Lagbanner
Daniels tankar

Daniels tankar

Som vi alla vet så har TFF:s herrar börjat säsongen väldigt dåligt poängmässigt. Men om vi verkligen tittar på prestationerna och vilket lag TFF har, är det verkligen så dåligt som många vill få det till? Jag tänkte berätta i punktform några av mina tankar efter säsongsinledningen

 

1. FÖRSVARSSPELET
Om man tar bort målen mot Oddevold så tycker jag att vi knappt har släppt till en målchans i det öppna spelet. Jämför man med de senaste åren då målen haglade in från höger och vänster, ja dom tom blåste in från en hörna (Örebro hemma) från att nu har en ganska stabil backlinje. Ogwuche/Weberg börjar hitta rätt. Alievski gör sin första A-lagssäsong och ser fin ut. Tycker vi har visat upp ett stabilt och moget försvarsspel.
2. TRUPPEN
Vi har bantat ner truppen och spelar med ett mycket yngre lag än vad vi har gjort på flera år. Är detta en trupp som springer igenom Superettan? Nej, mest troligt inte, men är det en trupp med många unga spelare som vill framåt? Ja, mest troligt. Sen att vi kan plocka upp både Wendt och Alievski från egna akademin är roligt tycker jag. Culum, 20 år från Hässleholm. Det finns många i dagens trupp som är unga och kommer ifrån Skåne. Vi har alltså en ung trupp som är förankrad i Skåne. Nu har vi en trupp som vi kan göra bättre, detta är spelare som kommer att bli bättre och bättre för varje match. Så om vi kan öka värdet i truppen så kan vi sälja och sen få bättre spelare igen.
3. LARSEN SOM 10:A
När Stefan vände på mittfälts 3:an så var det som att vi hoppade upp en höjd i spelet. Hoppas att Stefan fortsätter med två 6:or och en 10:a. Tycker att man glömmer bort att Larsen har varit en av danska andraligans bästa spelare. Han gör 9 assist har många “Keypass” enligt appen Fotomob. Så att flytta upp Larsen i banan tror jag kan bli nyckel när vårt spel går i stå
4. GE DET TID!
Jag vet att det är många som kommer bli provocerade av att jag är positiv och inte tillräckligt arg och besviken. Alla får tycka det de vill. Jag ser ett ung och hungrig TFF som letar efter sin identitet och prövar någon nytt. För visst är detta mycket roligt än att ändå förlora varje match fast med en trupp dyr, gammal och omotiverad och ha en dinosaurie som tränare. Vi förtjänar inte 3 poäng, vi förtjänar inte 12 utan något mitt emellan. Nu slår vi Degerfors och vinner 3 raka, för att sen mest troligt kanske torska 2 matcher till för att vi har ett så ung lag.

Daniel Andersson2024-04-25 10:25:00
Author

Fler artiklar om Trelleborg