Syrianska till Allsvenskan, Trollhättan och Väsby åker ur

Sammanfattning från topp och bottenstriden i Superettan

Tidigare idag avgjordes sista omgången av Superettan. Sedan tidigare var det klart att Norrköping är det laget som spelar i Allsvenskan. Sedan stod det mellan Syrianska och Sundsvall om den sista platsen. Syrianska hade det hela i egna händer mot Väsby på bortaplan. Sundsvall var tvungna att vinna på bortaplan mot redan klara Norrköping, samtidigt som Syrianska inte fick vinna mot Väsby. Det började bra för Sundsvall som i den 15:e minuten tog ledningen genom Fredrik Holster. Holster fick på en riktigt pärla och gav Sundsvall den starten som laget behövde.

I den andra matchen började Syrianska nervöst under första kvarten. När man dock fick reda på att Sundsvall hade tagit ledningen så satte man fart på spelet.

Samtidigt var Norrköping mycket nära att kvittera i den 18:e minuten, men stolpen räddade Sundsvall. Norrköping var klart det bättre laget i den första halvleken. I den 24:e minuten fick Syrianska en straff. Peter Ijeh slog den efterföljande straffen säker i mål. Då kändes det hela mer eller mindre avgjort. När sedan Peter Ijeh ökade på till 2-0 i den 37:e minuten var Syrianska nästan klara. Väsby försökte för visso, men räckte aldrig till. Syrianska kontrollerade matchen och i den 56:e minuten fastställde Yussuf Saleh slutresultatet i den här matchen.

I Norrköping jagade hemmalaget en kvittering mot en omotiverad Sundsvall. Kvitteringen kom i den 75:e minuten genom Christofer Nyman. Vi på SvenskaFans säger grattis till Norrköping och Syrianska. Sundsvall i sin tur får förlita sig på kvalspel. I bottenstriden tog Trollhättan emot Öster på hemmaplan. Hemmalaget var tvungna att vinna med fyra mål för att gå om Öster i tebellen. Oliver Karekezi gav Öster ledningen i den 29:e minuten och släkte hemmahoppet. Agon Begiri kvitterade för hemmalaget i den 66:e minuten, men då var det redan försent. På stopptid fastställde Matteo Blomqvist-Zampi slutresultatet. Resultatet innebär att Öster tillsammans med J-Södra får nu kvala, för att stanna i Superettan. Väsby och Trollhättan lämnar Superettan.