Lagbanner
Vångavallen, Trelleborg A-plan, 2020-07-03 19:00

Trelleborg - Sundsvall
1 - 1

Ett stort steg framåt

Ett stort steg framåt

Efter två mediokra insatser studsade TFF tillbaka mot serieledande GIF Sundsvall och stod för en gedigen insats som slutade i en välförtjänt poäng

Taktiska besluten
 
Efter två mindre bra insatser valde tränarteamet att göra en del justeringar i laget som bar frukt mot GIF Sundsvall. I backlinjen fick jätten Isak Jönsson spela på sin naturliga position som mittback istället för att spela högerback. På högerbacken fick istället nyförvärvet Björkén spela och till vänster kom den för dagen mycket pigge Niklas Vesterlund in. Backlinjen fungerade bra både offensivt och defensivt där både Vesterlund och Björkén tryckte på bättre längs med kanterna än vad vi har sett i tidigare matcher.
 
På mitten fick Erik Andersson återgå till sin lite mer naturliga position till vänster och presterade då förutom en assist en rakt igenom godkänd insats. Till höger fick Oscar Johansson spela och krönte dagen med ett mål och hade bud på fler. Längst fram fick den iskalla Safiu sitta på bänken till förmån för Söderqvist och Salif ”Mr. Trelleborg” Camara-Jönsson.
Förutom de taktiska valen i startuppställningen märktes en bättre inställning och ett mer modigt presspel än i tidigare matcher vilket skapade TFF flera omställningslägen. Positivt är att även spelet med boll i laget fungerade bättre än i tidigare matcher. Salifs nytta för lagets anfallsspel kan inte underskattas och Söderqvist hugger konstant omkring Salif vilket kommer generera mål under säsongen. Sammantaget var det bra korrigeringar från tränarstaben som ledde till ett stort steg framåt.
 
Hampus Nilsson                
 
Vilket misstag vår nye målvakt stod för vid Sundsvalls kvittering… Som tur är gjorde han ett par bra räddningar i andra situationer men Ståplats hoppas att det var säsongens enda stora tavla. TFF behöver en målvakt som sprider trygghet i backlinjen efter ett antal säsonger av hönsgård i eget straffområde. Förra året hade TFF ett snitt på 1,6 insläppta per match, något som börjat betydligt bättre denna säsong med ett snitt på 1,0 insläppta per match. Ståplats kommer därför inte dra för stora växlar av misstaget och kommer utvärdera Hampus över en längre tidsperiod.
 
För övrigt anser jag att…
 
Fatawu Safiu måste lyfta sig flera steg, framför allt i duellspelet
Salif måste spela varenda minut denna säsong

?Betyg (1-5)
 

Hampus Nilsson 2
Fritiof Björkén 3
Isak Jönsson 3
Anton Tideman 3
Niklas Vesterlund 3
Oscar Johansson (ut 84) 3
Herman Hallberg 2
Christian Köhler 2
Erik Andersson (ut 70) 3
Salif Camara-Jönsson 3
Måns Söderqvist (ut70) 2
Haris Brkic (in 84) 1
Fatawu Safiu (in 70) 1
Mattias Håkansson (in 70) 2

Samuel Yngve2020-07-06 08:29:52
Author

Fler artiklar om Trelleborg