligger fortsatt kvar på en tredjeplats i Premier League.

Julian Kristoffersen, Salernitana (Italien), 4 ligamatcher, 0 ligamål
Det blev en jobbig kväll för Salernitana i toppmötet mot Lecce. Salernitana hade chansen att haka på Lecce och Empoli i toppen men fick se sig besegrade. Lecce fick in 1-0 i slutet av den första halvleken och en utvisning för Salernitana efter timmen spelad gjorde att Lecce kunde utöka ledningen till 2-0. Kristoffersen hoppade in med 15 minuter kvar när Salernitana jagade. Slutresultatet skrevs till 2-0. Klubben ligger för närvarande på en fjärdeplats med fyra poäng upp till andraplatsen som ger uppflyttning till Serie A.

Sam Johnson, Sabah FC (Malaysia), 4 ligamatcher, 1 ligamål
Sabah kryssade (0-0) borta mot Kuala Lumpur United. Det var lagets andra raka utan nederlag och laget klättrar till en åttondeplats. Sam Johnson startade i anfallet men kunde inte hitta ett segermål för sin klubb.

Kerim Mrabti, KV Mechelen (Belgien), 27 ligamatcher, 5 ligamål
Mechelen är för närvarande i en tuff period. Efter 2-1-förlusten mot Sint-Truidense VV har klubben nu fem raka matcher utan vinst i ligaspelet. Mrabti spelade hela matchen.

Gustav Engvall, KV Mechelen (Belgien), 11 ligamatcher, 0 ligamål
Engvall är fortsatt skadad och saknades därför i matchen mot Sint-Truidense VV.

Besard Sabovic, Kayserispor (Turkiet), 5 ligamatcher, 0 ligamål
Mittfältaren saknades i truppen när hans lag kryssade (1-1) mot Göztepe på påskafton. Kayserispor bröt därmed sin två matcher långa förlustsvit, men håller fortsatt till på den undre halvan av tabellen.

Aliou Badji, Ankaragucu (Turkiet), 7 ligamatcher, 1 ligamål
Badji hoppade in och fick 30 minuter i benen hemma mot Antalyaspor. 20 minuter senare gjorde Ankaragucu 1-0 vilket senare blev slutresultatet. Laget är i skrivande stund ovanför strecket i den turkiska ligan.

Othman El Kabir, Ural Yekaterinburg (Ryssland), 14 ligamatcher, 1 ligamål
Ural Yekaterinburg tog en övertygande seger i matchen mot Arsenal Tula. Segersiffrorna skrevs till 2-0 och nu ska det mycket till för att Ural ska åka ur högsta serien. El Kabir saknades i truppen för andra raka matchen.

Emil Bergström, FC Utrecht (Nederländerna), 6 ligamatcher, 0 ligamål
Mittbacken byttes in när det var lite mindre än tio minuter kvar av Utrechts match mot ADO Den Haag. Dessförinnan hade han fått se sitt lag göra processen kort med motståndarna. I halvtid hade Utrecht en trygg 3-0-ledning och matchen slutade tillslut 4-1.

Simon Tibbling, FC Emmen (Nederländerna), 14 ligamatcher, 0 ligamål
Det är en speciell situation för Tibbling i Emmen. Laget är inne i en bra period med sex matcher utan förlust. Däremot har mittfältaren nu suttit på bänken utan speltid nio(!) matcher i rad. Den här helgen städade Emmen av Waalwijk med 3-1. Det återstår sex matcher i ligaspelet och klubben har fyra poäng upp till säker mark. Detta trodde nog ingen för bara ett par månader sedan.

Seon-min Moon, Gimcheon Sangmu (Sydkorea), 1 ligamatch, 0 ligamål
Skadan håller Moon fortsatt borta från spel. Under söndagen spelade hans lag 0-0 mot FC Anyang.