Supporterintervju #4

Supporterintervju #4

Detta är den sista intervjun i serien "Supporterintervjuer".

Kom-ihåg att denna intervju spelades in innan AFC vann mot Sundsvall!

Namn: Lennart Sjö

Ålder: 66 år.

Involverad kring AFC sedan:

Det var sedan de kom till stan, i slutet av 2016, då började jag intressera mig lite. Det var spännande att höra eftersom jag tidigare hade haft lite intresse i IFK och sedan City, men det dog sedan under 80-talet någonstans. Både City och IFK har gått bakåt sedan dess i mina ögon. Om man ska upp på elit nivå behövs kraftiga ekonomiska satsningar med sponsorer och företag i ryggen.

Bästa AFC-match du sett:

Det finns flera matcher, men en var emot Öster 2018, 3-0. Min svåger var här som hejar på Öster, så då gick vi tillsammans och kollade. Han var väldigt säker på att Öster skulle vinna, så den var härlig. Sen är det såklart kvalet mot BP, det är svårt att inte säga den matchen. När Raskaj blev utvisad tidigt mot HBK för några år sedan och AFC vann ändå. Göteborg också i premiären 2019, den var rolig.

Favorit AFC-spelare genom tiderna:

Det är nog Nnamani skulle jag säga, men det finns många som man har fastnat vid. Camara, Loeper, Blati Touré, Buya, Eddhari, Gustav Jarl, han sprang hela tiden. Han kanske tillslut sprang sönder sig själv.

Din syn på situationen kring Özcan Melkimichel:

Det är väll så att egentligen har jag inga direkta synpunkter, det är lite som det är. Sedan har jag förstått att det inte bara var resultaten som var faktorer kring att han fick lämna utan att det kanske handlade om andra saker också. Jag tror att det kan handla om ledarskap, det var en väldigt ung trupp som han hade och jobba med. En trupp som jag tycker just nu är väldigt intressant. Jag tror att AFC kan överraska i höst om alla får vara skadefria.
Det är ett trist avslut tycker jag, kanske att det hade kunnat skötts lite snyggare.
Jag kanske sticker ut hakan lite när jag säger att jag inte tror att det kommer bli sämre utan Özcan.

Vad tycker du om den turbulenta atmosfären kring klubben som finns just nu? Hur ser du på att resten av Sverige ser på AFC annorlunda än de ser på andra klubbar?

Det har gjort mig mer taggad kring AFC. Redan från början läste jag väldigt mycket om AFC, lyssnade på poddar, läste Ryssholms brev och hans historia, klubbens historia mm. När jag började förstå mer och mer om klubbens bakgrund tyckte jag inte att allt som andra supportrar sa om AFC stämde.
Jag har varit publikvärd länge och det är intressant att höra vad folk på läktaren säger om AFC. Man har väldigt roligt på läktaren, och varje match hör man ”Idag vinner vi, idag ska vi vinna”.
Jag vet dock att folk får tycka vad de vill, de kommer inte ändra sig. Det är bara att acceptera helt enkelt. Andra supportrar har en egen uppfattning, det ingår i deras ”mindsett” att ha det. Jag tror och andra sidan att den negativa synen kommer att brytas ned på sikt.

Hur tror du att resultaten kommer att se ut framåt för AFC?

Jag tror egentligen att resultaten var ganska väntade, det var ungefär så här jag trodde att det skulle gå inför. Man kan dock säga att med marginalerna på AFC’s sida hade det kunna blivit ännu bättre, FFF hemma tex, den förtjänade vi att vinna.
Jag tror att AFC kan hamna på ungefär samma plats som förra året, 9-10 där någonstans, med tanke på att truppen inte var samspelad när säsongen drog igång, nu har man hunnit lära känna varandra och hittat varandra som spelare på ett bra sätt, därför tror jag ju att höstsäsongen kommer bli bra.

Hur tror du transferfönstret kommer se ut för AFC’s del?

Ahl-Holmström och Lushaku är de två spelare som främst har ryktats bort, om man får rätt betalt för dessa spelare tycker jag man ska sälja. Framförallt så handlar det om vad spelarna själv vill. Båda spelarna är unga och kommer att utvecklas ännu mer ifall de stannar i AFC, så det hoppas jag såklart på. Om man säljer Ahl-Holmström måste man ta in någon annan, annars blir det nog ett litet hål på anfallspositionen med bara Götesson och Coffey där.
Om vi ska prata spelare in så behövs det nog kanske ett eget målvaktsalternativ, det kan jag känna, iallafall framåt. Samma med mittback, egna alternativ när lånespelarna försvinner. Anfallssidan ser ganska bra ut under förutsättningarna att Ahl-Holmström stannar kvar.
På mittfältssidan tycker jag att Takahashi har utvecklats väldigt bra, han har varit en av de bättre denna säsong.

Hur ser du på styrelsefrågan i AFC?

Det är ju Alex Ryssholm som styr och ställer i AFC men utan honom skulle det inte finnas något AFC. Han är en entreprenör ut i fingerspetsarna som går in och satsar egna pengar mm, jag tror dock att han är en bra ledare. Sen har vi hans fru Olga, henne vet jag inte så mycket om, men hon har ju sin plats. Sen har vi Tommy, och Caroline som har bra meriter, sen är det Jocke också. Det är lite mer Eskilstuna i styrelsen som jag tror är bra.
Jag tror och hoppas på ett liv i AFC efter Alex. Då är det viktigt att man hittar en ordförande som brinner för jobbet, och som tycker det är kul.
Jag skulle tycka att det var kul ifall styrelsemedlemmarna skulle presentera sig lite närmre, så att man får lära känna dem bättre.

Sundsvall väntar, hur slutar det?

Om man spelar som man gjorde mot Falkenberg tror jag att det kan bli 3 pinnar, och ifall man får tillbaka den här fina backlinjen som man hade länge. Jag tror på vinst!

Tack Lennart för att du ville ställa upp. 

Nu är serien "Supporterintervjuer" slut. Jag vill tacka delvis alla som ställt upp men också alla som har läst och supportat sidan under uppehållet. Nu är vi tillbaka med matcher i Superettan igen vilket innebär för och efter- rapporter, nyheter och annat skoj. 
Efter-rapporten för AFC's match mot GIF Sundsvall kommer ut under morgondagen. 

Forza AFC! 

Isac Vestholmisac.w@live.seTwitter: Isacvestholm2021-07-18 21:45:00
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna