Sveriges äldsta fotbollsförening kommer på besök

Sveriges äldsta fotbollsförening kommer på besök

En nykomling med stora anor och meriterande ledning väntar..... Lördagens match är mot Örgryte IS. Denna förening med stora anor har 56 allsvenska säsonger bakom sig, något som inneburit dryga 10 talet SM Guld, Cupguld, m.m..

Dom är förvisso nykomlingar detta år i Superettan, (30:e säsongen) men dom är inget okänt lag eller någon "raket" som kommit upp sig.
I lagledningen för denna trupp finner vi den hårdförde liraren Marcus Lantz som huvudtränare, bredvid honom finns den eleganta liraren Sören Börjesson som assisterande.
Dessutom finns oxå den f.d. målvaktspantern Dime Jankolovski med spel i bl.a, AIK. Som om det inte vore nog med detta så finner vi som klubbdirektör Pierre Edström. 
Så ledarteamet är väldigt starkt.
Fick en pratstund med Marcus som verkligen gjorde starten på dagen till en bra dag.

Ni är nykomlingar detta år efter ha kommit tvåa förra säsongen i Div 1 Södra, hur har det känts?
— Bra, Vi har fortsatt med våran spelidé att "spela fotboll" längs marken och krydda detta med fart och mycket folk i anfallen. Det har funkat bra fram till igår när vi
fick en förlust mot IFK Värnamo med 4 - 2 (2-1) på bortaplan.


Hur nöjda är ni med poängen och spelet hittills?
— Om man tittar på bollinnehav och poäng så stämmer dom inte riktigt med varann. Vi har tillåtits att dominera i spel och bollinnehav men inte fått
med oss poängen efter detta - Problem har funnits med målskyttet, så det måste bli bättre.


Hur ser du/ni på er trupp?
Finns några "rävar" typ Fredric Björck - Björn Anklev och George Mourad som för fram laget och skapar trygghet för dom yngre.

Om du som tränare skulle ge vår publik några namn att hålla ögonen på, vilka blir det då?
Våra två yttermittfältare, Sebastian Ohlsson och Daniel Paulsson är namn som kommer att höra tala om sig högre upp och i framtiden tror jag.

Målsättningen för er detta år, hur låter den?
Öis har pendlat lite upp och ner det senaste åren så nu vill vi bli stabila och etablera oss i Superettan och sedan kunna bygga vidare på detta framöver.

Tätt på given, nu väntar AFC på bortplan hur ser du på den matchen?
Spännande och intressant. Är mycket imponerad av AFC som liksom oss vill "spela fotboll" och inte bara sätta iväg bollen högt och långt. Vet att det blir en
tuff match på bortaplan, men säkert mycket sevärd med två lag som kan ge publiken valuta för pengarna.


Tack Marcus för denna pratstund. Ni är så välkomna till Skytteholm du och teamet och mycket lycka till att nå er målsättning framöver.
Tack själv

Text: Kjelle Svensson, AFC United

Roy RosenbackRoy Rosenback2016-06-09 10:41:00
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna