Lagbanner
Myresjöhus Arena 1, 2019-07-21 17:30

Öster - Trelleborg
0 - 2

Äntligen 3 poäng!

Äntligen 3 poäng!

Äntligen! Som vi har väntat på dessa tre poängen och dessutom kom de på bortaplan av seriens sämsta bortalag.

Vad hände egentligen i Växjö igår, hur kunde seriens sämsta bortalag vinna med 0-2?

Rent logiskt är det inte så svårt att förstå hur det kunde gå till, TFF satte för en gång skull sina målchanser och Öster gjorde inte det fastän det slutade med 18-6 i avslut.

TFF öppnade starkt och kom runt fint på högerkanten där Vesterlund och Oscar J huserade, detta ledde till några bra anfall men utan resultat. 0-1 målet kom istället till av en klassisk flipperboll inne i straffområdet som till slut hamnade hos en helt fri Sebbe O som lätt kunde skjuta in bollen i öppet mål.

Efter det så hände det inte särskilt mycket i första halvlek och matchen övergick i Hawaiifotboll men utan några riktiga farliga målchanser.

I andra halvlek så kom TFF ut med ny energi där dom fick sin bollförande spelidé att fungera och dom kunde spela runt bollen inom laget. Det var också på just detta sätt som ledde fram till 0-2 målet. Efter ett otroligt bollrullande så hamnade bollen till sist hos Erik Andersson som hade letat sig in i banan från sin vänsterposition och han gjorde inga misstag när han lugnt och behärskat placerade in bollen bakom målvakten.

Efter detta så försökte Öster förgäves att trycka på för en reducering men Larsen i TFF-målet gjorde vad han skulle och höll tätt, mycket tack vare Isak J som var en startspelare igen. I slutet av matchen, de sista 10 minuterna, så byttes Robin in istället för Antwi som lyckades med bedriften att bli inbytt och utbytt i samma match.

Henrik Johansson från Brentford fick också visa upp sig sista 10 även om han inte hade några bollar att jobba med förutom i slutsekunderna där han blev frispelad men målvakten gjorde sig stor och lyckades med en fin parad rädda 0-3 målet.

Det stora utropstecknet för dagen var vår nya mittfältsdansk Christian Thobo Køhler som var planens bästa spelare. Med ett fysisk spelsätt så styrde han mittfältet tillsammans med Sebbe. Køhler visade prov på sin teknik med fina passningar och bra brytningar, kanske att han var lite för taggad när han gick in hårt i vissa dueller som också resulterade i ett gult kort.

Jag vill lyfta fram en handfull spelare som jag anser är anledningen till att vi vann denna matchen och dessa spelare är:

Christian Thobo Køhler som med sitt fysiska och tekniska spel styrde mittfältet galant.

Sebastian Ohlsson som aldrig gör en dålig match. Tillsammans med Køhler har vi nu ett mittfält som är bland de bästa i SE. Sebastian lyckades även näta igen.

Erik Andersson gjorde en toppmatch ute på sin vänsterkant där han kunde vandra in i banan och göra sig spelbar. Han var rörlig och hjälpte till bakåt också, det verkade nästan som att han hade fått en fri roll för han var lite överallt och det var logiskt att det var just Erik som gjorde 0-2 målet.

Salif Camara Jönsson gjorde en rakt igenom bra match. Visst är det så att man vill se Salle göra mål men han har fått en lite mer spelförande roll där han ska suga till sig bollen och spela den vidare vilket han också gjorde på ett mycket övertygande sätt. Jag tror inte att jag såg honom förlora en nickduell i matchen. När Salle kan hålla denna nivån så är han en otroligt viktig spelare även om han inte är en målmaskin längre.

Isak Jönsson var tillbaka från start och han gjorde det väldigt bra. Han slängde sig, han tacklades, han täckte bollar, han slog bra passar och han hann även med att halka till i eget straffområde. Han är just nu vår bästa back och det är därför väldigt frustrerande att han inte har fått spela.

Dessa spelare vill jag inte se i startelvan i nästa match:

Oscar Johansson, även om han gjorde en godkänd insats så är det långt ifrån den standard som behövs för att vara en startspelare.

Hugo Andersson, han kom till oss som en backtalang från MFF men tillskillnad från Hadzikadunic så är Hugo inte bra. Han är stor, tung, långsam, oteknisk och han läser inte spelet bra. Så ut med honom och in med någon av våra andra mittbackar.

Zoran Jvanovioc, han var bra i säsongen första 4-5 matcher sen har det inte hänt något alls. Han springer mest omkring och trillar, förlorar boll och gnäller. Han är tillskillnad från Salle en spelare som ska kunna driva bollen, göra ett par spelare och göra mål. På sistone har inget av det hänt.

TFF har några viktiga matcher framför sig nu och med ett par vinster där så kan vi börja andas ut igen. Peter Swärdhs vara eller icke vara låter jag vara osagt även om jag vill ha en tränare/manager med lite mera go i sig men han kan få några matcher till på sig innan jag sätter mitt kryss i någon av rutorna.
 
Fram för framgång!

Henrik Pedersen2019-07-22 09:27:52
Author

Fler artiklar om Trelleborg