Lagbanner
Vapenvallen 1, Huskvarna, 2021-05-03 18:30

Jönköpings Södra - Trelleborg
1 - 1

En klassisk mittfältsmatch och tredje raka krysset

En klassisk mittfältsmatch och tredje raka krysset

Med lite perspektiv på senaste matchen så kan jag se det positiva med slutresultatet som skrevs 1-1 efter att vi än en gång släppt in första målet.


Efter att hemmalagets Daniel Strandsäter snurrade upp Björkén ute på kanten och lyckades, med en boll som letade sig genom hela TFFs backlinje,  hitta Marko Nikolic som klackade in den bakom Kristensen så fick TFF än en gång jobba i uppförsbacke efter att ha släppt in första målet. 
Med kvarten kvar att spela så kunde glädjande nog Haris Brkic kvittera till 1-1 som också blev slutresultatet.

Matchen i sig var en typisk mittfältsmatch som inte utmynnade i särskilt många avslut på mål för något av laget och det var också ganska väntat med tanke på att vi i redaktionen har tippat TFF som trea och J-Södra som fyra när säsongen är slut.
Det var mycket sidledspassningar och enstaka offensiva beslut som togs av båda lagen vilket ledde till en mindre attraktiv fotboll för tv-tittarna. Det fanns i stort sett två farliga anfall i hela matchen och de resulterade i mål på snarlika sätt, en snabb ytter som spelade in i boxen där någon stötte in bollen i mål.

Med tanke på matchbilden så är jag ändå nöjd med 1-1. Vårt mittfält gjorde en bra match och även om backlinjen var ute och cyklade på 1-0 målet så återhämtade den sig och spelade stabilt resten av matchen där dom inte bjöd på många chanser alls, mycket tack vare vår kapten Liverstam som tog tag i backlinjen. Liverstam skrek, pekade och styrde upp försvaret och när han är på planen så har vi en gedigen ledare som har koll på backlinjen.

Framåt händer det dock inte så mycket även om TFF har  värvat ett gäng offensiva spelare där jag saknar Petar Petrovic som jag tror kommer vara en viktig kugge i vårt anfallsspel.
Prestigevärvningen Dzenis Kozica har inte visat på alls så mycket jag hoppades på, kanske passar inte spelet honom eller så behöver han någon match till att komma in i det. Men som en tänkt poängspelare så borde han prestera från första minut och det har inte skett hittills.
Henry Offia får godkänt hittills då han är en farlig pjäs framåt med sin snabbhet som har genererat ett par poäng.

Detta var tredje raka krysset för TFF och om topplaceringen som vi har tippat ska infalla så behöver vinsterna komma och för det behöver våra skadade spelare komma tillbaka, där har vi den offensiva kraften som saknas för tillfället. Backlinjen måste också vara med från start och att släppa in förstamålet match efter match är ingen bra spelidé och den uppförsbacken kommer snart bli väldigt jobbig att lösa. 

Med en 6:e plats och inga förluster på 4 matcher så ger jag ändå TFF godkänt i starten av säsongen. Det finns poäng att plocka och placeringar att klättra.

Fram för framgång!

Henrik Pedersen2021-05-06 08:11:00
Author

Fler artiklar om Trelleborg