Hammarby förlänger med stjärnorna

En tidig julklapp för alla grönvita damp ner i skorstenen så fort det stod klart. Hammarby förlänger med två viktiga kuggarna Ellen Gibson och Madelen Janogy när man satsar mot toppen av Allsvenskan 2023.

Trotjänaren Ellen Gibson och anfallsstjärnan Madelen Janogy är båda viktiga kuggar i Hammarby. Tillsamans har de bidragit till de enorma kliv klubben tagit senaste åren. På bara ett par år har klubben gått från konkurshot till toppklubb. En blandning av långsiktig kvalitet och rutin i "Gibbe" och avgörande spetsegenskaper i "Madde". Det har hitills varit framgångsreceptet för Bajen, och ser nu ut att fortsätta vara så.

Madelen Janogy kom till hammarby inför säsongen 2020. Sedan dess har hon varit en bärande spelare och ett viktigt anfallsvapen för Hammarby. 20 mål på 42 matcher har det blivit hittills och nu finns det chans på mer. Under veckan presenterade klubben en förlängning med anfallaren som sträcker sig över 2023.
– Jag har själv utvecklats som spelare och klubben har tagit otroliga steg. Och där känner jag att varken jag eller klubben är klar. Det finns mycket kvar och jag vill inte missa festen, säger Janogy själv.



Elen Gibson är klubbikonen som varit en del av de grönvita sen hon föddes. 20 säsonger och 194 matcher i grönvitt har det blivit och i veckan stod det klart att hon förlänger. Kontraktet är skrivet över 2024. 
– Det känns fantastiskt roligt att ha förlängt mitt kontrakt med Hammarby. Jag känner en stor stolthet över att få fortsätta representera Hammarby, min moderklubb som ligger mig väldigt om hjärtat och som jag har spelat för sedan jag var fyra år. Det ska bli mycket spännande att få fortsätta vara med på resan och att utvecklas i klubben tillsammans med spelare, ledarstab och supportrar. Jag är laddad och känner mig förväntansfull inför nästa år, säger Ellen Gibson till Hammarbys hemsida.

Mattias Eckerman@Eckermanmattias2022-12-23 22:45:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!