Spelarkollen (vecka 17)
Michael Olungas fina målform fortsätter.

Första målet i Polen för Ceesay, Olunga kan inte sluta göra mål och Bergström tillbaka i startelvan. I den här artikelserien tittar vi närmare på hur utlånade spelare och tidigare djurgårdare har presterat under veckan som varit. Vilka har stuckit ut lite extra och vilka har det tyngre i sina respektive klubblag? Det här reder vi ut i detta avsnitt.

Lånekollen:

Per Kristian Bråtveit, FC Groningen (Nederländerna),
0 ligamatcher, 0 ligamål
Groningen förlorade sin tredje raka match under söndagen. Sparta Rotterdam gjorde tidigt 2-0 i början av den andra halvleken. Det kunde Groningen aldrig hämta upp, utan de förlorade tillslut med 2-1. Bråtveit följde matchen från bänken.

Adam Bergmark Wiberg, Falkenberg (Sverige), 4 ligamatcher, 0 ligamål
Falkenbergs mardrömsstart i serien bara fortsätter. Laget blev överkört av nykomlingen Värnamo med 3-0. Falkenberg har en poäng efter fyra matcher i Superettan. Adam Bergmark Wiberg spelade hela matchen utan att göra någon skillnad.

Spelare som tidigare representerat Djurgårdens IF:

Joseph Ceesay, KS Lechia Gdansk (Polen), 9 ligamatcher, 1 ligamål
Vi har en målskytt i Polen! Joseph Ceesay gjorde sitt första mål i Lechia Gdansk i matchen mot Wisla Plock. Han hoppade in med lite mer än 20 minuter kvar när Lechia Gdansk ledde med 0-1. Wisla Plock kvitterade därefter snabbt till 1-1 innan Lechia återigen tog ledningen. I den 95:e minuten kontrade Ceesay in 1-3 med en löpning hela vägen från mittplan.

Fredrik Ulvestad, Qingdao FC (Kina), 1 ligamatch, 0 ligamål
Ulvestad fick göra en efterlängtad debut för sitt nya lag i den kinesiska ligan. Qingdao spelade 0-0 i säsongens andra match mot Shenzhen Kaisa. Den norske mittfältaren hoppade in när det återstod tre minuter av ordinarie tid. Hans lag har fått en bra start på året med fyra poäng på de första två matcherna.

Daniel Amartey, Leicester City (England), 12 ligamatcher, 1 ligamål
Mittbacken satt på bänken under Leicesters båda matcher. Laget besegrade Crystal Palace med 2-1 under måndagen efter ett sent avgörande. Därefter fick Leicester “bara” med sig en poäng från mötet med Southampton, trots att Southampton spelade med en man mindre i över 80 minuter.

Michael Olunga, Al Duhail (Qatar), 9 ligamatcher, 6 ligamål
Olunga gjorde återigen mål för sitt Al Duhail i AFC Champions League. Gruppspelet avslutades i veckan. Al Duhail förlorade överraskande med 2-1 mot jumbon i gruppen Al-Shorta. Olunga kvitterade till 1-1 men Al-Shorta hittade ett segermål i den 85:e minuten. I gruppspelets avslutande match säkrade Al Duhail avancemang till slutspelet efter 1-1 mot Al-Ahli Saudi. Olunga gjorde lagets enda mål, blev varnad och missade en straff. Anfallaren har nu gjort nio mål på sex matcher i turneringen.

Mohamed Buya Turay, Henan Jianye (Kina), 3 ligamatcher, 1 ligamål
Buya spelade även han två matcher under veckan. Anfallaren spelade 90 minuter i 0-0-matchen borta mot Shijiazhuang Ever Bright. Han hade inte ett enda avslut på hela matchen. Veckans andra match slutade även den oavgjort (1-1). Buya spelade hela matchen mot Shandong Luneng Taishan.

Marcus Danielson, Dalian Pro (Kina), 2 ligamatcher, 1 ligamål
Dalian Pro har fått en jobbig start på den nya säsongen. Förlusten i premiären följdes upp av ännu en förlust. Det såg länge ut att sluta 0-0 mot Hebei China Fortune, men en straff i matchminut 80 gjorde att Dalian förlorade. Laget har nu två förluster på de inledande två matcherna. Danielson spelade hela matchen.

Besard Sabovic, Kayserispor (Turkiet), 9 ligamatcher, 0 ligamål
Det blev en galen tillställning mellan Kayserispor och Denizlispor under onsdagen. Efter en tidig utvisning på en Denizlisporspelare öppnade matchen upp sig. När domaren blåste av stod det 6-3 till Kayserispor på resultattavlan. Extra glädjande för Sabovic var att han spelade hela matchen och gjorde det bra. Resultatet innebär att Kayserispor befinner sig ovanför nedflyttningsstrecket.

Jonathan Augustinsson, Rosenborg BK (Norge), 0 ligamatcher, 0 ligamål
Augustinsson var inte med i matchtruppen i någon av Rosenborgs två träningsmatcher. Laget vann mot Kristiansund med 3-0 och förlorade med 2-1 mot Ranheim. Nu är försäsongen färdigspelad och härnäst väntar ligapremiär.

Nyasha Mushekwi, Zhejiang Greentown FC (Kina), 2 ligamatcher, 2 ligamål
Det blev inga nya mål för Mushekwi denna vecka. Zhejiang spelade oavgjort (0-0) hemma mot Sichuan Ubtech. Det betyder att laget har fyra poäng på de två första matcherna. En bra start för Mushekwi och hans lag.

Aliou Badji, Ankaragucu (Turkiet), 10 ligamatcher, 2 ligamål
Badji missade sin tredje raka match på grund av skada. Ankaragucu förlorade snöpligt med 1-0 mot Gaziantep FK. Laget är i skrivande stund fortsatt ovanför nedflyttningsstrecket, men med endast en ynka poäng.

Julian Kristoffersen, Salernitana (Italien), 5 ligamatcher, 0 ligamål
Salernitana missade chansen att kliva upp på en andraplats i Serie B. Istället klappade man ihop totalt i slutet mot Monza. Två sena mål från kultspelaren Mario Balotelli och Salernitana förlorade med 3-1. Kristoffersen fick inte hoppa in i matchen.

Jesper Karlström, Lech Poznan (Polen), 14 ligamatcher, 0 ligamål
Lech Poznan stod för en svag insats mot Stal Mielec. När det var tio minuter kvar såg allting bra ut. Laget ledde med 1-0 och hade varit det bättre laget genom hela matchen. Men i den 89:e minuten kvitterade Stal Mielec och i matchens sista spark gjorde de 1-2. Lech Poznans avslutande del av säsongen blir bara att glömma. Karlström blev utbytt i den 70:e minuten.

Emil Bergström, FC Utrecht (Nederländerna), 8 ligamatcher, 0 ligamål
Bergström var tillbaka i startelvan! I matchen mot Willem II Tilburg gjorde han sin första start sedan i mitten av december 2020. Mittbacken fick vara med och leda sitt lag till ännu en trepoängare. Matchen slutade 3-2 till Utrecht.

Omar Colley, Sampdoria (Italien), 26 ligamatcher, 1 ligamål
Omar Colley och hans Sampdoria stod för en strålande insats hemma mot Roma. Laget vann rättvist med 2-0 mot storklubben. Sampdoria ligger i skrivande stund på en niondeplats i Serie A med fyra matcher kvar.

Tino Kadewere, Lyon (Frankrike), 32 ligamatcher, 10 ligamål
Det blev en händelserik match mellan Monaco och Lyon. Det var en match som hade allt. Utvisning, gula kort och många mål. Lyon gjorde 2-1 i matchminut 77. Monaco kvitterade med fem minuter kvar och då trodde de flesta att matchen skulle sluta med kryss. Men Lyon ville annat. Med en man mindre avgjorde Lyon med matchens femte mål i den 89:e minuten. Kadewere hoppade in i paus och fick syna det gula kortet.

Kerim Mrabti, KV Mechelen (Belgien), 29 ligamatcher, 5 ligamål
Det blev poäng direkt för Mrabti mot KAA Gent i Mechelens första gruppspelsmatch om Europaplatserna. Han assisterade till lagets 0-1-mål. I paus hade Mechelen en säker 0-2-ledning, men Gent gjorde två snabba mål i den andra halvleken. Matchen slutade 2-2. Det är ettan i gruppen som avancerar till nästa steg och lagen möter varandra två gånger.

Gustav Engvall, KV Mechelen (Belgien), 11 ligamatcher, 0 ligamål
Engvall är fortsatt skadad och saknades därför i matchen mot KAA Gent.

Sam Johnson, Sabah FC (Malaysia), 9 ligamatcher, 2 ligamål
Efter en period av svag form från Sam Johnson fick han inleda på bänken i mötet med Perak FA. I underläge 0-1 hoppade han in efter pausvilan. Han var därefter med på planen när Sabah vände till 2-1 och tog tre blytunga poäng.

Simon Tibbling, FC Emmen (Nederländerna), 15 ligamatcher, 0 ligamål
Tibbling har, efter en lång väntan, återigen fått känna på hur det känns att spela match. Ja, ni läste rätt. Mittfältaren hoppade in mot Ajax i den 83:e minuten. Det var Tibblings första minuter sedan den 26:e januari. Han kunde inte göra mycket åt ställningen i matchen eftersom Ajax ledde med 4-0. En jobbig match för Emmen men glädjande för Tibbling.

Othman El Kabir, Ural Yekaterinburg (Ryssland), 14 ligamatcher, 1 ligamål
El Kabir är fortfarande skada och missade Urals match mot FK Khimki. Ural dominerade matchen totalt utan att få utdelning. Istället var det Khimki som gjorde matchens enda mål.