Tele2 Arena, 2022-03-13 16:30

Hammarby - IFK Norrköping

Svenska Cupen 2021-22 Kvartsfinal Hammarby IF - IFK Norrköping Telo2 220313
Förra gången vi mötte Bajen slutade det så här! Önskerepris skulle inte vara så dumt!

Svenska Cupen 2021-22 Kvartsfinal Hammarby IF - IFK Norrköping Telo2 220313

På morgondagens positiva sida, de flesta spelarna är uttagbara för spel! På morgondagens negativa sid, Hammarby på Telo2 Arena. Men det gäller för båda lagen att vinna eller försvinna, där har IFK förbättrat oddsen från Varbergsmatchen! Dessutom kunde lottningen ha varit sämre!

Senast vi mötte Bajen på hemmaplan var det verkligen klang och jubelföreställning! Nu har vi ett mer eller mindre nytt lag som inte har så mycket minnen av just Bajenmatcher. Känns som att det är nya insatser och allt kan hända i en cupmatch.
IFK har åtminstone goda vibbar med sig efter att ha kämpat till sig en vändning och seger senast. Bajen spelade ut Häcken som krossat sina motståndare i de första matcherna, så Bajen är på gång, helt klart. 
För IFK blir det ytterligare några snäpp upp, mot bättre motstånd än tidigare.

Vad har Bajen haft för sig sedan senaste mötet?
Under sillysäsongen har följande hänt:

IN: Joel Nilsson , b, Mjällby, Edvin Kurtulus ,b, Halmstad, Sebastian Selin, mv, Västerås, Dennis Collander, mf, och Nahir Besara, mf, Örebro, Loret Sadiku, mf, Kasimpasa, Turkiet.
Dessutom tillbaka från lån, Dennis Widgren, b,  Sirius, Loué Bayere Junior, fw, Zeleznicar Pancevo, Serbien, Kalle Björklund,, b, Västerås.

UT: Aziz Ouattara Mohammed, b eller mf,, Genk, Paulinho, mf eller fw, San Jose Esporte Clube, Brasilien, David Ousted, mv, Midtjylland, David Accam, mf eller fw, Nashville, MLS, Vladimir Rodic, mf,, och Axel Sjögren, b, klubblösa, Joe Mendes, b, AIK, Akinkunmi Amoo, mf, Köpenhamn), Aljoša Matko, mf, Olimpija Ljubljana, Slovenien, Filston Mawana, fw, Åtvidaberg.   

De senaste rapporterna säger att Gustav Ludvigsson och Loret Sadiku troligtvis inte är uttagbara mot IFK. Däremot lär Williott Svedberg vara med efter att hans affär med Ryssland gick i stöpet.

Om utgången av matchen tippar experterna Olof Lundh, Erik Edman och Martin Petersson att Bajen vinner medan Andreas Sundström tror på IFK.

Bajens matcher så här långt i år:
Sirius - Hammarby1 - 3
Göteborg - Hammarby0 - 2
Vélez CF - Hammarby 0 - 5
Hammarby - Molde 1 - 3
Hammarby - Falkenberg 2 - 1
Ytterhogdal - Hammarby 1 - 6
Hammarby - Häcken 4 - 0

Ivan Piñol Zoroa assisterande tränare säger på Bajens hemsida att de har en konkurrenskrafti trupp och alla spelare gör hela tiden sitt bästa för att ta en plats i startelvan och tror att det blir en bra, tuff och intensiv match, då de har har bra spelare, och de har riktat in sig på att göra en bra match över alla minutrarna. 
  
Nyförvärvet Loret Sadiku säger att han mött Rikard Norlings lag ganska många gånger och vet att han bytt taktik nu.Han känner även till Christoffer Nyman som är en duktig spelare, annars vet han bara att det är ett spelande lag som vill spela fotboll.

Det lag som Bajen ställde upp med mot Häcken hittar ni nedan!

Hur är då tillståndet i IFK, så här dan före dan?
Det mest positiva är att Khazeni är tillbaka, men inte som startspelare och att de flesta var med på senaste träningen!
Jag misstänker att det blir en karavan med fordon som ger sig upp till Stockholm imorgon. Inte bara för att hjäla IFK att vinna utan att få se hur det går mot kvalificerat motstånd av den högre graden för första gången med det här laget!
Jag skulle ju vilja se Skúlason men inser att mittfältsplatserna inte räcker till och frågan är om han tar enn annan position. Samma sak gäller för Sema. Norling kan ha positiva problem att brottas med. Dessbättre bör han ha råkoll på samtliga nuvarande status så jag litar på att han tar ut det lag som kan sänka Bajen än en gång!

Bajen är ju favoriter med hemmaplan, men IFK har ju inte släppt in så många mål i år än, tre stycken på sex matcher och inte fler än ett mål per match varav ett var en bjudning. Så orkar laget och taktiken börjar sätta sig, så finns det manskap att även byta in, så trots min normala pessimism, så skulle jag inte bli förvånad om vi får lämna Telo2 Arena ännu en gång med en seger. Gör vi inte det så hoppas jag att vi förlorar mot ett bättre lag hellre att vi misslyckas.Det gjorde vi tillräckligt förra året!

Framåt Kamrater!

Var, när, hur?
Telo2 Arena Stockhom söndag 13 mars 16.30 
Cmore sänder från 16.15!




 

Anders Petterssonj.anders.pettersson@telia.com2022-03-12 16:24:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås