SvenskaFans tippar – det laget vinner damallsvenskan: ”Hack i häl”

SvenskaFans tippar – det laget vinner damallsvenskan: ”Hack i häl”

Damallsvenskan kickar igång. SvenskaFans har samlat tre redaktörer för att tippa vinnaren. Personerna ligger också bakom FUT FEM-podden.

Förra året var det Hammarby som fick titulera sig svenska mästare. 

Men vilket lag tar hem serien i år? 

Experterna från FUT FEM-podden verkar ha svaret.

Elias Johanson, FUT FEM-podden:
Vinnare:
Hammarby IF.
Motivering: Otroligt svårt att välja men jag tror nog ändå att Hammarby försvarar sitt guld från förra året. Utmanarna Häcken kommer såklart vara med in i det sista. Men jag tror att de med en lång säsong i benen samt ev. kännbara spelartapp i sommar, inte kommer att hålla hela vägen. Samtidigt som Martin Sjögrens Hammarby kommer att bli bättre och bättre under säsongens gång.

Lovina Stafhammar, FUT FEM-podden:
Vinnare:
Hammarby IF.
Motivering: Jag tror Häcken kommer leda fram till sommaruppehållet men med Hammarby hack i häl. Jag tror att Häckens spelarförluster under sommaren kommer göra att de försvagas och att Hammarbys motivation till att försvara guldet kommer bli verklighet. Men det kommer bli tajt och spännande precis som förra året. Det kommer inte skilja många poäng. 

Mattias Eckerman, FUT FEM-podden:
Vinnare:
Hammarby IF.
Motivering: Dom har ett på pappret våldsamt stark lag med mycket bredd. Många spännande offensiva spelare som kan växa fram till giganter under året. Det som får mig att sätta dem som favoriter till guldet är dock försvaret. Man har en av ligans klart bästa målvakter tillsammans med en urstark backlinje där Stina Lennartsson som värvats in är körsbäret på tårtan. Anfall vinner matcher, försvar vinner titlar.

SvenskaFans.com2024-04-10 15:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans