Lagbanner
Falcon Alkoholfri Arena, 2021-08-22 13:00

Falkenberg - Trelleborg
1 - 0

Förlust efter slätstruken insats

Förlust efter slätstruken insats

Efter 4 raka nollor kom så en förlust då resultatet mot Falkenberg skrevs till 1-0 efter en extremt slätstruken insatts från de blå pågarna.

Förr eller senare kommer en förlust, speciellt i en så jämn och oförutsägbar serie som årets Superetta är, men man kan förlora på olika sätt. Man säger ofta att motivation slår klass och Falkenbergs motivation till att ta sig upp från bottenträsket var otroligt mycket större än vad de blå pågarnas klass någonsin kommer vara.

Matchen mot Falkenberg är det inte mycket att skriva om, hemmalaget gör vad de ska göra, slår långa bollar mot starka långa spelare i stället för att försöka spela sig ur den press TFF försöker sätta och som varit så vägvinnande under detta året. När detta sker så har Trelleborg av i dag ingenting att sätta emot. Plan B lyser med sin frånvaro. Man fortsätter sin fruktlösa press och lyckas in vinna bollarna man behöver. 

Hanyes och Co. försöker med att göra byten i paus men spelarna som kommer in tycks få exakt samma instruktioner från pärmen så det blir liksom ingen som helst förändring. Att dessutom Falkenberg gjort sitt mål relativt tidigt i första halvlek gör ju inte saken bättre. Då kan Falkenberg lugnt och stilla backa hem, slå långbollar och njuta av tillvaron.

Mot Falkenberg förlorar vi inte på grund av att vi försvarar oss dåligt utan på grund av den totala avsaknaden av en offensiv. När TFF:s spel går i stå så står det verkligen stilla. Totalt iskallt framåt. De enda frågorna vi lyckas framkalla i offensivt straffområde är inlägg mot våra ganska korta anfallare så dessa frågor sorteras bort utan problem av mittbackar som är två huvuden högre. 

Har skrivit det tidigare och skriver det igen, avsaknaden av en plan B är stor, det måste finnas en plan för vad som händer när ingenting fungerar eller ser tränarstaben så annorlunda på fotboll?
 

Linus Nilsson2021-08-24 16:22:01
Author

Fler artiklar om Trelleborg