Vångavallen, Trelleborg A-plan, 2020-07-13 19:00

2 - 0

Äntligen 3 pinnar igen

Efter två helt ok insatser mot Sundsvall och Akropolis höll våra blå pågar äntligen ihop spelet över en hel match och kunde bärga tre pinnar.

Startelvan

Elvan var den samma som matchen innan så när som i anfallet där Salif fick utgå efter känningar på träningen dagen innan och in kom Safiu. Det får man även gärna fortsätta med mot Degerfors och bygga vidare på det självförtoende en seger skapar

Man fortsätter på den inslagna vägen att sätta press när det behövs och släpper till väldigt få farligheter i matchen och även det är något jag vill se i dagens match.

Hög press

I matchen mot Akropolis smyger osäkerheten sig in efter 60 minuter och man faller ihop som ett korthus. I matchen mot GAIS syntes inte denna osäkerhet på samma sätt. Visst GAIS spelade upp sig i andra halvlek men TFF stod upp bra och kunde rida ut vågen och klarade av att hålla en hög press matchen igenom.

Framspelningen och chippen vid 2-0 är av högsta klass. Ett riktigt vackert fotbollsmål.

Inför dagens match

Jag vill se att vi fortsätter bygga vidare på den höga pressen, låt motståndarna rulla boll när på egen planhalva, värdera när press behöver sättas. Jag vill även se att fler anfall avslutas! Det har varit en av våra största problem de senaste åren, att anfalla utan avslut och i stället bolltapp och mål i röven! Är bollen död kan man inte få en omställning emot sig.

För övrigt anser jag att…

• Det är konstigt när man inte kan sätta en enda anfallare på bänken även om både Oskar och Mattias kan spela på topp så gör dom sig bättre på kanten.
  • Safiu får gärna bygga vidare på det han visade i matchen mot GAIS, det är den Safiu vi vill se i TFF!