Lagbanner
Här är Allsvenskans största flopp – enligt skribenterna

Här är Allsvenskans största flopp – enligt skribenterna

Vem har varit Allsvenskans största flopp? Skribenterna får komma till tals och delar med sig av sina åsikter i frågan.

Vi fortsätter att låta de allsvenska redaktionerna komma till tals och besvara olika frågor för att summera den gångna säsongen. I dag har det blivit dags för dem att välja ut vem som varit ligans största flopp.

Läs även:
» Här är Allsvenskans bästa tränare – enligt skribenterna
» Här är Allsvenskans bästa spelare – enligt skribenterna
» Här är Allsvenskans mest underskattade spelare – enligt skribenterna
» Här är Allsvenskans mest överskattade spelare – enligt skribenterna
» Här är Allsvenskans bästa värvning – enligt skribenterna


Samtliga redaktioner har blivit tillfrågade att delta och svaren från de som valt att ställa upp finns att tillgå här nedan.

Vem har varit ligans största flopp?

Viktor Rundlöf – AIK-redaktionen:
– Veton Berisha värvades in för att Hammarby skulle rusta för guldet, men det blev varken något guld eller succé för norrmannen. Fyra mål och en assist stannade Berisha på och det får ses som underkänt. Bajen tog in honom för en dyr prislapp och med tanke på Berishas rykte i Norge, hade jag förväntat mig betydligt mer. Anfallaren har förvisso kämpat med en skada i slutet av säsongen vilket naturligtvis har påverkat. Med tanke på att förväntningarna var att Berisha skulle gå in och leverera direkt kan man inte klassa honom som något annat än en flopp.

Håkan Hansson – Degerfors-redaktionen:
– Ronald Mukiibi.

Adam Lannebo – Djurgården-redaktionen:
– Det finns många kandidater här. Bubacarr Trawally, Erik Sorga och Mohamed Buya Turay är några. Men jag landar i sorgebarnet Forrest Lasso. Förutom att vara starkt bidragande till GIF Sundsvalls miserabla säsong, så har han ägnat sig åt att ”spela Allan Ballan” på sociala medier.  

Maximilian Damm – Elfsborg-redaktionen:
– Med tanke på prislappen, Veton Berisha. Värvades för drygt 20 miljoner kronor och har knappt varit ordinarie i Bajen. Har bara gjort fyra mål. Måste steppa upp sitt spel om han inte ska bli en av dem största flopparna i Allsvenskans historia.

Mattias Eckerman – Hammarby-redaktionen:
– Malmö FF. Kan man säga ett helt lag? Jag har svårt att ge en enskild spelare skulden för den säsongen som Malmö FF gör. Bara den ogenomtänkta uppsägningen av Milos är en flopp i sig. Det går att peka på flera av de rutinerade spelarna som inte kommit upp i den nivå de borde. Kiese Thelin, Christiansen, Nielsen, Berget. Listan kan göras lång. Ingen i Malmö FF har varit i närheten av att leva upp till de högt ställda förväntningar som finns på “di blåe” . Sjundeplats och en säsong som man aldrig kommer vilja kolla tillbaka på.



Melvin Malmberg – Häcken-redaktionen:
– Godswill Ekpolo. Han var den värvning som jag lyfte fram som hela seriens främsta i våras, men han har inte alls fått det att klicka. Fick se sitt gamla lag lyfta Lennart Johanssons pokal framför ögonen på honom i söndags, trots att flytten till Norrköping skulle vara ett steg upp i karriären. Sen har prestationerna på planen gjort mig tacksam att hans kontrakt inte förlängdes i vintras av Häcken. Dunderflopp!

Philip Semmler – IFK Göteborg-redaktionen:
– Finns ett par Malmö FF-spelare att välja på här, men visst måste det bli kapten Anders Christiansen som får bära det största hundhuvudet? ”AC” fick otroligt stort förtroende inför säsongen att göra övergången från Jon Dahl Tomasson till Milos Milojevic smidig, men på plan tog ”AC” aldrig något ansvar som lagkapten. Han gestikulerade, gnällde, drog på sig onödig utvisning i Europacupkvalet och var rent ut sagt dålig i många av säsongens matcher. Det är knappast hans fel att det blivit så illa som det varit i år, men han gjorde det knappast bättre. 

Pontus Kroon – Malmö-redaktionen:
– Ingen spelare, men ett lag, Malmö FF. Som MFF-supporter och MFF-skribent har man tvingats följa fiaskosäsongen på nära håll och det är bara att konstatera att allt har blivit fel i år. Föreningen med mer pengar än alla andra allsvenska lag tillsammans blev ett mittenlag, det är ofattbart.

Arvid Lundkvist – Sirius-redaktionen:
– Mohamed Buya Turay. Kom till Malmö och trodde det skulle bli så mycket bättre än vad det blivit.

Erik Larsson – Värnamo-redaktionen:
– Buya Turay. Svårt att välja, men om man tar hänsyn till förväntningar så skulle jag nog säga Turay som inte alls kommit upp i någon vidare nivå. Dock har han varit i en svår miljö och Malmö har använt honom på fel sätt.

*  *  *

Vem tycker du är Allsvenskans största flopp?
Dela gärna med dig av din åsikt i kommentarsfältet nedan, men kom ihåg att hålla god ton!

Filip Wollin2022-12-03 17:00:00

Fler artiklar om Svensk Fotboll