Straffmiss kostade poäng
Özcan Melkemichel dirigerade så gott det gick

Söndag, bortamatch mot Nyköpings BIS stod det i helgens agenda. Bussen lämnade Viby i Sollentuna kl. 10.45. Spelare som hämtades upp och en välbehövlig lunch på vägen till Nyköping var inplanerat. Framme vid Rosvalla IP väntade hemmalaget, en match i Norrettan stod på programmet. Resultat: Nyköpings BIS - AFC United 1 - 0 (1-0)

Ett hemmalag som gått på räls efter tränarbytet där Göran "vargen" Andersson fick gå och Melke Alan tog över. Matchstarten i solskenet blev också lyckosam för hemmalaget och redan i den 11:e min gjorde Nyköping 1 - 0. Målskytt var Sebastian Holmqvist som spelades fram av Ethan Gage. AFC styrde och ställde men hade svårt att skapa riktiga farligheter under hela första halvleken.

Någon hörna och ett perfekt målläge i 43:e min var det som AFC åstadkom framåt. Bakom farligheterna låg Filip Rogic. Ett gult kort tilldelades Omar Eddahri i halvlekens slutminuter.

Andra halvlek inleddes med en målchans för hemmalaget BIS då Mahmoud Eid fick läge, dock inget mål den gången. AFC tryckte på ordentligt mitt i halvleken med flera hörnor som resultat. 70 min var spelade när AFC tilldömdes en straffspark som William inte slog bättre än att Fagerström i BIS målet kunde rädda.

Alla började förstå att en förlust var i antågande. Alex Santos kom in i 68:e min på Emmanuel Dogbes bekostnad. Ut gick också William Rodriques i 73:e min och in kom Linus Smedjegården. Sista bytet kom i 79:e min då Omar Eddahri gick ut och in kom Rinor Nushi. Det vaer en match där vi inte åstadkom speciellt mycket framåt. 4 varningar till AFC och ingen till BIS lyckades domaren Björn Särnbrink med inför 384 åskådare.

Nu väntar ytterligare en svår uppgift i nästa omgång.