Lagbanner
Ett tragiskt försök
Kung Isak!

Ett tragiskt försök

Efter förra helgens oerhört tråkiga hemmamatch mot *förträngt* gjorde TFF ett försök att spela mer offensiv och attraktiv fotboll borta mot topplaget Brage.

Eller var det kanske bara så att TFF tvingades framåt efter att ha släppt in mål redan i tredje minuten mer än att det var ett försök av TFF att hitta en offensiv spelidé och ett offensivt försvarsspel, oklart får det anses vara tills vidare. TFF förlorade välförtjänt mot ett duktigt Brage med den vasse Kouakou längst fram.

Startelvan
Peter Swärdh valde samma backlinje som senast med Robin Nilsson och Isak Jönsson som mittlås. Ännu en gång är det Isak som visar att han är TFFs bästa mittback och utlandsintresset för Isak är ingen slump medan Robin behöver lite mer matchträning innan han ska utvärderas fullt ut i sin nya roll. På mitten fick Erik Andersson förnyat förtroende trots en dålig match senast men den stora nyheten var att Hörberg satt på bänken och att Oscar Johansson fick ännu en chans att inte imponera i TFF-tröjan. Ståplats oroas över att Hörberg och Perry sitter på bänken, våra två offensiva talanger som kan bryta mönstret och även inbringa lite välbehövliga försäljningspengar till TFF i framtiden. Längst fram fick gubbarna återigen chansen trots att Ståplats vädjade om en förändring efter förra matchen. Positivt är att Salif visade ledaregenskaper genom att ta ett rött kort i slutsekunderna vilket tvingar PS att ändra till nästa match!

Sovstaden Trelleborg
Nog för att Trelleborg är en klassisk sovstad men det vore bra om TFF inte står och sover i början av varje halvlek vilket tyvärr var fallet denna gång. I tredje minuten rullande Brage upp Trelleborg och i minut 46 kom 2-0 efter ytterligare en upprullning. Mönstret känns igen från förra året i allsvenskan där TFF inte är på tårna från första minuten och släpper in tidiga och billiga mål, egentligen endast på grund av dålig koncentration. 

Antwi
Antwi gör ännu ett starkt inhopp och visar tydligt att han har egenskaper som gör TFF till ett bättre lag när han är på banan. Han kan inte bara få fast bollen, han kan även springa med den(galet) och ställer konstant frågor till motståndarnas försvar. Ännu en gång saknas något i TFF och ännu en gång saknas åtgärder med fingertoppskänsla från PS. Det verkar som att PS inte förmår hitta ett vinnande recept med TFF där någon form av positivt inriktad fotboll spelas.

Till nästa match, Ståplats drömmer
TFF kan testa en 4-5-1 till nästa match med Perry och Hörberg med fri roll på kanterna och hög press. Längst fram på topp är Antwi som också spelar med hög press gentemot motståndarnas backlinje. På offensivt mittfält får Erik Andersson chansen att visa sin offensiva talang medan defensivt innermittfält utgörs av Haris och S. Ohlsson. Dagens mittbackar får fortsatt förtroende, likaså Glasberg. Förhoppningen är att vi får tillbaka en vänsterback till nästa match, kvittar vem. Tanken? Gegenpressing och ha tillräckligt bollskickliga spelare för att kunna hålla i bollen när det behövs samt löpstyrka på den offensiva trion. Ytterbackarna? De följer självklart med i anfallet så att Hörberg och Perry kan vandra fritt in i banan istället för att trängas i korridoren med ytterbacken som de gör nu.

För övrigt anser jag att…
- Sebastian Ohlsson och Isak Jönsson överlägset är TFFs bästa spelare just nu
- Det kvittar hur många målchanser Antwi kommer sumpa. Hans riv och slit behövs längst fram 
  
Betyg (1-5)
 
Andreas Larsen                     2
 
Jacob Glasberg                     2
Robin Nilsson                       2
Isak Jönsson                         4
Niklas Vesterlund (Ut 70)      1
 
Oscar Johansson                  1
Sebastian Ohlson                 4
Erik Andersson                     2
Mattias Håkansson (ut 60)    1
 
Salif Camara-Jönsson          0
Zoran Jovanovic (ut 60)        1

Felix Hörberg (in 60)            2
Antwi (in 60)                         3
Haris Brkic (in 70)                2     
              
Fram för framgång!
 

Samuel Yngve2019-06-16 09:27:50
Author

Fler artiklar om Trelleborg