Stora Valla, 2019-08-17 18:00

Degerfors - Trelleborg
2 - 2

Degerfors IF 2 – Trelleborgs FF 2
Salif spelade en viktig roll med matchen sista mål som gjorde att TFF kunde åka hem med ett poäng i bagaget,

Vi hade tre poäng, vi hade inga poäng men åkte tillslut hem med ett poäng efter en konstig match där inget hände men ändå hände det väldigt mycket.

Första halvlek startade ganska intensivt från båda hållen och det blev genast hawaiifotboll fram och tillbaka över planen. Efter ett övertag av Degerfors så var det ändå gästande TFF som skulle ta ledningen efter ett anfall där Erik A bröt bollen, avancerade framåt och sköt mot mål via en Degerfors-spelare och bollen som knappt hade någon styrfart letade sig in bakom målvakten och 0-1 efter 18 minuter satt fint när Degerfors ändå haft större delen av spelet.

Det som händer efter målet är ganska typiskt TFF denna säsongen och det är att man nästan direkt blir ängsliga och vill hålla ledningen. Detta gjorde att man bjöd in Degerfors i matchen som återigen fick ta tag i taktpinnen och styra och ställa som dom ville.
Larsen i mål tvingades till ett par kvalificerade räddningar men kunde tillslut inte stå emot trycket mot mål och 1-1 kort innan halvlek var rättvist.

I paus gjorde Peter Swärdh två byten där Henrik Johansson lämnade plats åt Mattias Håkansson och Dennis Antwi blev utbytt mot Haris Brkic. Två byten som enligt mig är helt felaktiga med tanke på att vår snabba anfallare försvann samt att vår kreativa ytter försvann. In kom istället en ytter som kan springa fram och tillbaka hyfsat snabbt men inte mer än då och istället för Antwi som river, kämpar, håller i boll och slår passar så kom Haris in. Haris som inte bevisat något hittills i mittfältet fick komma in som anfallare och tyvärr var det inget lyckat beslut.

Än en gång känns det som att Peter ville stänga ner matchen genom att göra defensiva byten och än en gång föll det inte väl ut. Degerfors kom ut efter paus och körde över TFF som inte fick låna bollen särskilt mycket och 1-2 målet kom efter 71 spelade minuter på en hörna där Hugo missar sin spelare helt och hållet vilket han även gjorde på 1-1 målet.
I slutskedet av matchen så kommer TFF in mer och mer och börjar trycka på för en kvittering och efter en flipperboll i straffområdet så får Salle en fot på bollen och 2-2 står sig matchen ut.

Jag vet fortfarande inte vad Peters spelidé är, jag vet inte varför han gör sina byten, jag vet inte varför vissa spelare får fortsätta starta efter dåliga insatser och jag förstår verkligen inte varför Peter envisas med att stänga matcher defensivt. Det är många frågor utan svar, men jag hoppas ändå att Peter kan svara på några av frågorna via en tydlig spelidé till nästa match där han inte vill stänga matchen bakåt utan framåt genom att göra fler mål och inte enbart fokusera på att rädda poäng.

Matchens tre stjärnor:
1: Sebastian Ohlsson, säker bollförare som inte gjorde några misstag idag.
2: Christian Thobo Köhler, tillsammans med Sebbe så utgör dom vårt bästa innermittfält på länge.
3: Bozidar Velickovic, första starten och han gör det bra. Missar inget och slår bra passar, tillsammans med Isak Jönsson så tror jag att vi kan täppa till ordentligt bakåt.

Matchens flopp: Hugo Andersson, tyvärr gör han inte många rätt idag. Han går bort sig vid första målet och missar sin spelare helt och hållet vid nästa mål. Nej, Hugo måste ut på bänken.

Det vi ska ta med oss är att vi har 5 raka utan förlust, ligger 5 poäng över kval och om vi får tillbaka lite spelare till nästa match så har vi god möjlighet att plocka poäng mot Varberg.