Supporteröl med vinnarkultur!

Supporteröl med vinnarkultur!

Det är länge sedan det fanns ett Supporteröl för oss MFF:are. Men på torsdag så blir det ändring på det. I samarbete med Sibbarps Husbryggeri släpper MFF Support ölet 79.

Jag har provat några tusen olika öl under min livstid men aldrig någon med äkta vinnarkultur i. Detta kommer det nu att bli ändring på. När MFF Support startade jäsningsprocessen av 79 så gjordes detta i pokaler från tiden runt 1979. För att ytterligare höja nivån av vinnarkultur i ölen så har stora delar av truppen från 1979 varit med under processen att ta fram ölet.

När det gäller öltyp så känns det ju nästan självklart att det blev en Münchner, med tanke på Europacupfinalen i München 1979. 

Så här säger Staffan Tapper om ölet och dess tillblivelse:

– Det har varit oerhört kul att som kapten få samla ihop mitt lag igen och skapa något tillsammans. Vi har varit med från idé till bryggning, bland annat kom namnidén från oss i 79-gänget säger Tapper i ett pressmeddelande.
– Man talar ju ofta om segerns sötma, men med denna ölen tar vi reda på hur malmöitisk vinnarkultur smakar.

Ölet kommer att säljas på olika krogar och Systembolag i Malmö med omnejd.
Bor man inte i Malmö behöver man inte gå törstig då ölet även går att beställa via Systembolaget. Det finns inga krav på antal öl som måste beställas.

På Systembolagets hemsida hittar ni ölet HÄR för beställning
Nyheten på Sibbarps Husbryggeris hemsida, inklusive en kortare film samt lista på krogar och Systembolag som har ölen, hittar ni HÄR

Peter Lind2020-09-29 12:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?