Styrelserna i Malmö FF och LB07 vill se ett samgående - vill medlemmarna det?

Styrelserna i Malmö FF och LB07 vill se ett samgående - vill medlemmarna det?

I dag kom nyheten som det ryktats om - Malmö FF och LB07 vill gå samman. En del klappar händerna, andra undrar om MFF:s styrelse helt tappat det.

Malmö FF och LB07 vill gå samman. Ryktena har varit mer eller mindre heta, men i dag på en presskonferens presenterades tankarna officiellt. Den första kontakten togs av damallsvenska LB07, enligt dess ordförande Robert Lenir.
– Under inledningen av året satte vi oss ner och analyserade LB07:s framtid, och vi såg då att klubbens verksamhet på flera sätt skulle kunna komplettera Malmö FF:s. Vi tog då kontakt med MFF och därefter har det förts intensiva diskussioner. Nu är vi framme vid ett förslag som kan läggas fram för föreningarnas respektive medlemmar.
 
Malmö FF:s ordförande Anders Pålsson verkade inte direkt missnöjd med LB07:s intresse. På dagens presskonferens förklarade han att sen årsmötet 2016, där det togs ett beslut att återinföra flickfotboll i föreningen, har det arbetats med detta men att det inte gått enligt förväntningar.
– Flick- och damfotboll är en jämställdhets- och värderingsfråga, fortsätter han. Under de senaste åren har vi löpande analyserat utvecklingen och vilka möjligheter som finns. Då vår flickverksamhet inte har utvecklats i den takt vi önskar bestämde sig en enig styrelse tidigare i år för att undersöka hur vi kan skapa ett damlag snabbare än att bygga med flicklag från lägre åldrar.
 
– Samgåendet med LB07 skulle ge oss helt nya möjligheter. Förutom den breda flickverksamheten skulle det ge oss ett damlag på högsta nivå, och därmed kvinnliga förebilder på elitnivå, plus en bred pojkverksamhet, säger Anders Pålsson.
 
Om planerna blir verklighet återstår att se. För många av Malmö FF:s medlemmar är detta inget ens värt att diskutera, utan är en fråga som genast bör slängas i närmaste papperskorg. Ska vi, ska vår förening, ta genvägar för att få fram ett damlag? Är vi då inte på samma nivå som AFC Eskilstuna eller Red Bull Salzburg, som vi hånat och häcklat och avskytt rätt många år nu? Eller går detta inte ens att jämföra med nämnda klubbars trixande och köpande?
 
Ikväll klockan 17.30 är det ett informationsmöte för MFF:s medlemmar. Det hålls i Mediacenter och där är det fritt fram att ställa frågor. Ett beslut om sammangåendet ska tas på ett extrainsatt årsmöte senare i år. Det lär kunna bli en fartfylld tillställning. Har styrelsen med Anders Pålsson i spetsen en majoritet med sig, eller har han/de underskattat medlemmarnas känslor och tankar om vad Malmö FF står för?
 
Himmelriket uppmanar så många som möjligt att om möjligt ta sig till informationsmötet i kväll, men framför allt till årsmötet längre fram i höst.

Magnus Johansson2019-09-13 14:27:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Blått en Podd: Stannar Rydström?????
Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?