Lagbanner
Daniel analyserar

Daniel analyserar

Efter matchen mot Utsikten gjorde jag en liten analys av spelet genom verktyget Wyscout för att får lite underliggande siffor på den känsla jag hade om att vi faktiskt gjorde en bra match.

Tittar man på det som kallas xG så hade Trelleborg 2.63 och Utsikten 0.89 och lite förenklat kan man väl säga att med ett normalt utfall skulle TFF vunnit matchen med 3-1 om man avrundar uppåt. Detta säger oss att TFF verkligen behöver bli mer effektiva framåt och dessutom behöver man städa bort målen bakåt.

Tittar man xG för målen som Utsikten gör så är det helt otroligt att bollen ens går in. 1-1 målet ger ett xG på 0,05 och 1-2 målet 0,04. Två mål som är rent slumpmässiga.
 

Culum viktigast i laget offensivt

Culum växer mer och mer ut till TFFS viktigaste spelare på den offensiva delen av planen. Mot Utsikten så gör han utöver målet 5 passningar som klassa som nyckelpass vilket också är flest i laget, 7 dribblingsförsök och 7 touch i Utsiktens straffområde, även det är mest i TFF.
 
Kärnkraftverket Hyltoft

Hyltoft å sin sida växer ut till en defensiv mittfältare av rang. Av duellerna på egen planhalva vinner han 63%, han vinner 80% av luftduellerna och 50% av andrabollarna vilket är mest i laget. På offensiv planhalva vinner han 7 bollvinster vilket är näst mest i laget.
 
Passningsmapp
 
Flest passningar till varandra i TFF var Tobias Karlsson till Felix Hörberg. Intressant att se i denna bild hur högt upp Larsen kommer och att det är vår högersida som har mest boll.



Vi trycker upp högersidan bra, Alievski lite mer defensiv medan Hörberg får gå upp som han vill.

Summering

TFF gör en väldigt bra match mot Utsikten, gillar det nya mittfältet där Hyltoft har hittat hem och att Larsen kommer mer upp i banan. Han är väldigt kreativ och har även visat sig som en bollvinnare, flest på Utsikten planhalva. Hoppas att vi fortsätter så här och blir lite effektivare så kommer vi ha en rolig säsong, men först ska vi krossa HIF på idag.
 

Daniel Andersson2024-05-17 08:48:09
Author

Fler artiklar om Trelleborg