Spelarkollen (vecka 15)
Omar Colley räddade en boll på mållinjen i matchen mot Hellas Verona.

Mrabti målskytt igen, Colley räddare på mållinjen och mål för både Sam Johnson och Michael Olunga. I den här artikelserien tittar vi närmare på hur utlånade spelare och tidigare djurgårdare har presterat under veckan som varit. Vilka har stuckit ut lite extra och vilka har det tyngre i sina respektive klubblag? Det här reder vi ut i detta avsnitt.

Lånekollen:

Per Kristian Bråtveit, FC Groningen (Nederländerna), 0 ligamatcher, 0 ligamål
Bråtveit och Groningen hade spelledigt under veckan som varit. Laget spelar sin nästa match den 24:e april.

Adam Bergmark Wiberg, Falkenberg (Sverige), 2 ligamatcher, 0 ligamål
Falkenberg tog årets första trepoängare borta mot Brage. Matchens enda mål kom precis innan halvtidsvilan från en fast situation. Adam Bergmark Wibergs fina form från försäsongen har inte setts till i ligaspelet. Mot Brage spelade han 90 minuter och fick syna det gula kortet, hans andra på två matcher.

Spelare som tidigare representerat Djurgårdens IF:

Michael Olunga, Al Duhail (Qatar), 9 ligamatcher, 6 ligamål
Ligaspelet är över för Olunga och Al Duhail men säsongen är inte över för det. De kommande veckorna väntar spel i asiatiska Champions League. Al Duhail fick en smakstart i gruppspelet. I premiären besegrades Al-Shorta med 2-0. Olunga var nära på att bli målskytt men hans avslut, som letade sig in i mål, skrevs upp som ett självmål. Han blev senare utbytt i den 75:e minuten. Olunga hittade målet i den andra gruppspelsmatchen mot Al-Ahli Saudi. Han tog emot ett inspel och fick till ett hårt skott med högerfoten. Hans mål räckte inte till seger då Al-Ahli Saudi kvitterade i matchens sista minut.

Kerim Mrabti, KV Mechelen (Belgien), 29 ligamatcher, 6 ligamål
Har Mrabti hittat rätt i Belgien nu? Förra helgen bjöd han på assist och den här helgen blev han målskytt. I den 28:e minuten placerade han in 1-1 på straff. Matchen slutade senare med en 4-1-seger för Mechelen. Det gör att laget klättrar till en åttondeplats.

Aliou Badji, Ankaragucu (Turkiet), 10 ligamatcher, 2 ligamål
Ankaragucu stod för en imponerade insats när man spelade oavgjort (2-2) borta mot serieledarna Besiktas. Badji startade matchen men blev utbytt efter halvtimmen spelad med en skada. Det återstår att se hur allvarlig skadan är.

Aleksandar Prijovic, Al-Ittihad (Saudiarabien), 24 ligamatcher, 6 ligamål
Al-Ittihad gjorde en riktigt fiaskomatch hemma mot trettondeplacerade Al-Batin. Slutresultatet skrevs till 0-0 vilket innebär två tappade poäng för Al-Ittihad i titelstriden. Laget har i skrivande stund två poäng upp till förstaplatsen med en match mer spelad. Prijovic hoppade in i 65:e minuten men kunde inte påverka resultatet.

Besard Sabovic, Kayserispor (Turkiet), 7 ligamatcher, 0 ligamål
Det blev ingen speltid för Sabovic denna vecka. Istället fick han följa Kayserispors match från bänken. Kayserispor fick med sig en viktigt poäng i 0-0-matchen mot Konyaspor. Sabovics lag fortsätter kämpa för sin överlevnad i den högsta serien. Kayserispor har endast en poäng ner till nedflyttningsplats.

Omar Colley, Sampdoria (Italien), 23 ligamatcher, 1 ligamål
Colley var starkt bidragande till att Sampdoria fick med sig alla tre poäng i mötet med Hellas Verona. Han räddade en boll på mållinjen och fick höga betyg. På de tre senaste matcherna har mittbacken gjort två räddningar på mållinjen. Sampdoria vände underläge till vinst med 3-1.

Jesper Karlström, Lech Poznan (Polen), 11 ligamatcher, 0 ligamål
Ny tung match för Karlström och Lech Poznan. Den centrala mittfältaren blev utbytt i halvtid i 3-1-förlusten mot Rakow Czestochowa. Lech Poznan har nu fem raka matcher utan vinst.

Sam Johnson, Sabah FC (Malaysia), 7 ligamatcher, 2 ligamål
Lossnar det nu för Sam Johnson? Det blev en riktig poängsuccé för anfallaren i 4-0-krossen mot UiTM FC. Han höll sig framme på en retur och kunde enkelt stöta in 1-0. I slutet av den första halvleken tog Johnson emot ett uppspel och spelade tillbaka till sin medspelare som snyggt sköt in 2-0. Mål och assist för libieriern som innan veckans match haft en jobbig start på det nya äventyret i Malaysia.

Julian Kristoffersen, Salernitana (Italien), 5 ligamatcher, 0 ligamål
Det var få som trodde att Salernitana skulle få med sig några poäng från matchen med Venezia när tiden rann iväg. Ett succéinhopp av Cedric Gondo i Salernitana ändrade dock på detta. Han vände på matchen genom att göra mål i matchminut 92 och 94. Tre viktiga poäng för att hoppet om Serie A ska leva vidare. Kristoffersen satt på bänken under hela matchen.

Joseph Ceesay, KS Lechia Gdansk (Polen), 6 ligamatcher, 0 ligamål
Lechia Gdansk såg länge ut att gå mot en klar 2-0-förlust hemma mot Piast Gliwice. Men reducering i den 87:e minuten och kvittering till 2-2 i den 95:e minuten gav klubben en poäng. Lechia Gdansk ligger för närvarande på en femteplats i ligan. Joseph Ceesay hoppade in med lite mindre än en halvtimme kvar och stod för assisten till 2-1-målet.

Tino Kadewere, Lyon (Frankrike), 30 ligamatcher, 10 ligamål
Kadewere missade Lyons match mot Nantes på grund av skada. Hur gick det i matchen då? Jo, Lyon vann med 2-1 efter dubbla mål av anfallsstjärnan Memphis Depay. Det är otroligt spännande i toppen av Ligue 1. Lyon, som ligger på en fjärdeplats, har tre poäng upp till förstaplatsen som innehas av Lille.

Daniel Amartey, Leicester City (England), 12 ligamatcher, 1 ligamål
Amartey ska spela final i FA-cupen! Han Leicester besegrade Southampton i semifinalen med 1-0. Mittbacken satt på bänken under hela matchen. I finalen väntar storklubben Chelsea.

Gustav Engvall, KV Mechelen (Belgien), 11 ligamatcher, 0 ligamål
Engvall är fortsatt skadad och saknades därför i matchen mot KV Kortrijk.

Othman El Kabir, Ural Yekaterinburg (Turkiet), 14 ligamatcher, 1 ligamål
Yttermittfältaren saknades i matchtruppen för fjärde matchen i rad. Den här veckan missade han Urals möte med Rubin Kazan. Ural missade en straff och förlorade med 1-0.

Seon-min Moon, Gimcheon Sangmu (Sydkorea), 1 ligamatch, 0 ligamål
Moon missade hans lags båda matcher i veckan. Gimcheon spelade en match i cupen och en i ligan. Laget avancerade från tredje rundan i cupen efter en 1-0-seger mot Jeju United. I ligan förlorade Gimcheon med 2-1 mot Jeonnam Dragons.