Lagbanner
Daniels funderingar

Daniels funderingar

Här kommer 5 funderingar jag har inför de sista 9 matcherna.

Backlinjen?
Vilka ska spela i backlinjen? Vilka är våra mittbackar att bygga vidare på? Är det Tobbe och Abel som har spelat de sista matcherna tillsammans? Ska Bödvarsson vara vänsterback eller ska man spela in Goodwin där? Vem är vår högerback, Hörberg eller Björken? 

Stefan
Ska Stefan vara kvar så behöver vi nog se mer de sista nio matcherna. Jag tycker att TFF- spel ser energilöst och krampaktigt ut. Jag vill gärna se det spel som Stefan pratade om i TA men intensitet och mycket rotationer, men nu ser jag mest ett tempofattigt bollinnehav. Det kanske är så att Stefan behöver mer tid för att få utlopp för sina Bielsa idéer, men tyvärr så tycker jag att dagens TFF påminner om det Gais han förfogade över när de åkte ut. 

Should i stay or should i go
Liam Olausson - Bör ha satt sin sista potatis både mitt sitt spel det gånga året med även att han var på Gaisgården. Visar tydligt att han har tankarna någon annanstans. Larsen och Bödvarsson, Dickman, Saeid borde också lämna men mest för att göra plats i löneutrymmet för att plocka in nya spelare. Vill Offia stanna så ska han givetvis få ett nytt kontrakt men känslan är att han vill pröva spela högre upp, hade bud på sig från Turkiet förra sommaren. Dahini är väl den som jag hoppas mest ska stanna och som borde kunna vara realistiskt, han är nog vår bästa mittback och en av våra bästa spelare, tycker inte det är en slump att när vi spelade som bäst och vann flest matcher var med Dahini där bak.

Bohman och Mortensen eller bara en? 
Personligen så tycker jag att man borde kunna hitta plats för båda två på planen samtidigt, Detta är två av Superettans bästa anfallare och ha Bohman på kanten kan jag tycker är lite resursslöseri. Är detta också bara ännu en sak som Stefan inte har hunnit sätt eller vill han inte ha dom båda centralt samtidigt? Vi spelade med båda samtidigt i träningsmatchen mot Öster i träningsmatchen där Saeid var falsk 9:a, tyvärr inte så länge för Bohman utgick skadad. 

Dansk Dynamit eller avslagen Tuborg
Vi har fått sätt Zander i två matcher och jag kan inte säga bu eller bä, han verkar vara en stor och stark bollvinnare med lite sämre passningsspel, Pierre Larsen verkar bli bra med tanke på hans statistik som han hade i Danmark, även att han verkar kunna använda på många olika positioner.

DanielTrelle2023-09-14 20:23:00
Author

Fler artiklar om Trelleborg