Örjans Vall, 2019-09-22 17:30

Halmstads BK - Trelleborg
3 - 0

Halmstad BK – Trelleborg FF 3-0

Med råg i ryggen efter två matcher rad med vinst åkte de blåa pågarna till Halmstad för att förlänga sviten men ack och ve vilken dålig match man gör. Förlusten skrivs till 3-0 och med tanke på att det bara var ett lag på plan i första halvlek så känns det i underkant.

Första halvlek är som sagt inte mycket att hurra för, känns som hela laget var kvar med huvudet på kudden och var inte ens nära att hota HBK. När man sedan vid två fasta situationer glömmer bort HBKs längsta spelare i straffområdet kan HBK komfortabelt 2-0 att spela på i andra halvlek. Nej skärpning krävs på de fasta situationerna, det funkar inte att vara så långt ifrån motståndarna som var fallet mot HBK och fasta har varit en akilleshäl hela året, det är allt för ofta det ser skakigt ut.

Andra halvlek är något bättre från TFFs håll utan för den saken skull skapa några riktigt skarpa chanser, den bästa är ett distansskott från Saifu som tar i ribban samt en frispark som återigen Saifu krutade strax över ribban.

När sedan HBK spelar bollen över en för dagen väldigt oinspirerad Hugo Andersson, som i stället för att springa med bollen joggar lite lugnt och försiktigt och därmed låter HBK göra 3-0 så är den sista spiken i kistan satt.

Nej försvarsspelet var riktigt dåligt idag över hela plan. HBK tilläts fördela bollar och komma in bakom våra backar gång efter annan och två mål på hörna är allt annat än godkänt. När sedan anfallsspelet för dagen dessutom hackar och vi inte lyckas låsa fast bollen på offensivplanhalva så finns det inte mycket att säga om resultatet. HBK var bättre över hela plan och vinner mycket rättvist.

I mitt tycke borde vi nu låta Hugo Andersson vila, han var inblandad i alla tre målen och borde inte få fler chanser. Låt Isak spela mittback och låt en back som gillar högerbackplatsen bättre spela just som högerback. Tyvärr kommer inte detta hända i matchen mot Mjällby då Isak är avstängd på grund av sitt tredje gula kort.

Förövrigt hoppas jag att ledningen redan nu jobbar hårt för att knyta till sig Saifu på ett längre kontrakt än det halvår han nu har.