Supporterintervju #3

Supporterintervju #3

Välkommen till en ny intervju i serien "Supporterintervjuer". Detta är den tredje av fyra intervjuer, den sista kommer ut Söndag nästa vecka.

Namn: Billy Törnerhag.

Ålder: 37 år. 

Hejat på AFC sedan:

Det var när jag fick höra att vi skulle få hit ett lag till Eskilstuna som spelade i Superettan. Jag gick och tittade på deras match som dom spelade mot Degerfors när de totalt körde över motståndet. Riktigt kul och jag hade faktiskt inte varit på någon match på Tunavallen så det var min första också. Jag gillade det jag såg och började intressera mig av AFC. Innan AFCs flytt hit så var jag inte intresserad av Svensk fotboll över huvudtaget så dom har fått mig att bli mer och mer intresserad och det är jag väldigt glad över.

Bästa AFC-match du sett:

Den första mot Degerfors var ju riktigt bra men jag tycker att premiären i Allsvenskan hemma mot IFK Göteborg 2019 när Avdic och Nalic spelade riktigt bra är den bästa. Underbar anfallsfotboll där AFC kontrollerade matchen från början till slut. Otroligt rolig och underhållande match.

Favorit AFC-spelare genom tiderna:

Det finns några stycken.Den snabba Camara, spelskicklige Nalic, det lilla jag fick se av Avdic(vann nästan jämt luftduellerna och bra fötter), båda bröderna Michel. Men som nummer 1 tar jag nog Buya Turay med sin skicklighet och fart var han giftig nästan så fort han fick bollen.

Varför just AFC Eskilstuna? Av resten av fotbolls-Sverige ses klubben som lite ”smutsig”, vad känner du kring det?

Jag struntar fullständigt i vad andra tycker om AFC. Det har gått till överdrift av andra lags supportrar så det nästan blivit löjligt ibland. Men de får tycka vad de vill och jag bryr mig inte ett dugg om det utan fokuserar istället på vad AFC åstadkommer på planen.

Din syn på situationen kring Özcan Melkimichel:

Jag vet inte exakt varför Özcan fick gå men jag tycker det känns väldigt tråkigt att göra sig av med en av superettans bästa tränare. När jag hör namnet Özcan så tänker jag på AFC, han var med och tog upp oss till Allsvenskan. Jag gillar honom skarpt och tycker att han gjort ett fantastiskt jobb med den truppen han har. Självklart ska man ha förväntningar men jag tycker att AFC har haft för höga förväntningar den här säsongen och jag tror inte att den här truppen vi har idag är så pass slagkraftig för att slåss uppe i toppen. Jag rankade oss som mittenlag innan den här säsongen började men nu börjar dom dala ner i tabellen och jag tycker inte att det hjälpt att dom gjorde sig av med Özcan, så enligt mig är det ett misstag.

Din syn på styrelsefrågan i AFC:

Inte så insatt i den här frågan men det enda namnet som dyker upp i mitt huvud är Ryssholm och det känns som att det är hans ord som gäller. Jag är otroligt glad att han valde att komma hit med AFC till Eskilstuna så att vi får komma till Tunavallen och titta på underhållande fotboll, något som vi saknat är otroligt länge.Tycker dock att AFC inte lyckats riktigt med att få Eskilstuna att bli intresserade av AFC. Känns som att det är mer folk här i stan som inte vill ha AFC här. Tycker att klubben gör konstiga beslut ibland och man får ingen vidare förklaring heller. Men som sagt så är jag inte så insatt i styrelsen och deras tankesätt med mera.

Vi är just nu inne i ett uppehåll, hur ser du på framtiden? Vi har ju ett sommarfönster som är i full blom.

Jag vill ha in Felix Michel, tror att han skulle få igång AFC på riktigt. Annars är jag nöjd med den truppen som dom har om ingen försvinner. Jag förväntar mig inte att vi går och vinner superettan utan har som mål att vara i mitten och etablera oss några säsonger. Ahl-Holmström får verkligen inte försvinna, vem ska då göra AFCs mål? Tycker han varit klart bäst i AFC den här säsongen så jag hoppas verkligen att han blir kvar. Försvinner han och vi inte får in en bra ersättare så tror jag att AFC kommer få kriga i botten som förra säsongen och där vill man inte vara igen. Jag tyckte det var riktigt jobbigt att föröka den dramatiken så det vill jag absolut inte råka ut för.

Hur tror du resultaten kommer se ut framåt för AFC’s del?

Får vi ha en skadefri trupp och att Holmström är kvar så tror jag att vi klara nytt kontrakt men är lite rädd då AFC börjat dala mer och mer i tabellen efter att Özcan försvann så jag hoppas att vi får inte en bra tränare som kan Svensk fotboll så snart som möjligt.

GIF Sundsvall väntar härnäst, hur tror du den matchen slutar?

Viktig match och jag hoppas verkligen på 3 poäng mot Giffarna. Varje poäng är otroligt viktig. Dock tycker jag att AFC inte presterat bra på sistone och är rädd att det kommer följa med nu när 2a halvan startar upp igen. Jag tippar förlust tyvärr men hoppas verkligen att jag har fel.

Jag på redaktionen tackar Billy för deltagandet. 

Forza AFC! 

Isac Vestholmisac.w@live.seTwitter: Isacvestholm2021-07-11 19:31:47
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna