Lagbanner
Finnvedsvallen, 2021-06-13 13:00

IFK Värnamo - Trelleborg
0 - 1

Andra raka segern

Andra raka segern

En taktisk seger mot ett Värnamo, där man stänger ner deras möjlighet till snabbt rakt anfallsspel och på så sätt skapar inte Värnamo mer än 1 avslut på mål och TFF löser den defensiva uppgiften på ett mycket bra sätt.

Det är en matchbild som kanske inte gör en supporter överlycklig men när 3 poäng ramlar in så tar jag en bra defensiv över ett offensivt spelande lag som läcker som ett såll alla dagar i veckan.

Värnamo har 63-37 i bollinnehav, lyckas avsluta 12 gånger mot mål men i jämförelse med TFFS 5 men Värnamo har enbart 1 avslut på mål medan TFF har 4.

Det var ett tillbaka pressat TFF som inte släppte till några klara målchanser vi såg igår. Man försvarade sig lågt och tillät Värnamo rulla boll.

TFF skapade ett par vassa målchanser där målvakten gjorde fina räddningar men när Liverstam hittar Offia i djupet får vi utdelning och en lång Värnamo nolla var spräckt.

Andra halvlek fortlöper som den första med ett defensivt TFF som försvara sig bra.

Det jag tar med mig från matchen är det lugn som Kasper tycks sprida i backlinjen. Paniken jag känt när bollen kommit i straffområdet har inte känts lika påtaglig som tidigare matcher. Man sorterar rätt och lämnar inte gigantiska luckor mitt framför mål.

Så är en tajt defensiv med snabba kontringar TFF:s melodi hädanefter? I mitt tycke ja så länge det renderar i 3 poäng men man måste även ha alternativen. Den där plan B som vi på Ståplats har efterlyst så många gånger. När det inte fungerar måste man kunna ställa om för att få en förändring i en match. Håller inte en gameplan så se till att ändra på den. Finns denna plan B?

Vi ser även i matchen att Petrovic är en oerhörd viktig lekkamrat till Kozica. Utan honom blir Kozica väldigt ensam och i stora delar av matchen igår var han helt isolerad och han uttryckte också denna frustration i intervjun i paus. Hoppas så klart vi kan få med honom mer i spelet även när inte Petar spelar.

För ändra matchen i rad får många tidigare bänkspelare komma in och jag tycker helt klart man gör det bra och att man närmar sig och sätter press på övriga.

Min önskan inför uppehållet är fortsätt på den inslagna vägen med en tajt defensiv. Champagnefotboll får någon annan syssla med så länge poängen trillar in.
 

Linus Nilsson2021-06-14 10:56:34
Author

Fler artiklar om Trelleborg