Tack för allt Krister!

Tack för allt Krister!

Himlen har fått en ny chef. Krister Kristensson har lämnat oss.

Det finns legender och så finns det Legender. Historierna om Krister Kristensson är så många och så fantastiska att det skulle behövas en bok för att behandla dem. I dag har vi nåtts av beskedet att Krister har gått bort.

Det finns ingen bättre symbol för Malmö FF och vinnarkultur än Krister. Han kom till MFF från BK Kick 1963 och stannade till 1979 innan han lämnade strax före Europacupfinalen. Under tiden spelade han 626 matcher och är med det den spelare som gjort flest matcher i himmelsblått. Någonsin.

Han hann dessutom med att vinna serien vid sju tillfällen (Fick dock bara sex guld då han missade för många matcher 1965), cupen vid fem och var dessutom med om att dela bragdguldet 1979. Lägg därtill 38 landskamper för Sverige och 15 år i MFF:s styrelse så kan det inte råda några tvivel om att vi pratar inte bara om en av Malmös största utan en av svensk fotbolls största någonsin.

Några anekedoter jag älskar (Som ser lite olika ut på olika ställen)
"Under mötte han Olle Nordin,sedermera förbundskapten, råkade armbåga Krister slog ut ut fyra (eller fem beroende på berättelse) tänder.
Kristensson satte sig ner, samlade upp tänderna lämnade han dem till Todde (som var lagledare).
– Nu är du skyldig mig fyra tänder, sa Kristensson till Olle.
När lagen skulle mötas på Malmö Stadion året efter ropade Krister: 
 -Du minns de fyra tänderna, när lagen samlades i spelargången.
Olle Nordin byttes ut efter några minuter för en "bristning".
 - Din fege jävel, skrek Krister till Olle. "

Och så hade det där ju med att han och "Puskas" Ljungberg öppnade dörrarna till bussarna motståndarna kom med och frågade "Åhh va fan ska ni här och göra?".

Eller när han körde in pekfingret på domaren när MFF mötte Milan och skrek "Hör du dåligt din dumme jävel?". Det blev rött kort.

Jag älskar det Krister tog till Malmö. Krister var Malmö. Malmö var Krister.

För övrigt en av mina första autografer - Farsan fixade den trots att han inte själv var MFF:are. Kristers storhet sträcker sig inte bara inom de himmelsblå kretsarna.

Tack för allt Krister.
Hälsa Eric, Todde, Labbe, Håkan och de andra.
Jag tror vi alla vet vem som är chefen där uppe nu.

Vila i frid mästarn.

 

Ulf "Raulolle" Nilssonulf.nilsson@svenskafans.com2023-01-29 10:12:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?