Lagbanner
Örjans Vall, 2020-06-16 19:00

Halmstads BK - Trelleborg
0 - 1

Bortaseger i premiären!
Mattias Håkansson gjorde matchens enda mål, 0-1.

Bortaseger i premiären!

Topptippad motståndare. Premiär. Bortamatch. Tre komponenter som tillsammans i modern tid inte brukar innebära särskilt många inspelade poäng för Trelleborgs FF, men i dessa pandemi-tider är uppenbarligen ingenting sig likt.

Halmstad borta har de senaste åren inte varit någon match man som TFF-supporter haft alltför stora förhoppningar inför, åtminstone inte sett till möjligheterna att få med sig poäng hem.
 
Nuförtiden är dock Halmstad vår närmsta granne i Superettan, vilket gör matcherna mot HBK till det närmsta vi kommer ett derby numera. Alltid något.
 
Hursomhelst, Halmstad var/är inför årets säsong tippade som ett topplag medan TFF förväntas hålla till betydligt längre ner i tabellen. Således var inte förväntningarna särskilt uppskruvade inför den här matchen heller. Mer än att en premiär alltid är en premiär, givetvis.
 
Matchbilden blev som förväntat, HBK hade mest boll och flest initiativ framåt. TFF jobbade stenhårt bakåt men hade inte mycket att säga till om offensivt sett.
 
Laguppställningen var nog också ganska väntad, där de lite mer namntunga nyförvärven gjorde seriedebut i den för dagen röda TFF-tröjan; Hampus Nilsson i mål, Fredrik Liverstam och Fritiof Björkén i backlinjen, Herman Hallberg på mittfältet och Måns Söderqvist längst fram.
 
Jaha ja, men hur gick det då? Tja, trots litet bollinnehav och få målchanser avgick ändå TFF med samtliga tre poäng, och dessutom en hållen nolla bakåt – kan man begära något mer av sitt lag i en svår bortpremiär? Icke.
 
Matchens enda mål kom mot slutet av matchen när nyförvärvet Björkén slog ett inlägg från vänster som nådde inhoppande Salif som i sin tur nickade bollen mot bortre stolpen. Mycket påpassligt dök inhoppande Håkansson upp där och bröstade in bollen i mål till 0-1. Väldigt vackert, såklart.
 
Var det en välförtjänt TFF-seger? Nä, inte om man frågar den alltid (allt annat än) ödmjuke Andreas Johansson, lagkapten i Halmstad. Som fotbollstyckare kan man såklart tycka att TFF var en besvikelse framåt i bortapremiären sett över hela matchen, men då får man också kallt konstatera att hemmalaget var ännu sämre i denna match.
 
I andra omgången väntar Öster hemma på tisdag kl 19.00 på Vångavallen, en match vi bara får följa på avstånd givetvis.

Magnus Palm2020-06-21 23:10:00
Author

Fler artiklar om Trelleborg