”…tåget har fått en punktering.”

Sitter på Tunavallen och huttrar i det gråkalla vädret och det är fortfarande tio minuter kvar till avspark. Då knastrar det till i högtalarna. ”Matchstart framflyttad tio minuter, till 15.10, på grund av att tåget har fått en punktering.” Och värre blev det. Eftermiddagen slutade med en förödmjukande uddamålsförlust mot ett blekt och försvarsinriktat IFK Eskilstuna.

Avspark och den vanliga matchbilden från minut 1. Huddinge attackerar. Motståndarna försvarar sig. Dom här motståndarna är större och starkare på i princip varenda position. Ser illavarslande ut. Bekräftas när vi skaffar oss en hörna i 5e. Lite förvånad att hemmaförsvaret låter det bli en dubbelhörna. Våra gultröjor var inte i närheten. Brrr … Bara inte IFK Eskilstuna får någon hörna eller frispark på vår planhalva. Tanken dyker upp direkt.

I 8e snappar Shaun Lomas upp en dålig passning mitt på Eskilstunas planhalva, spelar framåt till Tobias Corneliusson som görs ner i straffområdet. Solklar straff!

Alfredo Martiatu Nordeman mot hemmalagets 2-metersmålvakt Alex Hellgren Villegas. Målvakten lägger sig ner åt ena hållet. Alle skjuter lågt, rakt fram, perfekt träff mitt på killens fötter. Bedrövligt dåligt slagen straffspark! Alle hade hunnit se vart målvakten var på väg och sedan rullat in bollen på andra sidan.

Det blåklädda hemmaspelarna får energi av straffräddningen och lyfter upp spelet. I 11e är jag beredd att notera 1-0. De har skaffat sig sin första hörna. Nick i ribban, hemmalaget vinner även andra höjdduellen, bollen nickas tvärs över målområdet, hemmalaget vinner även tredje, en touch via en HIF-spelare gör att bollen styrs tätt utanför. Ny hörna. Sämre precision så den kan Noah Strand nicka bort.
Puh! Det här kommer att bli en tuff eftermiddag. IFK Eskilstuna behöver egentligen inte ens spela fotboll för att vinna det här. Tänker jag.

Huddinge fortsätter spela boll, runt, runt på hemmalagets planhalva. Där befinner sig bollen nästan oavbrutet från minut 13 till minut 18. Sekvensen bryts av ett försök till omställning som rinner ut i sanden tack vare bra försvarsarbete. HIF till förnyad attack, leder till en hörna från vänster. Alle slår den långt, vilket överraskar hemmalaget. Bortom bortre stolpen dyker Shaun Lomas upp, nickar in bollen framför mål. Där sveper Ruben Lindström in en ljuvlig halvvolley från nära håll.
1-0! Det här kanske löser sig. Varför måla fan på väggen?

En dryg minut senare släpper vi till en högerhörna. Den blir misslyckat låg och en ostörd Noah ska bara rensa undan, får snedträff. Ny högerhörna. Den slås högre, mot målområdeslinjen, dit kommer fem nickstarka hemmaspelare rusande från straffområdeslinjen. Tungt och trångt i vårt försvar. Bollen dimper ner framför Kristian Franklin Lee-Him som prickar in 1-1 från nära håll.

Sedan är det nästan bara Huddinge igen. Alle gör sitt yttersta för att radera ut den missade straffsparken, är ständigt hotande i offensiva positioner längs högersidan. I 26e svarar han för ett listigt inspel, tyvärr är det tre huddingekillar som störtar in i samma yta framför främre stolpen, bollen hamnar i bakhasorna hos den tredje och så är det läget borta. Alle och Ruben samarbetar nästan direkt efteråt, Sebastian Hylén får skottläget men skjuter förbi målet.

I 32a klarar sig Joacim Corneliusson undan ett solklart gult kort efter ett överfall på mittplan. Förvåningen är enorm!

Tobbe och Ruben har så här långt sprungit som dopade vesslor in och ut genom hemmaförsvaret. Ser hoppfullt ut. Men i 34e landar Tobbe snett efter en duell, blir liggande. Ses om, kan inte fortsätta. Ousman Touray ersätter, tar Rubens plats i anfallet, Ruben övertar den offensiva mittfältsrollen från Sebbe som tar plats till höger i anfallet.

Vi upplever en stökig period efter bytet. Huddinge tappar momentum, spelet blir osynkroniserat. Johan Edeland försöker ta tag i taktpinnen, fälls av Felix Wall mitt på hemmalagets planhalva. Solklart gult kort. Som tilldelas Mohammed Wahap!

Det blir en begåvad frisparksvariant, inte en utsiktslös lyftning in i mitten av hemmaförsvaret. Filip Nieminen Eriksson springer förbi bollen, fortsätter framåt, åt vänster. Alle spelar lågt, framför Filip som slår ett lågt inlägg från sidan. Det blir rörigt i straffområdet men på något vis lyckas hemmaförsvaret rensa undan. Bara till huddingespelare som fälls rätt brutalt. Ingen åtgärd från domaren. Han pekar på att bollen gick till en annan gultröja, Ruben, som manglas tufft utan att få frispark. Ruben ger igen med samma mynt – domaren blåser gällt och Ruben får gult kort. Frågetecknen är många.

När klockan tickar in på tilläggstid får Sebbe ytterligare ett bra avslutsläge vid straffområdeslinjen, rakt framifrån. Dålig träff, dessutom mitt på målvakten. IFK Eskilstuna ser möjligheten till ett sista anfall. Ruben vinner boll ett par meter in på vår planhalva, domaren anser att det var på ojust sätt, ger hemmalaget frispark. Simon Lundevall lunkar tvärs över halva plan för att lyfta långt, mot bortre delen av vårt straffområde. Att höjdduellen vinns av en hemmaspelare behöver jag väl inte nämna, bollen nickas tvärs över mot andra stolpen. Där nickar Felix Wall ostörd in 2-1.
Inte sjuttsingen ska jag behöva fundera över om jag ska återanvända förra veckans rubrik denna vecka! Eller kan Huddinge förlora två matcher i rad efter insläppta mål på fasta?

Huddinge tvingas till ett andra byte på grund av skada, vänsterkantens Filip kliver av, Elias Ländin kommer in till starten av andra halvlek. Det blir hektiskt direkt. Ruben sprintar fram i mitten, Carl Wärme sliter tag i honom. Solklart gult! Frisparksvarianten funkar inte utan Filip. Tyvärr. Händer även lite senare. Beklagligt.

I stället Eskilstuna längs sin vänsterkant. Hög lyra mot bortre delen av vårt straffområde. Ländin har helt missat att Joel Hedström tagit sig fram bakom honom. Hemmakaptenen får ett ypperligt skottläge, skjuter mitt på Alex i Huddinge-målet.

Ruben och Johan samarbetar på nytt för ett skottläge åt Sebbe. Bra träff denna gång, målvakten får anstränga sig för att styra bollen över ribban. Det blir en omställning efter vår hörnlyra, Ländin tvingas ta till bryska metoder för att få stopp på den. Gult kort!

Efter en period med småsmutsigt spel från båda håll glimtar Huddinge till med några bra kombinationer. Ousman kommer fri igenom till vänster i straffområdet, försöker runda målvakten som dock använder sin stora räckvidd, slänger sig och petar bollen över kortlinjen. Alle slår en ny lång hörna, Shaun dyker upp vid bortre, vräker sig fram, nicken passerar över!

Ju längre matchen går desto tydligare syns det att Jocke driver laget framåt. Han vinner dueller, snappar upp förlupna bollar, fördelar passningar till rätt adress. I 62a avancerar han själv, avslutar rakt framifrån. Lite för lamt, enkel match för målvakten. Halvminuten senare har vi återvunnit bollen, Shaun hittar till Ousman som vänder och skjuter i steget. Tätt över högra krysset.

Eskilstuna kontrar snabbt. Mohammed Wahap får utrymme för skott, prickar ribban. Hemmalagets anfall går vidare, Alle tvingas till en tuff kapning för att förhindra öppet läge på sin högerkant. På straffområdeslinjen. Innanför? Hemmafansen skriker på straff. Jag är beredd att ge dom rätt. Domaren placerar frisparken en dryg centimeter utanför. Okej, han står bättre till.
Ländins skalle tar smällen när frisparken dunkas in hårt mot mitten. Tufft, men nödvändigt.

I 68e hittar Jocke fram till Alle med en suverän passning, inlägg mot Ousman som saknar någon centimeter. Nicken går över.

Marten Al Abdulawi kommer in i stället för Sebbe, Ruben upp i mitten igen och Ousman droppar tillbaka lite. Sedan kliver haltande Samuel Edgren av samtidigt som Edeland spelat färdigt. Leo Lanneborn tar Sammes plats medan Baboucarr Manga ska tillföra snabba fötter i offensiven.
Babou kan mer än springa. I 86e sätter han en långboll mitt i bröstet på en avancerande Marten vid straffområdeslinjen. Tre försvarsspelare emot är minst en för mycket, bollen sveps undan innan Marten hinner avsluta.

Eskilstunas dubbeldäckare är bastant parkerad i straffområdet, men Huddinge hittar sprickor i plåten. Ousman är en tånagel från att hinna före målvakten på ett listigt inspel från Alle. Ländin hittar Marten mitt i straffområdet, skottet blockas. Jocke ny briljant framspelning till Marten som inte lyckas helt med mottagningen, skottläget försvinner. Han ser passningen i stället, Babou drar till direkt. Missar målet.

Sex minuter in på tilläggstiden. Ousman ett rappt avslut från höger sida i straffområdet, bollen touchar en hemmaspelare. Ändå hinner målvakten få upp en näve och styra undan till hörna. Den kommer från höger. Alle prövar kortare variant. Där dyker vår målvakt Alex upp, får bra träff med pannan men bollen smiter precis förbi bortre stolpen. Matchen är över.

Definitivt tråkigt att ett lag som inte bemödar sig att spela fotboll får de tre poängen. Men vi måste sätta våra chanser, så är det.

Som om det inte vore nog med dåliga nyheter. På onsdag 12 april har jag ett möte jag inte kan avstå från. Det betyder att jag missar Huddinges nästa match i Stockholm Cup, mot IFK Lidingö på Lidingövallen klockan 20.00. Då är det vinna eller försvinna som gäller. Ta dom, grabbar!

Men hur var det med tåget som fick punktering?
Jo, Huddinges spelarbuss blev försenad på grund av trafikstockning på E4/E20 från Vårby till efter Södertälje passerats. Buss och tåg är kanske samma sak i Eskilstuna, vad vet jag!? Ingen punktering för bussen, gudskelov. Vårt spel punkterade i stället.

Matchfakta
7/4                      IFK Eskilstuna – Huddinge IF 2-1 (2-1)
0-1 Ruben Lindström (20), 1-1 Kristian Franklin Lee-Him (27), 2-1 Felix Wall (45+3).
Alexander Westberg – Alfredo Martiatu Nordeman, Samuel Edgren (79 Leo Lanneborn), Noah Strand, Filip Nieminen Eriksson (46 Elias Ländin Sjöblom) – Shaun Lomas, Sebastian Hylén (70 Marten Al Abdulawi), Joacim Corneliusson – Tobias Corneliusson (37 Ousman Touray), Ruben Lindström, Johan Edeland (79 Baboucarr Manga).
Varningar HIF: Ruben Lindström (44, ojust spel), Elias Ländin Sjöblom (53, ojust spel), Alfredo Martiatu Nordeman (65, ojust spel).