Vångavallen, Trelleborg A-plan, 2019-05-26 17:30

Trelleborg - Öster
1 - 1

TFF - Öster 1-1
Peter Swärdh har fortsatt mycket att jobba på med sitt TFF.

TFF - Öster 1-1

TFF hade fördelen att ha ytterligare en hemmamatch efter att lite turligt besegrat Örgryte hemma i föregående omgång. Denna omgång var det Öster som gästade Vångavallen men dessvärre kunde inte TFF ta sin andra raka seger, utan det blev endast en poäng efter 1-1. Faktum är att TFF ska vara relativt nöjda med en poäng för spelet lämnar fortsatt en hel del att önska.

TFF har fortsatt svårt att vinna. Efter 1-1 hemma mot Öster har nu laget spelat fem oavgjorda matcher av totalt tio. Endast två matcher har vunnits och tre har förlorats. Det är inget smickrande facit för ett lag som kom från Allsvenskan.
 
Efter tio omgångar parkerar vi på Superettans nedre halva. Tabellen ljuger inte; TFF anno 2019 är tyvärr inte bättre. Svagt försvarsspel, omständigt mittfält och ineffektivt anfall. Glimtvis har dock spelet stämt och då presterar laget habil fotboll.
 
Mot Öster blev det tyvärr inte tillräckligt många glimtar av bra spel för att vinna matchen.
 
Efter klantigt försvarsspel fick Öster en – åtminstone i mina ögon sett – billig straff. Tråkigt nog var Öster inte lika dåliga som Malmö FF på att skjuta straffar, vilket betydde 0-1 efter ungefär en halvtimmes spel.
 
I andra halvlek gör TFF stundvis bra försök för att åstadkomma en kvittering. Och egentligen skulle kvitteringen ha kommit när mittbacken Hugo Andersson nickar bollen i mål, men domaren tyckte att det istället skulle vara frispark till Öster så 0-1 stod sig ett tag till.
 
Med kvarten kvar stänker Felix Hörberg till med ett rejält vänsterskott till 1-1 och räddar därmed en poäng till TFF som mycket skulle kunna ha vunnit matchen med lite flyt. Men man skulle också kunna ha förlorat lika enkelt, inte minst genom ett rykande Öster-skott som tar i ribbans underkant med bara minuter kvar av matchen. Där kom den för dagen annars duktige TFF-målvakten Larsen undan med blotta förskräckelsen.
 
En poäng när man legat under och samtidigt hade domaren emot sig är kanske inte helt odugligt, men Öster har verkligen inte rosat marknaden hittills i år och en hemmamatch mot ett sådant lag ska helst innebära vinst för att anses som godkänt. Om vi inte kan vinna hemma mot bottenlag vet jag inte riktigt vem det är tänkt att vi ska ta poäng mot.
 
För poäng behövs, framförallt segrar behövs. Vi har redan spelat ”för många” oavgjorda och måste bli bättre på att avgöra matcherna till vår fördel. Givetvis lättare sagt än gjort men någonting måste hända. Försvaret måste bli mer samspelt och säkrare. Framåt måste det bli rakare, mer effektivt. Som supporter bryr jag mig inte alls om vi gör mål och vinner matcher på gammalt hederligt tjongande. Det är poängen som räknas. Just nu har vi inte råd att tänka på hur det ser ut, bara jobbet blir gjort.
 
Kanske är det något oväntat som ska till för att bryta det ineffektiva mönstret? Kanske skulle en omplacering av någon spelare till en annan position lösa upp en och annan knut i det haltande spelet? Kanske är det nyförvärv som behövs? Kanske har man full koll och vet vad som behöver göras?
 
Vi får se vad lagledningen väljer att göra. Något måste hursomhelst hända för annars är jag rädd att vi blir indragna i den absoluta bottenstriden inom en snar framtid.
 
Nästa chans till förbättring är bortamatchen mot BP på söndag. Vi möter alltså jumbon och nästjumbon efter varandra och det är inte särskilt svårt att förstå hur viktigt det är att ta poäng i dessa matcher.

Magnus Palm2019-05-30 22:14:00
Author

Fler artiklar om Trelleborg