Lagbanner
Presentation av klubben Syrianska FC

Presentation av klubben Syrianska FC

”Morgondagens fotbollsklubb” 

Syrianska FC bildades 1977 och har sedan dess oavbrutet vuxit. Grundarna kan idag känna tillfredsställelse över Syrianska FCs utveckling. Nuvarande ledarskap gör ett enastående arbete genom att utveckla och stärka föreningen. Syrianska FC är en förening med stora anor bland det syrianska folket, genom sin ansvarstagande roll och genom den ständiga kontakten med tidigare styrelsemedlemmar och själva grundarna har föreningen idag ett starkt och troget nätverk som hjälper till att framhäva föreningens varumärke.

Under 1997 antog Syrianska FC en långsiktig målsättning som gick under namnet "Division 1 år 2001". För att uppnå den satta målsättningen antog föreningen ett antal olika delmål, förändringar som föreningen genomförde var från sportsliga till organisatoriska och administrativa. Efter att ha genomfört en uppföljning av resultatet kan föreningen idag konstatera att många av de förändringar som genomfördes har förstärkt organisationen och många av de satta delmålen har genom den nya omorganiseringen uppnåtts.

För varje säsong som passerat har föreningen successivt stärkts, exempel på framgångar är seriesegern 1999, tredje plats i div. 2 Säsongerna 2001 och 2005 vann Syrianska FC åter serien med kval till Superettan mot Åtvidaberg och Qviding, men där gick allt inte som förväntat för Syrianska FC som båda gångerna föll i kvalet. 


Syrianska FC: s verksamhetsidé

- att på ett Sportsligt plan etablera sig inom svensk elitfotboll med sikte på Superettan i första skedet men att ha som övergripande mål att nå allsvenskan på sikt.

- att kunna på ett socialt plan visa det ansvarstagande som krävs i frågor kring mångfald och integration i Södertälje.

- att ha en balanserad ekonomi som uppfyller alla krav för fotbollsförbundets elitlicens.

- att vara kommersiellt attraktivt för näringslivet och organisationer som kan exponeras med Syrianska FC varumärke som skall stå för mervärde och kvalitet för alla samarbetspartners. 




Klubbens vision

För att tydliggöra och konkretisera vår vision indelas den i olika inriktningar med definierade delmål:

- Sportsligt skall vi etablera oss inom svensk elitfotboll med sikte på Superettan och så småningom Allsvenskan.

- Socialt skall vi ta ett aktivt ansvar för mångfald och integration i Södertälje.

- Ekonomin ska vara balanserad och uppfylla samtliga krav för fotbollsförbundets elitlicens.

- Kommersiellt skall det vara attraktivt för näringsliv och organisationer att exponeras med Syrianska FC. Vårt varumärke skall skapa mervärde för alla samarbetspartners.

För att uppnå alla dessa mål ska föreningen genomsyras av gemensamma värderingar som ligger till grund för vår verksamhet. Våra ledord är glädje, engagemang och framgång.


Klubbens organisation

Klubbens organisation består av en styrelse samt 8 operativa kommittéer. Styrelsen består av 15 personer samt 1 suppleant.

Styrelsens uppgift är att leda verksamheten genom beslut på strategisk nivå och aktiv uppföljning samt rapportering. Det operativa ansvaret ligger hos ovannämnda kommittéer som leds av en eller flera styrelseledamöter. Dessa har till sitt förfogande knutit behövlig expertis inom respektive ansvarsområde.


Sportkommittén
Ansvarar för alla strategiska beslut kring A-truppen samt juniorlag som bl a inkluderar att sätta ihop samtliga pusselbitar i årets trupp.


Marknadskommittén
Ansvarar för sponsring och utveckling av varumärket.


Evenemang & Souvenirkommittén
Ansvarar för att Södertälje Fotbollsarena är rustade för match, säkerhet, media, entré, kiosker, grill och försäljning av souvenirer.


Ekonomikommittén
Ansvarar för att ekonomi är i balans i syfte att klubben skall uppfylla kraven på elitlicens nu och i framtiden.


Föreningsansvariga
Ansvara för klubbens föreningslokal där man anordnar olika temakvällar kring olika sportaktiviteter samt att man ser till att det blir en naturlig mötesplats för alla medlemmar där man kan umgås, spela kort, äta och dricka till självkostnadspriser.


Ungdomskommittén
Driver en av Södermanlands största och mest framgångsrika ungdomsverksamhet bestående av hela 21 lag och ca. 400 barn och ungdomar.


Festkommittén
Ansvarar för att anordna fester för medlemmana med inriktning på familjer och ungdomar.


Informationskommittén
Ansvarar för att föra vidare budskapet om klubben via olika mediekanaler såsom hemsidan, matchprogram, lokaltidningar m.m


Kansliet
Sköter alla administrativa arbetsuppgifter och är naveln i vår verksamhet.



















Syrianskas redaktion2005-01-04 15:54:00

Fler artiklar om Syrianska FC