Taktikpodden – premiär på fredag!
John Wall: "En princip kan vara negativ när den snarare blir en regel än en princip."

Taktikpodden – premiär på fredag!

Fredag den 30 augusti kommer första avsnittet av Taktikpodden, den första svenska podd som enbart diskuterar, belyser och analyserar fotbollens olika taktiska moment. I det första avsnittet pratar vi om ”principer i spelet” och funderar tillsammans med tränaren John Wall vad en princip kan innebära.

Därefter kommer ett avsnitt i veckan där svenska och utländska fotbollsspelare, fotbollstränare och fotbollsanalytiker pratar om taktik utifrån en specifik synvinkel.
 
Lyssnarna kommer bland annat få stifta bekantskap med författaren till ”Fotbollens matematik”, engelsmannen David Sumpter, samt andra kvinnor och män som influerar och analyserar världens största idrott.
 
Podcasten görs i samarbete med SvenskaFans och produceras av Josef Carstensen och Hasse Carstensen i samarbete med tränaren och föreläsaren John Wall. Wall släppte, tillsammans med Hasse Backe, så sent som i vintras en bok om Marcelo Bielsas arbete med rotationer och platsväxlingar.
 
Premiäravsnittet handlar om ”Principer i spelet”. Här är det just John Wall som står i centrum.
 
I det andra avsnittet (ute fredag den 6/9) pratar Ljungskile SK:s tränare Jörgen Wålemark om skillnaden mellan 4-4-2 och 4-3-3 utifrån en personlig upplevelse.
 
Till podden kommer så småningom att knytas en V-Logg där John Wall visualiserar de taktiska finesser som de olika ljudpoddarna tar upp.
 
Taktikpodden kan avlyssnas på SvenskaFans och på alla andra ställen där poddar finns.
 
Trevlig lyssning!

HASSE CARSTENSENhans@hanscarstensen.se@hanscarstensen2019-08-29 11:53:06
Author

Fler artiklar om Taktikpodden

Taktikpodden #119: ”Fotbollen i centrum – inte bingolotterna!”
Taktikpodden #118: ”John Wall om fotbollens eget sociala nätverk!”
Taktikpodden #116: ”Så hittade vi rätt fotbollsarena i Sarasota!”
Taktikpodden #115: ”Så gjorde vi för att bli accepterade i Florida”
Taktikpodden #114: ”Så hittade vi Sarasota!”