Stark uppryckning gav storseger

Måndagens hemmamatch på Tunavallen mot gästande Degerfors IF slutade med en klar seger för AFC efter en strålande andra halvlek. Resultat: AFC Eskilstuna - Degerfors IF 3 - 0 (0-0)

Matchen började med en bra chans på en gång för Degerfors, avslutet blockades dock bort av hemmaförsvaret.
Ny DIF chans från nära håll i 6:e min, dock utanför krysset.
Camara avslut rakt på målisen i 8:e min var AFC första avslut.
Farlig DIF frispark i 14:e min som Curci dock lyckades avvärja.

Camara hade ett avslut utanför i 28 min efter en DIF bjudning. Annars har AFC svårt att få till någonting framåt. Kojic t.ex slog sju bakåtpassningar på en minut,
vilket visar hur svårt det var att skapa någonting framåt för hemmalaget.
Robert Åstedt hade en fin nick från ett Hodzic inlägg ett par decimeter över målet i 41:a min, AFC bästa chans i matchen så långt. DIF chans i slutsekunderna
med ett avslut i utsidan av burgaveln. En halvlek där ingen AFC:are kan vara nöjd med vad man presterade under 46 min spel. Statistiken visar på ett avslut för AFC.

Andra halvlek:
Camara inlägg i 51:a min höll Nnamani på att trycka in. DIF:s Götesson hade friläge i 61:a min men en bra utrusning av målisen Curci avvärjde målchansen.
Camaras passning till Akpoveta i 66:e min var en riktigt bra målchans, men avslutet utanför målet.
1-0 i 71:a på ett dråpligt DIF självmål vid bortre stolproten, ett långt Kojic inlägg var det  som stöttes in i egen bur av olycklige Ekroth.
Överraskande avslut i överliggaren av DIF 81:a min.

85:e min small det ordentligt på Tunavallen, Camara laddade från 20 met och bollen hamnade i målvaktens långa hörn, vilket klassmål det var och 2-0  på ljustavlan.
3-0 i 90:e min efter snyggt pass från inhoppande Gustav Jarl till Wellyson De Oliveira som snyggt bredsidar in bollen från nära håll.
Vilken uppryckning av AFC i andra halvlek, helt enkelt så man knappt tror att det är samma lag, härligt är ordet.
Lyfter på kepan för uppryckningen i andra halvlek.
Domare: Fredrik Hansson