Sverige tappade segern

Det svenska landslaget tappade 2-0 till 2-2 i Nations League.

Sverige spelade den tuffaste matchen i deras Nations League-grupp under fredagskvällen. Slovakien på bortaplan. Efter elva minuter kom matchens första chans. Efter ett inlägg så nickade David Strelec på mål, men precis på linjen fanns Alex Douglas där och räddade bollen. Fem minuter senare avslutade Dejan Kulusevski bollen rakt på keepern Marek Rodak. Strax därefter fick Viktor Gyökeres ett jätteläge att göra en balja, men nicken gick över mål. Denis Vavro fick en varning i den 20:e minuten efter att han rev ner Jesper Karlström. Precis efter det skruvade Dejan Kulusevski bollen utanför mål. Efter 26 minuters spel så gjorde Yasin Ayari sitt första landslagsmål. Dejan Kulusevski slog in ett inspel in i straffområdet. Mittfältsgiganten Ayari konstsparkade in bollen mycket vackert in i mål. En halvtimme in i matchen kom Lukas Haraslin förbi Alex Douglas och dunkade bollen rakt på Viktor Johansson. 33 minuter in i matchen kom tvåan. Anton Salétros dukade in ett inlägg in till Viktor Gyökeres som avlossade ett skott. Marek Rodak räddade bollen, men Ken Sema var längst fram och dunkade in bollen. Alex Douglas varnades i minut 40. Precis innan pausvilan så kom en reducering av Slovakien. Efter mycket slarv i det svenska försvaret så fanns David Strelec på rätt plats och gjorde 2-1.

Sverige började starkt i den andra halvleken och skapade chans bara efter någon minut. Jesper Karlström passade fram till Viktor Gyökeres som klackade bollen utanför. Precis efter det sköt Dejan Kulusevski, men där stod Marek Rodak och räddade bollen. Viktor Gyökeres var framme på returen. Även där blev det en räddning av målvakten. Tomas Suslov tog ner Gabriel Gudmundsson och varnades när klockan hade slagit 51 minuter. Ett tag senare testade Dejan Kulusevski ett avslut som räddades enkelt. Tomas Suslov dunkade iväg ett skott efter en timmas spel, bollen gick utanför. En minut därefter blev det hetsigt och både Ondrej Duda och Jesper Karlström tilldelades en ostskiva. Samtidigt så gick Alex Douglas och Yasin Ayari ut till förmån för Victor Nilsson Lindelöf och Hugo Larsson. Slovakien kvitterade efter 72 minuter. Lukas Haraslin hittade David Strelec i boxen och han kunde helt omarkerat skjuta in 2-2. Efter målet kom Slovakiens första byte när Ondrej Duda ersattes av Matus Bero. Även tvåmålsskytten David Strelec gick ut när Robert Bozenik kom in på planen. Viktor Gyökeres chansade på distans efter 90 minuter. Marek Rodak tog den. I slutet av matchen kom flera byten. Lukas Haraslin, Tomas Suslov och Peter Pekarik gick ut. In kom Lubomir Tupta, David Duris och Norbert Gyomber. I Sverige kom Emil Krafth in när Niclas Eliasson gick ut. Det sista som hände i matchen var att Norbert Gyomber varnades.

Matchen blev 2-2 och jag hade tagit ett poäng på förhand i denna match. Nu gäller det bara att Sverige vinner alla andra matcherna i gruppen. Närmast väntar Estland på bortaplan på måndag.

Estland vann den andra matchen i gruppen mot Azerbajdzjan med 3-1.

Slovakien – Sverige: 2-2 (1-2).
Målskyttar: 0-1 – Yasin Ayari (26). 0-2 – Ken Sema (33). 1-2 – David Strelec (45). 2-2 – David Strelec (72).