Lagbanner
”Tror att han äntligen kommer hem” – fokus på Djurgårdens övergångsfönster

”Tror att han äntligen kommer hem” – fokus på Djurgårdens övergångsfönster

Adam Lannebo besvarar frågor om vad som just nu är på gång i Djurgården och vad som kan tänkas hända under sommarens övergångsfönster.

Inför den pågående säsongen fick vi se ett Djurgården som slog på stora trumman när man presenterade flera namnstarka nyförvärv. Trots att huvudstadsklubben är med i toppen och slåss muttras det en del över att man inte lyckats få ut det bästa av alla spelare och det återstår att se vad sportchefen Bosse Andersson kommer göra åt saken.

Undertecknad har snackat med Adam Lannebo på Forum 1891 om hur ser han ser på sommarens övergångsfönster och vad han anser bör göras på övergångsfronten.

Vad har så här långt hunnit hända på övergångsfronten för Djurgårdens del?
- Det har inte varit någon större flytt vare sig in eller ut så här långt. Tommi Vaiho har förlängt sitt lån i Sirius säsongen ut och Melker Jonsson har lånats ut till Landskrona. Sedan har även anfallaren Adam Bergmark Wiberg lämnat permanent för spel i Öster och för Per Kristian Bråtveit väntar nya äventyr i norska Vålerengen. Det är inga spelare som Djurgården står och faller med, och därför har det varit bra lösningar för alla inblandade parter. 

Anser du att ni är i behov av att agera under sommarfönstret?
- Egentligen inte. Jag tycker Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf förfogar över en bred och spetsig trupp. Elliot Käck är långtidsskadad och Pierre Neurath Bengtsson har haft lite skadeproblem under våren, men den sistnämnda ser ut att vara tillbaka på allvar nu, så det krävs inte någon ersättare där. Den enda skulle vara om Bosse Andersson tittar efter ett offensivt alternativ med tanke på att Kalle Holmberg ryktas bort och Sead Haksabanovic inte förlänger sitt låneavtal. 

Vilka spelare i truppen är aktuella för att lämna?
- De enda jag ser som riskerar att lämna är Isak Hien, Leo Cornic och Kalle Holmberg. Slavia Prag är intresserade av Hien och bud har kommit in som Bosse Andersson har nobbat, och Rosenborg rycker i Cornic. När det gäller Holmberg är det tydligt att han inte är en del av tränarduons planer framöver.  

Florerar det några rykten om spelare som är på väg in?
- Marcus Danielson, Marcus Danielson och ytterligare lite Marcus Danielson. Det ryktas ständigt om mittbackens återkomst till Djurgården och i sommar tror jag äntligen han kommer hem. Landslagsmittfältaren Albin Ekdal, som har ett uttalat djurgårdshjärta, ryktades även han länge till klubben. Men det står nu klart att det i stället blir spel i Spezia.

Finns det någon specifik spelare du gärna ser ansluta?
- Drömmen är att se Marcus Danielson i den blårandiga tröjan igen.

Sett till hela Allsvenskan, vilken sommarvärvning anser du hittills är den bästa?
- Norrköping har gjort klart med Arnor Sigurdsson på lån. Det är en 23-årig offensiv mittfältare av hög klass som Peking nu får tillbaka, som man för bara fyra år sedan sålde för 40 miljoner kronor.

*  *  *

LÄS ÄVEN:

» Håkan Ericsson om Varbergs sommarfönster
» Maximilian Damm om Elfsborgs sommarfönster
» Melvin Malmberg om Häckens sommarfönster
» Henrik Zackrisson om Malmös sommarfönster
» Viktor Rundlöf om AIK:s sommarfönster

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2022-07-15 07:15:00
Author

Fler artiklar om Svensk Fotboll