Göransson Arena, 2020-03-02 19:00

Sandvikens IF - Djurgården
2 - 2

Tankar från Sandviken-Djurgården

Tankar från Sandviken-Djurgården

Ett svagt Djurgården får vända hem från Sandviken med endast en poäng i bagaget efter mål av Jesper Karlström och Fredrik Ulvestad.

Försvarsspelet måste sättas.
Det har än så länge inte sett bra ut försvarsmässigt i Djurgården den här säsongen. Åtta insläppta mål på tre matcher hittills är inte tillräckligt bra. På det har laget tappat sin försvarsgeneral i Danielson och Erik Berg ser inte ut att vara hel än heller. Här måste Bosse jobba hårt för att förstärka med inte bara en mittback, det krävs två. Djurgården kan inte gå in i säsongen där det finns en chans att endast en spelare i backlinjen spelar sin ordinarie position

Fokus måste hållas.
Under de två cupmatcherna har Djurgården visat att man kan dominera matcherna och spelbilden i korta stunder men det känns som att laget tappar fokus och släpper in motståndarna när man känner sig lite trygga. Det hände efter 3-0 mot Dalkurd och det hände flertalet gånger under matchen ikväll. Man ska inte släppa in fyra mål mot Dalkurd och Sandviken över två matcher.

Ett kryss är inte hela världen.
Ja, det är skittråkigt att spela oavgjort mot Sandviken och det är inte bra alls. Men i vissa stunder ser man hur skickligt och bra det här laget är. Sättet man kan spela sig ur en press och hålla i bollen är fortfarande toppnivå. Under en stor del av andra halvlek kom inte Sandviken över egen planhalva för att Jacob Une Larsson störtade fram och bröt varje passningsförsök upp. Det är sånt man vill se från svenska mästarna, det gäller bara att hålla det uppe över längre perioder. Det är trots allt bara försäsong och oavsett resultat i dag behövdes en seger i sista matchen mot Mjällby för att ta sig vidare ändå. En seger i en match som denna är något man ska kräva men det är inte hela världen om det inte händer för Djurgården ska fortfarande växla upp och spela sin bästa fotboll från och med en månad och framåt.

Ytteralternativ behövs.
När Djurgården inte har Jonathan Ring på planen saknas det kvalité på kanterna. Chilufya kan explodera ibland men är inte tillräckligt konsekvent i sina prestationer. Haris Radetinac är en älskvärd slitvarg men är inte bäst lämpad för matcher där Djurgården ska ha ett stort bollövertag. Nicklas Bärkroth sliter, springer och försöker mycket men det ger för sällan utdelning. Djurgården behöver förstärka kanterna och det är även något som ledarna i klubben har talat om. Nu får man hoppas att pengarna in för Marcus Danielson kan förvaltas och kanske användas till att förstärka med en ytter.

Mikael Holm@carlmikaelholm2020-03-02 21:26:35
Author

Fler artiklar om Djurgården