Tack för allt JIB - Du är en av de största

Tack för allt JIB - Du är en av de största

Så var det klart - Jo Inge Berget lämnar Malmö FF.

Det är klart att man haft det på känn, men in i det sista hoppades jag. In i det sista hoppades jag att vi skulle ge Jo Inge Berget det han ville ha, men i dag skriver han på Instagram att hoppet är ute. Jo Inge Bergets tid i MFF är över. 

Jo Inget Berget beskriver det som att han inte längre är önskad men att han hade velat vara kvar, och jag kan inte annat än säga att jag är genuint ledsen över det här. Jag tror inte det är någon hemlighet att jag gillar Berget. Fan, jag har älskat att ha honom i Malmö FF. Han har varit en otroligt viktig spelare under vår enormt framgångsrika era.

Allt talar för att vi har gett Berget ett kontraktsförslag, men med tanke på hans kommentarer nu har vi sannolikt inte velat ge honom vad han vill ha. Eftersom jag inte suttit vid förhandlingsbordet är det såklart svårt att veta exakt vad som har brustit, men jag landar i att jag är ledsen över att det har blivit såhär. Jag tror Berget har minst tre år kvar på riktigt bra nivå och jag hade gett honom ett fyraårskontrakt, men det är såklart också lätt för mig att sitta och prata här. 

Jag tänker heller inte vända det mot Moisander och Olsson som har fått sina kontrakt förlängda då jag inte tror att de olika förhandlingarna är beroende av varandra. Däremot kanske inte Berget var lika intresserad av ett kort kontrakt som Moisander och Olsson kunde vara.

Det är som det är, men jag tror det kan bli kostsamt. Jag tycker tyvärr det verkar som att vi fortsätter förlora viktiga ledare på planen. Berget har varit en av få spelare som haft MFF i blodet i en trupp som allt mer fått tyngd kring spelare utan MFF-koppling. Det behöver inte vara något dåligt att vi tar in spelare utifrån, men jag tror också det är viktigt med den attityden som spelare som Berget tagit till bordet varje match. Vi har förlorat många spelare med den inställningen senaste åren. Jag tror Berget hade varit en nyckel när vi nu försöker forma om laget. Han kunde varit bryggan från vår nuvarande (?) enorma framgångsera till nästa. 

För egen del kommer Jo Inge ha gjort ett av de viktigaste målen någonsin. Det var 2021 i bortamatchen mot Kalmar. Jag och sonen åkte på första bortamatchen tillsammans. Någonsin. Jo Inge Berget avgjorde. Jo Inge Berget fixade segern. Jo Inge Berget. Vem annars?
Jag skrev lite om det målet här förresten. 

Efter fyra SM-guld, ett cup-guld, två Champions Leagueäventyr och två Europa Leaguegruppspel är det nu över.
Tack för allt Jo Inge.
Du är för evigt en viktig del av vår historia. 
Du är en av de största. 
Tack mästarn.

Vem vare?
Jo Inge!


"Now there ain't nobody, nowhere, nohow gonna ever understand me the way you did
But maybe you'll be out there on that road somewhere some bus or train that's traveling along
In some motel room, there'll be a radio playing and you'll hear me sing this song
Well, if you do, you'll know I'm thinking of you
And all the miles in between
And I'm just calling one last time
Not to change your mind, but just to say I miss you, baby
Good luck, goodbye, Bobby Jean"

Ulf "Raulolle" Nilssonulf.nilsson@svenskafans.com2023-01-04 19:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?