Nyasha Mushekwi räddade Zhejiang med sitt segermål.

“Super-Mush” blev matchhjälte, stökigt kring Amartey och Colley avslutar säsongen som målskytt. I den här artikelserien tittar vi närmare på hur utlånade spelare och tidigare djurgårdare har presterat under veckan som varit. Vilka har stuckit ut lite extra och vilka har det tyngre i sina respektive klubblag? Det här reder vi ut i detta avsnitt.

Lånekollen:

Per Kristian Bråtveit, FC Groningen (Nederländerna), 0 ligamatcher , 0 ligamål
Det blir inget Europaspel för Groningen nästa säsong. Klubben förlorade mot Utrecht i playoff-matchen med 1-0. Säsongen är därmed över för Groningen.

Adam Bergmark Wiberg, Falkenberg (Sverige), 7 ligamatcher, 1 ligamål
Det blev två nya förluster för Falkenberg i veckan. På sju matcher har klubben endast vunnit två och förlorat resten. Adam Bergmark Wiberg spelade 90 minuter i båda matcherna men gjorde inga mål. Han varnades istället och har nu ett mål och tre gula kort för säsongen. En svag vår för laget och “ABW”.

Spelare som tidigare representerat Djurgårdens IF:

Daniel Amartey, Leicester City (England), 12 ligamatcher, 1 ligamål
Det blev en repris på den tidigare FA-cupfinalen när Leicester och Chelsea åter ställdes mot varandra, den här gången i ligaspelet. Chelsea fick revansch och vinst med 2-1. I slutet av matchen utbröt det tumult mellan de två lagen och flera spelare började putta på varandra. Ledare fick gå emellan för att stoppa bråket. Amartey var en av huvudpersonerna i bråket. Efter FA-cupfinalen spreds en video på sociala medier där Amartey slängde en Chelsea-vimpel på marken. Fans och spelare i Chelsea har tydligt uttryckt sitt missnöje mot mittbackens agerande. Thiago Silva och andra spelare sökte upp Amartey för att konfrontera honom på planen. Efter bråket delades endast en varning ut. Ja, ni gissade rätt! Det var Amartey som fick syna det gula kortet från bänken. Under söndagen föll Leicester på målsnöret för andra året i rad och det blir inget spel i Champions League till hösten. Det såg länge bra ut med en 2-1 ledning efter 50 minuter. Därefter gjorde Tottenham tre mål och vände till seger med 2-4. Leicester slutar därmed femma och får sikta in sig på Europa League.

Emil Bergström, FC Utrecht (Nederländerna), 9 ligamatcher, 0 ligamål
Det blir inget Europaspel för Utrecht heller. Laget vann förvisso första playoff-matchen mot Groningen. Feyenoord blev dock för svåra i den andra matchen och matchen slutade med förlust 2-0. Bergström fick inte speltid i någon av matcherna. Utrecht får ändå vara nöjda med säsongen som helhet. En sjätteplats i ligan och en seger från Europaspel.

Kerim Mrabti, KV Mechelen (Belgien), 29 ligamatcher, 6 ligamål
Mechelen föll på målsnöret i den sista gruppspelsmatchen i playoffet som ger Europaspel nästa säsong. Efter 2-2 mot Oostende tidigare i veckan krävdes det seger mot Gent sista omgången. Gent blev dock för svårt motstånd och matchen slutade med en 2-1-förlust. Mrabti spelade hela matchen och blev varnad i den andra halvleken.

Gustav Engvall, KV Mechelen (Nederländerna), 11 ligamatcher, 0 ligamål
Engvall hoppade in med fem minuter kvar mot Gent. Han hann inte påverka matchen mer än att få syna det gula kortet.

Simon Tibbling, FC Emmen (Nederländerna), 15 ligamatcher, 0 ligamål
Det blev riktig dramatik mellan FC Emmen och NAC Breda i nedflyttningskvalet. Efter 90 minuter stod det 1-1 och det krävdes förlängning. Även efter förlängning var ställningen fortsatt 1-1 och straffar väntade. Emmen satta endast tre av fem straffar medan Breda satte fyra. Förlusten innebär att Tibblings Emmen kommer att spela i den nederländska andradivisionen till hösten. Han fick ingen speltid i denna match. I veckan kom det uppgifter om att danska Randers är intresserade av mittfältaren.

Nyasha Mushekwi, Zhejiang Greentown FC (Kina), 6 ligamatcher, 5 ligamål
“Super-Mush” blev matchhjälte i Zhejiangs match mot Zibo Cuju. Efter första halvlek var ställningen 1-1. I början av den andra halvleken klev Mushekwi fram och gjorde 2-1. Det var anfallarens femte mål för säsongen. Zhejiang ligger i skrivande stund på en andraplats.

Aleksandar Prijovic, Al-Ittihad (Saudiarabien), 26 ligamatcher, 7 ligamål
Prijovic bröt en sex matcher lång måltorka i matchen mot Abha. Han gav Al-Ittihad ledningen redan i den sjunde minuten. Abha kvitterade till 1-1 innan Al-Ittihad åter tog ledningen. 2-1 stod sig hela matchen ut och Al-Ittihad ligger fortsatt kvar på en tredjeplats.

Jonathan Augustinsson, Rosenborg BK (Norge), 0 ligamatcher, 0 ligamål
Augustinsson var med i matchtruppen för första gången sedan flytten till Norge. Han satt på bänken under hela matchen och fick se sitt lag göra en heroisk vändning. Rosenborg vände 1-2-underläge till seger med 3-2 genom två mål under de sista fem minuterna. Klubben har inlett säsongen starkt med noll förluster på inledande fyra matcherna.

Omar Colley, Sampdoria (Italien), 29 ligamatcher, 2 ligamål
Sampdoria och Colley avslutade säsongen på bästa möjliga sätt. Parma besegrades enkelt med 3-0 i Sampdoria tränaren Claudio Ranieris sista match i klubben. Innan de två lagen skulle gå ut till halvtidsvila hann Colley med att göra 2-0. Han sprang ut till Ranieri och tackade honom med en kram.

Tino Kadewere, Lyon (Frankrike), 33 ligamatcher, 10 ligamål
Lyon misslyckades med att ta chansen att sluta på en Champions League-plats. Monaco fick “bara” med sig en poäng från sin match och det räckte därmed för Lyon att vinna sin match för att tredjeplatsen skulle vara deras. Klubben kollapsade istället i den andra halvleken. 2-1-ledningen blev förlust med 2-3. Det blir därför spel i Europa League för Lyon kommande säsong.

Marcus Danielson, Dalian Pro (Kina), 5 ligamatcher, 2 ligamål
Det väntar ett längre uppehåll i den kinesiska ligan. Därför har inte Dalian spelat i veckan. Vi passar även på att gratulera Danielson till platsen i Janne Anderssons svenska EM-trupp.