Spelarkollen (vecka 14)
Kerim Mrabti spelade fram till ett av KV Mechelens mål i veckan.

Mrabti agerade framspelare, Badji tillbaka i målprotokollet och dubbla mål för Olunga. I den här artikelserien tittar vi närmare på hur utlånade spelare och tidigare djurgårdare har presterat under veckan som varit. Vilka har stuckit ut lite extra och vilka har det tyngre i sina respektive klubblag? Det här reder vi ut i detta avsnitt.

Lånekollen:

Per Kristian Bråtveit, FC Groningen (Nederländerna), 0 ligamatcher, 0 ligamål
Två sena insläppta mål gjorde att Groningen förlorade med 2-0 hemma mot Heerenveen. Bråtveit följde matchen från bänken.

Adam Bergmark Wiberg, Falkenberg (Sverige), 1 ligamatch, 0 ligamål
Superettan är nu i full gång och i premiären för Falkenberg stod Gais för motståndet. Det blev inte den premiären laget hade hoppats på. Gais ledningsmål från den 50:e minuten höll sig hela matchen ut. Adam Bergmark Wiberg spelade 90 minuter och blev varnad i den andra halvleken.

Spelare som tidigare representerat Djurgårdens IF:

Michael Olunga, Al Duhail (Qatar), 9 ligamatcher, 6 ligamål
Al Duhail spelade sina två sista ligamatcher för säsongen under den senaste veckan. Eftersom det inför matcherna redan stod klart att laget skulle sluta på en andraplats valde tränaren att rotera. Olunga började därför ena matchen från bänken. Han byttes in efter 60 minuter när klubben kryssade (1-1) mot Al Khor. Olunga var tillbaka i elvan inför sista ligamatchen för säsongen mot Al-Ahli Doha. Kenyanen fortsatte sin fina form med två nya mål i 4-0-segern (alla fyra mål går att se här). Härnäst väntar den asiatiska formen av Champions League för Al Duhail.

Kerim Mrabti, KV Mechelen (Belgien), 28 ligamatcher, 5 ligamål
Mrabti var stark bidragande när Mechelen bröt sin tunga svit i ligaspelet. Han löpte loss på vänsterkanten och hittade sin medspelare snett inåt bakåt med en snygg framspelning. Mechelen tog en övertygande seger (4-2) mot SV Zulte Waregem.

Gustav Engvall, KV Mechelen (Belgien), 11 ligamatcher, 0 ligamål
Engvall är fortsatt skadad och saknades därför i matchen mot SV Zulte Waregem.

Sam Johnson, Sabah FC (Malaysia), 6 ligamatcher, 1 ligamål
Johnson har inte fått igång sin målproduktion och Sabah har går tungt i ligan. Anfallaren gick mållös av planen i 4-1-förlusten mot Johor Darul Ta’zim. Det blev lite bättre för Sabah i veckans andra match. Mot Penang fick Sabah med sig en poäng efter 1-1. Det blev inga mål för Sam Johnson i den matchen heller.

Besard Sabovic, Kayserispor (Turkiet), 7 ligamatcher, 0 ligamål
Mittfältaren var tillbaka i matchtruppen för Kayserispors match mot Trabzonspor. Kayserispor var utspelat under stora delar av matchen men fick ändå med sig en poäng efter 1-1. Sabovic hoppade in när det återstod fem minuter av ordinarie tid. Hemmamatchen mot Antalyaspor slutade med förlust 1-0. Sabovic hoppade in och spelade de sista 20 minuterna.

Aliou Badji, Ankaragucu (Turkiet), 9 ligamatcher, 2 ligamål
Badji startade under onsdagen sin första ligamatch sedan den 7:e februari och han gav svar på tal direkt. I den 65:e minuten väggspelade han sig fram och placerade in 1-0. Ett mycket efterlängtat mål för senegalesen. Konyaspor kvitterade tio minuter senare till 1-1 vilket blev slutresultatet. Insatsen från den matchen gav Badji en ny start i veckans andra match mot Genclerbirligi. Han blev utbytt i halvtid och fick se sitt lag vinna med 2-1. Fyra viktiga poäng i bottenstriden.

Tino Kadewere, Lyon (Frankrike), 30 ligamatcher, 10 ligamål
Lyon spelade också två matcher under veckan, en i cupen och en i ligan. Klubben var på väg mot ett superfiasko när Red Star från tredjedivisionen stod för motståndet i åttondelsfinalen. Efter ordinarie tid var ställningen 2-2 och straffläggning väntade. Där var Lyon hundraprocentiga och lyckades med nöd och näppe avancera till kvartsfinal. I slutet av veckan krossade Lyon mittenlaget Angers. Segersiffrorna skrevs till 3-0 och laget hänger med i toppen av Ligue 1. En skada höll Kadewere borta från båda matcherna.

Aleksandar Prijovic, Al-Ittihad (Saudiarabien), 23 ligamatcher, 6 ligamål
Prijovic saknades i matchtruppen när hans lag besegrade Al-Hilal Saudi med 2-0. Al-Ittihad ligger i detta nu på en tredjeplats med endast tre poäng upp till förstaplatsen. Det återstår fem matcher i ligaspelet.

Julian Kristoffersen, Salernitana (Italien), 5 ligamatcher, 0 ligamål
Salernitana hänger på allvar med i kampen om uppflyttning till Serie A. Under lördagen vann laget med 3-0 mot jumbon Virtus Entella. Med fem omgångar kvar har Salernitana en poäng upp till andraplatsen som ger direktuppflyttning. Kristoffersen blev inbytt i den andra halvleken och fick 20 minuter i benen.

Joseph Ceesay, KS Lechia Gdansk (Polen), 5 ligamatcher, 0 ligamål
Ceesay saknades på nytt i matchtruppen på grund av skada.

Simon Tibbling, FC Emmen (Nederländerna), 14 ligamatcher, 0 ligamål
Nej, det blev ingen speltid för Tibbling den här veckan heller. Hans lag fortsätter dock gå bra. Under lördagen städade Emmen av Fortuna Sittard med 3-1. Emmen har blott en poäng till säker mark i Eredivisie.

Seon-min Moon, Gimcheon Sangmu (Sydkorea), 1 ligamatch, 0 ligamål
Mittfältaren missade matchen mot Bucheon FC med skadeproblem. Hans lag avgjorde sent med matchens enda mål i den 93:e minuten. Det var Gimcheons andra seger för säsongen.

Omar Colley, Sampdoria (Italien), 22 ligamatcher, 1 ligamål
Det blev en svår match för Sampdoria mot storklubben Napoli. I halvtid låg Sampdoria under med 1-0 och Napoli stängde matchen i den 87:e minuten med sitt 2-0-mål. Strax innan dess hade Sampdoria en boll i nät men målet dömdes bort av VAR. Colley spelade hela matchen i backlinjen.

Jesper Karlström, Lech Poznan (Polen), 10 ligamatcher, 0 ligamål
Karlström varnades i 0-0-mötet mellan Lech Poznan och Legia Warszawa. Lech Poznans jobbiga säsong blir inte bättre och laget ligger i detta nu på en elfteplats.

Daniel Amartey, Leicester City (England), 12 ligamatcher, 1 ligamål
Amartey hade ingen rolig eftermiddag i bortamötet mot West Ham. Mittbacken blev utbytt i paus i underläge 2-0. Leicester var nära en mirakulös vändning men matchen slutade istället med 3-2-seger för Londonlaget.

Emil Bergström, FC Utrecht (Nederländerna), 6 ligamatcher, 0 ligamål
Mittbacken var inte med i matchtruppen borta mot Feyenoord. Utrecht hade många chanser, men fick ändå inte med sig några poäng. Feyenoords ledningsmål från mitten av den andra halvleken blev avgörande.

Othman El Kabir, Ural Yekaterinburg (Ryssland), 14 ligamatcher, 1 ligamål
El Kabir var inte med i matchtruppen när Ural spelade 2-2 mot Dynamo Moskva under söndagen.