Succéstart i A truppen av nybliven 18-åring
Robert Åstedt i full fart

Succéstart i A truppen av nybliven 18-åring

Från att ha spelat 13 matcher med tre gjorda mål i Athletic FC:s Div 3-lag förra säsongen, samt som kapten i AFC:s U17-lag i juniorallsvenskan där han spelade alla matcher i serien.

Han var också ordinarie i Stockholms distriktlag under 2013. Under vintern har A-lagscoachen Özcan Melkemichel plockat upp honom i A-truppen där han skött sig med den äran i flera träningsmatcher.
Robert är ju en genuin AFC:are som gått hela vägen från 7-åring till A-truppen.

Han har också varit inbjuden till Leicester City och Barcelona FC för att visa upp sig. 
I Barca togs han emot av Joan Rovira, idag metodikansvarig och samtidigt tränare för Carlos Puyol och Xavi Hernández i Barcas A-trupp. Enligt Rovira är Roberts styrka hans intelligens och snabba uppfattning på plan.

En som håller med Rovira är AFC:s försvarsveteran Omar Jawo, med bl.a. 4 år i Allsvenskan, som tyckte så här om Robban.
—Robert spelade 90 min i matchen mot Gefle IF – glöm inte att det var allsvenskt motstånd!
—Han är redan riktigt duktig och har en stor framtid som fotbollsspelare på en hög nivå – tyckte en imponerad Omar Jawo som spelade bredvid Robert i Gefle matchen.

Robert spelade vidare från start hela matchen mot GAIS och 85 minuter mot IFK Norrköping
Efter medverkandet i träningslägret i Turkiet sattes Robert in som startspelare i truppen och har redan avverkat två hela seriematcher i Division 1, vilket inte bör vara överraskande med tanke på Roberts prestationer på denna nivå. Oavsett vilken backposition han har fått spela på har Robert skött det galant.

Han kännetecknas av sin stabilitet och höga spelförståelse – två viktiga egenskaper som en försvarare behöver om laget vill avancera till högre serier.
— Robert är en spelare som tar till sig av tränarens direktiv och som dessutom lär sig mycket snabbt, avslutar tränaren Özcan Melkemichel.
 

Roy RosenbackRoy Rosenback2014-04-30 19:07:24
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna