Täby FK - IFK Norrköping i Svenska Cupen på Tibblevallen torsdag 1 september 17:00  2022
Tibblevallen, Täby, norra ingången för IFK-supportrar.

Täby FK - IFK Norrköping i Svenska Cupen på Tibblevallen torsdag 1 september 17:00 2022

Dags att mäta sig mot Sylvias motståndare i Division 1 för att gå vidare i Svenska Cupen! Blir det en vinst eller en kalldusch igen?

Täby FK har en ung trupp med medelåldern 23 år. Av dessa är 7 spelare är fostrade i klubben, 13 kommer från Stockholmsområdet och resterande 2 från Sollefteå och Sonnenberg i Tyskland. 
De båda sammanslagna klubbarna låg i lägre divioner men nu är laget för tredje säsongen i Division 1 Norra. Där de nu ligger på en 15:e plats. Sylvia ligger 6:a och vann på Tibblevallen med 1-0.medan de fick stryk med 2-1 hemma.   
        
Kan IFK göra ett bättre resultat? Ja, det ska de göra och det vore ju skönt för Riddersholm att få en seger! Dessutom har han ju vinnarskalle och det här är ju en match han kan vinna och faktiskt fortfarande hela Cupen! Med tanke på att Bajen kommer till Parken till helgen och de är så mycket bättre än IFK i år så tror jag han är realist och är nöjd med en poäng där så rågan är om han vill och kan parkera bussen för att försöka åtminstone ta en poäng och kontringsspela? Mot Täby blir det anfallsfotboll för att vinna! 
Vad ställer Riddersholm upp med för lag? Så ska han vila några spelare så vore det kontringsspelare och försvarsgubbar? Vilket lag räcker då för att garanterat vinna över Täby? 
Jag skulle vilja se det här laget: Det kan ju vara bra att få en extra match för Riddersholm att få in sin spelidé i laget. Agardius och Ekpolo är fortfarande outtagbara.Totte är nog given både mot Bajen och Malmö, så vila honom! Ska IFK klara kontraktet behöver försvarsspelet sitta i första hand, så fortsätt med backlinjen för ytterligare en chans att spela ihop dem. Gudjohnsen borde vara given för att få speltid. 

Lindell
Wahlqvist Egnell Lund Eriksson Eid
Ortmark Gudjohnsen Sigurdsson
Levi Sema Traustason
Bänken: Lindgren, Telo, Binaku, Tellgren, Salihovic, Shabani och ev. ungdomsspelare som är på hugget!

Hur Täby ställer upp ska inte ha någon betydelse, IFK ska föra den här matchen och vinna. 

Täby ställde upp med följande lag  i senaste matchen:
35 Gustav Nyberg
  2 André Nader
18 Tim Olsson
 5  William Prtic
19 Lukas Sletsema
21 Antonios Bahdke
16 Felix Bennarp
10 Daniel Sterner
 8 Endreas Tesfai
 7 Teo Grönborg
 6 Gabriel Flores Englert
Bänken: 1 Fredrick Grundin, 15 Alexander Alp, 9 Teo Brenner Toris, 11 Jonathan Jorge, 20 Robin Holm, 22 Oscar Wickman, 23 Samuel Rydz.

Var, när, hur?

Tibblevallen i Täby torsdag 1/9 17.00 som nås normalt via Roslagsbanan # 27 mot Kårsta, Lindholmen eller Ormsta från Östra station.
(OBS! När detta skrivs skrivs är trafiken på # 27 inställd p.g.a. nedriven kontaktledning, så om detta gäller imorgon också är oklart, men då går ersättningsbussar från Danderyds Sjukhus, som man når med tunnelbanan, röd linje, mot Mörby. OBS!)
Cmore sänder även i år Cupmatcherna och de börjar sända 16.55!

Tack till alla som tar sig till Tibblevallen för att heja fram IFK!

Framåt Kamrater!




 

Anders Petterssonj.anders.pettersson@telia.com2022-08-31 14:30:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås